אור יהודה צהריים ?

salo22

New member
אור יהודה צהריים ?

לא חושב שיצא לי לאכול בעבר באור יהודה
מה מומלץ במיוחד לצהריים של אמצע שבוע, מהמקומות המיוחדים האלו, שלפי השמועות יש לעיר להציע ? פתוח להכל מכל, רק שיהיה מיוחד בבקשה &quot

Meirav Flum

New member
אצל עובד בכפר

מסעדה מזרחית מצויינת. ערכנו בה את החינה והאוכל זרם לשולחן והיה מצויין.

Cafe Latte

New member
אצל משה.. מקום עם הרבה

תבשילים. מאוד מאוד מסעדת פועלים. לא מאוד נקי.

שקדייה

New member
שמעתי שמשה נסגר.

וחבל לי, אהבתי לקנות משם אוכל הביתה לפעמים...

Cafe Latte

New member
לא הייתי שם מאז ששרתתי

בתור קצינה בתה״ש והיינו יוצאים לאכול שם צהריים :) אם נסגר, בטח מסיבות תברואתיות, לא?

jonbaum

New member
פעם היה מקום אגדי באור יהודה

"מסעדה" מזרחית ליד איזה מוסך, נייר על השולחנות במקום מפות, בקבוקי קולה ענקיים, כלום כסף.
אני זוכר שהיינו אוכלים שם מדי פעם כשהייתי בצבא (המחצית השניה של שנות השמונים).
אני לא זוכר איך קראו למקום. אולי זה זה שאת מדברת עליו.

סעיד 2000, פונדק משה, המקום של אפי

האםםםםםםםם
הלוואי הייתי גר בקרבת מקום לאור-יהודה, האיסט אנד של תל אביב, מקום שנחשב מוזנח מכל הבחינות לפני כמה עשורים ולאחרונה משתדרג בכל המובנים,
אם זה אולמות ארועים נוצצים עם שלטי ניאון כמו בסטריפ של לאס וגאס, אם זה כל השאוורמיות המצטיינות שיש שם, שלא לדבר על כמה מקומות שמוכרים בורקס טורקי קרוב לאורגינל כולל סוטלאץ ומלבי מעולה.

בסעיד 2000 אכלתי מלא פעמים בזמנו שעבדתי בנתב"ג, ממה שזכור לי זה כשעולים על מחלף שפירים ונכנסים לעיר עצמה אז הסעיד 2000 מצוי די בהתחלה בסמוך לתחנת דלק,
יש שם מפות על השולחנות ובכלל זה מקום המוני עם שירות-מהיר ואדיב, האוכל עצמו סביר בסטייל מזרחי ישראלי.

אם הפונדק של משה נסגר זה עצוב לי, אהבתי מאוד מאוד את המקום הזה, משהו בפשטות שלו שבה את ליבי, גם שם ישבתי המון, במיוחד בשולחנות בבלקון עם הבלטות השקועות:) זכור לי שיש שם במרפסת הזו קצת צל מכמה עצים וישנה אף סככה קטנה.

הפס של הסירים שם הוא אינסופי, למשה ולשותפו יש מבטא עירקי קורעעעעעעעעע
תמיד באתי אליו וביקשתי שימליץ לי מה טעים, הוא בחיוך ענה לי : הכל טעים איבני,
בימים ממש חמים הייתי אוהב לרדת עליו וניסיתי לביים מבטא עירקי ופניתי אליו ככה:
"בחייאת משה תן לי בבקשה כוס קוקה -קולה קרררר כ קרח
על משקל הפרסומת האגדית של "קוקה קולה"
תנסו להגיד בקול רם עם דגש על האות ק :קוקה קולה קר כקרח

נכון שהמקום של משה נחשב לכאורה לפונדק מטונף, אולי זה בגלל השמן שזולג על מכסה הסירים ,אולי אלו החתולים שרובצים שם, אני אישית מעולם לא לקיתי שם בקלקולן קיבה ואכלתי אצלו המון!
מאחורי הרחבה של הפונדק של משה ישנה מאפייה מופלאה:המאפה של סאלי
איזו אישה מאירלנד שהתחתנה עם עירקי מאור יהודה והיא והוא והבן מייצרים מלא מאפים עירקיים כולל בעבע תמרים וזנגולה נוטפת דבש.

יש ברחוב הראשי יחזקאל הזז או קזז את המקום של אפי שמלבד שקשוקות מופלאות אכלתי אצלו חריימה מעולה עם נתחים גדולים של דג לוקוס, לא בורי ולא הנסיכה ממש דג לוקוס, ממש ביציאה מאפי בפינה ברחוב עומד אדם קשיש עם עגלה , אותו רוכל מציע למכירה שלל דברים טריפוליטאיים כמו בולו שזו מין עוגה עם מרקם של לחם והמון גרגרי אניס נראה לי מתובלים בה, הבולו הזה הולךם עשר עם כוס תה או צ'איי, בהתחלה לא סבלתי את טעמו של הבולו אולם בשלב מסויים התמכרתי לבולו הזה, בפעם הראשונה שאמרו לי שזה נקרא בולו נקרעתי מצחוק,
זה ישר זרק אותי לסצינה מ "גבעת-חלפון אינה עונה שטוביה צפיר או מישהו אחר צרח :בולו בולו,

מאידך גיסא לו הייתי גר באור יהודה הייתי היום שוקל רבע טון,
גם אצל עזרא באזור יצא לי לאכול ואיך אגיד את זה:וואלה היה לי טעים
מקום המוני ענקי שרות עצמי, ניגש בינתיים לסלטים מביאים שתייה ושישו ושמחו.

בהזדמנות חייב לחזור לזירת-הפשע ולעשות לי יום כייף באור-יהודה

jonbaum

New member
אין לי מושג

שאלתי חבר שהיה הולך איתנו. נראה אם הוא יודע. נדמה לי שהוא, כרמת-גני, היה זה שהמליץ על המקום מהתחלה.

jonbaum

New member
שוב, אין לי מושג

זה היה מקום של שיפודים וצ'יפס, עד כמה שאני זוכר.

כמדומני, פונדק משה נסגר לצורך שיפוצים

וטוב שכך...המקום היה מוזנח ברמות מטורפות! אם הייתה מגיעה לשם ביקורת של משרד הבריאות היו סוגרים אותה מיד.
מבחינת האוכל, הרבה בישולים ביתיים עם התמחות במטבח העיראקי. אני לא הצלחתי להתחבר מעולם לאוכל הזה, כי הוא נורא כבד והאוכל מוצף שם בכמויות שמן מסחריות, אל הילדות שלי היו אוהבות את האוכל ומדי פעם הייתי לוקח הביתה.

מסעדת נדרה נסגרה כבר לפני שנים רבות, המסעדה עם הניירות על השולחנות היא סעיד, זו ששוכנת בין אקו מקו לאנטבה.
מבחינת שווארמה, הטובה ביותר היא של הטורקי, בכניסה הצפון-מערבית של העיר, ואם כבר נמצאים ליד הטורקי, יש את הטברנה של דינו ממש על הכיכר,
מסעדה חביבה עם בשרים על האש וקצת תבשילים ביתיים, אבל בעיקר שירות לבבי וחם. ממש ליד יש גם את סמרקנד הבוכרית ומסעדת דגים די ותיקה.
לא רק מבחינת שווארמה הטורקי עדיפה על אנטבה וסעיד, גם בגזרת הסלטים והבשרים על האש הכל שם יותר טעים ואיכותי.

למעלה