אושו זן טארוט

אושו זן טארוט

אין ספק שקלפי האושו זן טארוט כבשו אותי במהרה... הם נהדרים. בספר ההדרכה שמגיע יחד עם הקלפים לא מוסבר ההבדל בין הקלפים הממוספרים בכל סדרה לבין הקלפים המצוינים במשולשים הפונים לכיוונים שונים. אשמח לדעת מה הם מציינים ואיך להתייחס אליהם במהלך הפריסה (מעבר לפרשנות הספציפית של הקלף). כמו כן, מהי צורת הלימוד הטובה ביותר לדעתכם? (לא קל ללמוד כ"כ הרבה קלפים) תודה

מלך, מלכה, נסיך ואביר

הקלפים עם המשולשים מייצגים את: מלך, מלכה, אביר ונסיך. בטארות הקלאסיים יש שמשייכים את מלך, מלכה ונסיך (קלפי החצר) למזלות האסטרולוגיים. דוגמה אפשר לראות באתר המצורף למטה. אבל, מניסיוני אם קלפי אושו זן טארות, אין התייחסות ספציפית לנושא הזה. אני מייחס חשיבות גדולה יותר לקלפים אלה בהשוואה לשאר קלפי הארקנה המשנית. פשוט בגלל שהם נראים לי יותר חזקים או עוצמתיים. אבל זה התרגום האישי שלי. לא מצאתי מקום שבו כתוב שבאושו זן טארות יש פירוש מיוחד לקלפים האלה, או התייחסות מיוחדת אליהם. עוד אפשרות היא שהקלפים האלה מייצגים אספקטים חזקים של האלמנט שלהם (אדמה, מים, אש ואוויר). לדוגמה: מלכת המים (רגישות קליטה) מייצגת עבורי את המהות החזקה של המים כפי שהיא באה לידי ביטוי כמלכה. זאת אומרת נשיות מקבלת. אם תסתכלי על התמונה בקלף נראה לי שתתחברי למה שאני אומר. האסים בחבילה מייצגים את המהות הטהורה של האלמנט. לדוגמה האס של המים (לזרום) מייצג את המהות טהורה של המים. המלך של המים (ריפוי) מייצג את המהות הזכרית של אלמנט המים. כמובן שזה פירוש שלי, תראי אם את מתחברת לזה או לא. בעצם, אף פעם לא נכנסתי לעומקם של דברים ולא כתבתי התייחסות שלמה לדברים האלה, כך שיהיה מעניין להמשיך לדבר ולהחליף דעות בנושא. מקווה שעזרתי. ביום שבת יש מפגש פורום בו אשתף מניסיוני עם הקלפים האלה ואת כמובן מוזמנת. יום טוב מעוז

צורת הלימוד

ושכחתי להתייחס לשאלה השניה: הכי טוב לתרגל, לתרגל ושוב לתרגל. פשוט תשבי עם הקלפים, תעברי על הפריסות השונות שיש בחוברת ותנסי לפתוח לעצמך או אם יש לך חברים שנוח לך להשתפשף עליהם אז תנסי איתם. יש מימד של זיכרון בקלפים ומהניסיון שלי זה מגיע עם הזמן. אפשר גם לחלק את הקלפים לאלמנטים השונים (אדמה, מים, אש ואוויר) נניח בסדר עולה ולהתחיל לעבור אחד אחד. או לחלק למספרים, שתיים מכל הסוגים, שלוש מכל הסוגים וכו'. שימי לב שיש שתי התייחסויות לקלף. בעמוד אחד יש את התיאור של הקלף עם הפירוש של מי שיצרה את הקלפים. בעמוד השני ישנו ציטוט של אושו שאותה אישה התאימה מתוך הספרים הרבים שהוא כתב. ישנו הבדל גדול בין שני הפירושים. עם הזמן ניתן לזהות את ההבדלים. דרך עמוקה יותר להתחבר לקלף זה באמצעות מדיטציה עם הקלף: למצוא מקום שקט, לשבת בנוח. להתמרכז פנימה, להירגע או כל דרך אחרת להגיע לשקט פנימי. כשאת מרגישה מוכנה, תתבונני בקלף מקרוב ותשימי לב לכל הפרטים, כל הצבעים, כל הסמלים שיש בקלף. תראי מה הרגשות, התחושות והמחשבות שעולות בעקבות זה. תהיי עם זה זמן מה. תעצמי עיניים ותדמייני את הקלף כאילו את בתוכו. תבקשי לקבל מסר מהקלף. תפתחי חזרה עיניים ותחזרי לאט לאט למציאות של החדר בו את נמצאת. התהליך הזה יכול להעלות בתוכך הרבה דברים, זכרונות. זאתי דרך להתחבר לקלף דרך החוויה הפנימית שלך. בשבילי, כל פעם שאני מתחבר יכול לעלות משהו אחר, מסר שונה, לכן על תתפסי למה שחווית באותו רגע כאמת האולטימטיבית לגבי הקלף, זה רק מה שהוא מעלה עכשיו. ואפשר גם ללכת לקורס שבו עוברים בצורה מסודרת על הקלפים. זהו, יש עוד המון מה לספר. בהצלחה מעוז

האמת היא שאת האושו אני לא למדתי בעז

בעזרת ספר אלא לפי האינטואציה שלי...ואותו דבר גם את הריידר ...ואני פותחת בהם שנים....אבל כל אחד והבחירה שלו בין אם ללמוד עם ספר או בלי

אני מאוד התחברתי לקלפי אושו

ממש השבוע קניתי את הספר ואת הקלפים ...הם עזרו לי לקבל כבר החלטה אחת והכל בזכות הכתבה שהיתה כאן על הקלפים הייתי שמחה ללכת למפגש שלכם ללמוד עוד אבל אני גרה במרכז ...אז אם יש מישהו שגר לידי ....אני צריכה טרמפ

למעלה