אור לגויים.

ערסlight

New member
אור לגויים.

בשנת 200 לפנה"ס, כבש אנטיוכוס [הסלוקי] את ארץ ישראל מבית תלמי. בית תלתי ובית סלוקוס הם שני פלגים של מלכות יוון שהתפצלה אחרי מות אלכסנדר הגדול. מעת לעת נלחמו שני הפלגים אלה באלה כשא"י עוברת מיד ליד. התרבות הנפוצה באותה תקופה הייתה תרבות יוון. תרבות נאורה ללא תקדים יחסית לימים ההם. "כיבוש נאור" שאיפשר, בין היתר, חופש דתי מוחלט. רב העולם של אז, כולל היהודים היו "מתייוונים" מבחירה. כלומר... אנשים נאורים וליברליים שסגדו ליופי, תרבות הגוף, תיאטרון וגם נהנתנות לשמה. זו הייתה אחת מתקופות הפריחה בכלכלה, בניה והתפתחות רוחנית. מתתיהו [החשמונאי] היה כהן גדול. התפקיד היה מינוי ממלכתי ומכיוון שהיה מדובר בכח פוליטי... איפשר שליטה בממון ושליטה על הציבור היהודי. מיותר לומר שמדובר במשפחה עתירת כח ומעמד. מתתיהו זיהה בשלב מסויים שהשלטון הסלוקי נחלש... וחמד את כל השלטון לעצמו. בכדי להראות טוב לציבור היהודי, שהיה בסה"כ מרוצה ושבע, אי אפשר היה סתם לעשות מהומה. מתתיהו תחת איצטלה דתית הרג כהן ששיתף אקראית פעולה עם הממסד ובכך התגרה בשלטון שהפך למרד בסגנון מלחמת גרילה. השלטון ניסה לדכא את המרד ובאמת הקשה את צעדיו מול היהודים והנה יש לנו מרד פר אקסלנס. לימים, ההסטוריה מראה שבניו של מתתיהו הצליחו ליצור לעצמם בית מלוכה מפואר. הראשון היה יהודה הפטיש [מקבי] , אחריו יונתן ואחריו שמעון... אחר כך כבר מלך דור שלישי. יוחנן [בן שמעון] הורקנוס... [השם היווני לא מקרי], אריסטובלס, אלכסנדר ינאי [שהיה שליט אכזר וצמא דם במיוחד] ועוד... לא סתם, בהמשך השנים, סירבו חכמי היהדות להכליל את "ספר החשמונאים" בתוך כתבי קודש. וליהודים [כרגיל] היתה שמחה וצהלה. חג שמח.

G a v ® i e L

New member
שכחת פרט היסטורי חשוב :

המהות האמיתית של המרד - הסופגנייה ! תרבות יוון שסגדה לטיפוח הגוף, לאתלטיקה, לתזונה קפדנית, הניסיון לאלץ תרבות גוף זו על המיעוט היהודי נוחל כישלון, בעזרת הנשק הסודי - הסופגנייה !! "המרד, הספור האמיתי" בקרוב בבתי הקולנוע. (והזכויות שמורות - לי !!)

ערסlight

New member
תחשוב רגע על סיבה מטופשת מספיק

בכדי שתהיה סיבה לאכול דברים מטוגנים [אם כבר חורף וחופש] זהו... בינגו.

רות 2

New member
תרשה לי לתקן אותך ......

המהות האמיתית של המרד - הסביבון ! קמו אלה ומרדו ..בגלל אלה שסובבו אותם על האצבע הקטנה שלהן/ן........ את הסיפור המלא ניתן למצא באתרי ההיכריות (והזכויות שמורות לכל פותחי הכרטיסים )

R a c h e li

New member
../images/Emo6.gif

Ima Adama

New member
אז המרד...

היה מסיבות אידיולוגיות או כדי להשאיר מלכות לבניו?

Ima Adama

New member
שאפשר להפוך

פוליטיקה לאידיולוגיה אישית .... אפשר הפוך?

מגשימה1

New member
זה לא מה שלמדנו לבגרות . באמת?

ממש ביעסת אותי עכשיו , אני לא זוכרת כלום ממה שכתבת כאן . אני זוכרת רק מתי היה מרד החשמונאים , 67 עד 42 לפנה"ס ? איך אתה זוכר את כל זה ?

מגשימה1

New member
מסתבר שאני לא זוכרת

זה היה ב167 לפנה"ס עד 162 לפנה"ס . עברו כבר הרבה שנים מאז שלמדתי את זה . לילה טוב !

למעלה