אור מעבר.

l g433

New member
אור מעבר.

יש לי הונדה סיויק 1991. האור הנמוך או איך שקוראים לו, נמוך. כלומר מאיר למרחק קצר יחסית (בהשוואה לרכבים חדישים התאורה ממש עלובה). מדובר ברכב ישן ונמוך מאוד לכן אני מניח שזה מצבו הטבעי. הוא נבדק ע"י חשמלאי לא רציני ועבר טסט בהצלחה. כיצד, והאם, ניתן לשפר את איכות התאורה במחיר הגיוני ובאופן חוקי?

חן 1111

Active member
קודם כל צריך לקבוע אם הבעיה

היא כיוון או עוצמה. אם הוא מאיר נמוך מדי (קרוב מדי) אבל חזק, זו רק בעיה של כיוון. אם עוצמת האור חלשה, צריך לבדוק למה. אולי הפנסים פגומים, אולי נפילת מתח...

l g433

New member
...

באופן רשמי הכיוון תקין. המכשיר שבודק את זה מראה כך. אם היתי מגביה את הפנסים הרכב לא היה עובר טסט. הרפלקטור תקין. נבדק ע"י חבר פחח. אור גבוה מאיר נהדר. אני פשוט זומם להרים את הפנסים, שיאירו יותר רחוק. אשווה את זה לאימפרזה של אמא. הבעיה היא שאני חושב שזה פנס קבוע, בלי אפשרות לכיוון מרחק התאורה. רעיונות נוספים יתקבלו בברכה.

חן 1111

Active member
תמיד יש אפשרות כיוון לגובה.

אם לפי המכשיר זה תקין אז אל תגביה. אתה תסנוור וזה מסוכן. המכשיר קובע זווית וזה אמור לתת לך מרחק תאורה מספיק. שים לב שבטסט אולי רק בדקו שזה לא גבוה מדי, ולא העירו לך שזה נמוך מדי. לך לחשמלאי, שיכוון לגובה המקסימלי האפשרי, ולא יותר.

למעלה