אור ירוק מאולמרט

1אברהם

New member
אם אתה בונה על האו"ם ואבו מאזן

שיושיעו אותנו או אפילו על ארה"ב ובינתיים לשבת ולספוג קאסמים אתה סוּפּר נאיבי.

אם לא הבנת השטח שם הוא לא סטרילי

בעזה אין עורף וחזית מוגדרים, הם כולם אחד בתוך השני, הטרוריסט חי, ישן, מתכנן, יוצא לפעולה ויורה מתוך או בקרבת אוכלוסיה אזרחית. זו המציאות, לא רק בעזה, אלא בכל הערים הפלשתיניות, אולי את לא קולט, זה טרור! לא צבא, טרור, צבא נלחם מול צבא בשדה הקרב, טרור וגרילה עירוני שדה הקרב שלהם הוא בלב איזור עירוני ומאוכלס, משם הוא פועל, שם הוא הכי יעיל, הוא מחכה לצבא, טומן לו מלכודת, מסתנן, ככה טרור פועל. החמאס לא יפול שם כל כך מהר, אולי מצבו לא טוב אל הוא עדיין שולט הרחוס ומצבו של הפת"ח גרוע עוד יותר, אבו מאזן...אבו מאזן סתם סמרטוט שאף אחד לא מקשיב לו.

Fackazot Hunter

New member
אני מבין את המצב

ואני יודע שמלחמה בטרור היא יותר בעייתי כי לישראל יש את הנשק ואת היכולת הטכנולוגית להלחם ולנצח מדינות וצבאות אבל הם חבורת פחדנים ששולחים ילדים כמו מה שקרה היום, שולחים ילדים לפתוח צירים.. הילדים עושים את זה מתוך פחד ואיום לא כי זה חלום חייהם. לטרור אין עתיד את זה אני יכול להבטיח לך

טרור זה הדבר הכי בעייתי

לא רק לישראל אלא לכל צבא סדיר, יש הרבה מקרים בעולם בעבר ובהווה שמוכחים את זה. בכל הקשור ללהלחם בטרור בלי שאזרחים יפגעו, תאמין לי, חשבו על זה, אין לאף אחד אינטרס, בטח לא לנו שאזרחים יפגעו, זו פשוט יריה ברגל, צה"ל יודע את זה, הממשלה יודעת את זה. תבין עזה, ג'בליה, בית חנון, כל השכונות האלה הם האיזורים הכי צפופים בעולם, אין נשק בעולם שהוא גם אפקטיבי וגם מדוייק מספיק כדי לא לעשות נזק למי שמסביב למחבל. לטרור אין עתיד?, אתה טועה, תקשיב טוב טוב למה שאומחרים ועושים אירגוני הטרור, הם, חולקים עליך, מבחינתם יש לו עתיד ועוד איך, והם יודעים היטב איך למנוע מאיתנו לפגוע בו יותר, מתחפרים ומתערבבים עוד יותר בתוך האוכלוסיה האזרחית, אנחנו מטומטמים מידי בשביל לראות את זה כמגבלה, טרור מטבעו חי מניצול מגבלות שנצד השני עוטה על עצמו, אין לו את הכוח של צבא סדיר, ממש כמו טפיל.

Fackazot Hunter

New member
ממש כמו טפיל

צריך להמציא לו נגיד. נשמע דפוק, אולי, אבל אני יודע שאין פה כל כך הרבה דברים קלים, אבל אי אפשר להרוג אנשים חפים מפשע, תחשוב על חייל שנהרג בארץ חס וחלילה, אבל תחשוב על כפול 5 או יותר משפחות שמה. אותם בני אדם לא נחותים יותר, ואם אתה חושב שהם כן נחותים אתה מזכיר לי את השלטון הנאצי והגזע הארי שהוא הכי חזק וטהור.

אולי אתה לא קולט, הם האויב שלי!

אני לא חושב שהם נחותים, אני לא מדבר בכלל במושגים של עליונות ונחיתות. פשוט לא מעניין אותי השכול של החמושים שלהם, אני יודע שזה או הם או אני, זה הכל, ירי הקסאמים צריך להפסק!, אז מצידי שמס' ההרוגים שלהם יהיחה פי 100 משלנו, אני מעדיף להמנע ממהרוג הבודד אצלינו, אותי מעניין שלא יהיו אמהות שכולות כאן, רק כאן. בא לי להקיא רק מלראות איך הם מגיבים לשכול, כל כך גס, כל כך ברברי, האמא צורחת כמו תרמוגולת שחוטה על זה שבנה הוא "שאהיד" וכל הפלשתינים צריכים ללכת בדרכו להרוג יהודים.

Fackazot Hunter

New member
האויבים שלך אולי.

ושוב, קשה לך להבין את הדעה של אחרים ממך, אני לא חושב שהחמאס מורכב מיפי נפש בכלל, פשוט יש גם אחרים חפים מפשע שנהרגים. וזה שהאימאות צורחות "כמו משוגעות" זה המנהג, כמו שפה יושבים שבעה, זה העניין.

Fackazot Hunter

New member
תוספת להודעה הקודמת:

וגם, קשה לי להתבטא קצת יותר ממך, עדיין אני בכיתה ט', אוצר המילים שלי לא מורחב כמו שלך, ידע העולם שלי פחות מורכב משלך, אני בטוח שאחרי כמה שיעורים במורשת, ועוד כמה פגישות בסניף של מרצ, הוויכוחים שלך איתי יהיו מאתגרים יותר D:

דווקא יש פוטנציאל ../images/Emo45.gif

בגלל גילך הצעיר אני מציע לך להיות פתוח, פתוח באמת ולא לקבל את כל המידע שלך רק ממרצ או מכל ממפלגה אחרת, פשוט תהיה פתוח. הדיעות שלי לא היו מגובשות בכיתה ט', השאלה הכי חשובה איך את רואה את המדינה בעתיד, מה המציאות היום, מה האופציות ומה ההשלכות של כל אופציה, אין מציאות מושלמת, הכל עיניין של ברירות ובחירות שעושים על סמך מציאות ספציפית.

תאמין לי, גם אוייבים שלך

אתה מבחינתם גר בפלשתין הכבושה, אתה יהודי ואם מחבל שלהם יתפוצץ באוטובוס לא יעניין אותם שהם הרגו נער מנוער מרצ. אני יודע היטב שיש גם חפים מפשע שנהרגים שם, תאמין לי, אני הסברתי ומסביר כל הזמן למה זה קורה ואיך זה קורה ומדוע לא ניתן להמנע מכך לחלוטין, נוער מרצ בכלל לא מנסה לגעת בנושא הזה. כן מנהג או לא מנהג זה מראה לי את היחס שלהם למוות, הצרחות "שהיד" וקידוש רצח יהודים, אני לא מקבל את זה בתור מנהג אלא בגישה לחיים ומוות, גישה הפוכה משלנו.

Fackazot Hunter

New member
שיחשבו מה שהם רוצים

ותודה על ה"פוטנציאל שיש בי..." ממרצ אני לא ניראה לי יזוז, כי פוליטיקה זה צד שאני חזק בו, ואני מבין מה הולך, לפעמים ניראה לך שאני נאיבי, אולי, וגם חוסר הדיבור שלי עם נערים בתיכוני כי פוליטיקה זה כבר לא דבר אהוב על אף אחד, הביא אותי לפה, ואני לא מצטער!

אתה טענת שיש לך מה ללמוד

אז אני טוען, תהיה פתוח, תראה את הדברים כמו שהם, בלי להתאים אותם ולפרשן אותם בצורה כזו שתתאים לאידיאולגיה כזו או אחרת, אני אומר את זה בתור אחד שכבר היה בשמאל, (ימני באמת לא הייתי), אני כבר לא מאמין בכל המושגים הישנים, לא מאמין בארץ ישראל השלמה. לא מאמין באוסלו, לא מאמין בשלום (למרות שהייתי רוצה), גיליתי שיש גם דרכים אחרות, יותר מ"ימין" ו"שמאל" הקלאסיים, אני מוצא את שתיהם, מיושנים ומוטעים לחלוטין.

Fackazot Hunter

New member
'אתה' מוצא, ותאמין לי, אני לא סגור

אני נותן לכל האופציות אופציה, ובנתיים ראיתי את זאת כנכונה, עם אני יעבור ליותר מרכז, אני יודיע! D: וגם עם אתה חושב שעשיתי את זה כי יש לי משפחה כזאת אז אתה טועה, כי יש לי משפחה גם, מרכז. (ואפילו אחות שהצביעה למפד"ל)

למעלה