אור וצבע

אור וצבע ../images/Emo9.gif

קראתי על חג האור והצבע ונדלקתי... בפרט שהערב מדליקים את הנר השישי, וסגול הוא צבע נפלא!
ושאלה למאיה - נדמה לי שהטיפול שלך מערב גם שימוש בצבעים, נכון? איני יודע כמעט דבר על קנסיולוגיה, ולמרות שאני מאמין שאוכל למצוא על כך חומר רב ברשת, אשמח לשמוע על כך דווקא ממך (וגם מקנסיולוגים אחרים, כמובן), בפרט על קנסיולוגיה חינוכית.

freearth10

New member
../images/Emo8.gifאתה בטוח שזה מה שאתה רוצה?

היי אילן, אין נושא אהוב עלי יותר, בפרט מאחר שזה תחום שגרם לכל כך הרבה שינויים בחיי! לא בטוחה שהחברים שלנו כאן ירצו שוב לשמוע. בגדול, קנסיולוגיה היא תורת התנועה: תנועת הגוף הפיזי, תנועת הרגש, תנועת המחשבה. הגוף, הרגש והמחשבה קשורים האחד בשני וחסימה באחד מהם משפיעה על השניים האחרים. מטרת הטיפול היא לגלות חסימות שכאלה בעזרת תגובת הגוף (השרירים) ולטפל במקום שכרגע הבן אדם מוכן לקבל את הטיפול בו. דרך תגובת הגוף ניתן לאבחן מהו הנושא שבעדיפות,כמה אחוזי מתח שלילי קשורים באותו הנושא, כמה מוטיבציה יש לאדם לעסוק בנושא באיזה תחום לעשות את התיקון ובאיזה טכניקה להשתמש. כאשר המתח השלילי יורד ל-0 והחיובי ל-100, אנחנו יודעים שקלפנו קליפה אחת ויורדים לקליפה קצת יותר מורכבת. קנסיולוגיה חינוכית עוסקת ספציפית בלקויי למידה וקשב, אבל אני עובדת לא רק עם לקויי למידה אלא גם עם אנשים עם כל בעיה אחרת, כי אני מאמינה שהכל מתחיל בנפש וכשהיא פגועה זה מתבטא גם בגוף. אני עובדת הרבה עם אנרגיות מכל סוג (אותו אני מכירה), גם עם אנרגיית הצבע וזה מדהים מה שצבע יכול לעשות לבן אדם ואיך הוא משפיע על מצב רוחו ודרכו על מצבו הפיזי. ניסיתי מאוד לתמצת לטובת חברינו הוותיקים, אבל אשמח לענות על כל שאלה. מאיה

כן! עוד! ../images/Emo13.gif

קודם כל, תודה על ההסבר המעניין! וברשותך, עוד שאלות - 1. אני מבין שהאבחון מתבצע באמצעות תגובת הגוף. תגובה הגוף למה? לצלילים, לאורות, למשהו אחר? האם זה משהו שמזכיר את השיעור שעברנו עם SideKick? כיצד את מאבחנת את התגובה? באמצעות התבוננות בעינייך, מגע, תחושת בטן/לב, משהו אחר? 2. כתבת: "מטרת הטיפול היא לגלות חסימות שכאלה בעזרת תגובת הגוף (השרירים) ולטפל במקום שכרגע הבן אדם מוכן לקבל את הטיפול בו". רק כדי להיות בטוח שאני מבין, האם חסימה לא מבטאת מקום שבו הבן אדם אינו מוכן לקבל את הטיפול בו? האם תוכלי לפרט מעט בעניין זה, וגם אודות אופן קביעת אחוזי המתח השלילי? 3. שאלה לגבי הצבעים: כמו שאמרת, לצבע (או לאנרגיה שלו) יש השפעה על הנפש. במקומות רבים (כולל באתר האור והצבע), לכל הצבעים יש משמעות חיובית. איך זה משתלב עם משמעות שלילית? למשל, שצהוב מסמל שנאה, ירוק - קנאה, וכדומה? ועוד: איך מתבצע הטיפול בצבעים? האם הוא מתמקד בזמן ובמקום הטיפול (בקליניקה שלך, למשל), או שמחלחל לחייו של המטופל (המלצה על צבע בגדים, רהיטים וכדומה)? מקווה שלא נסחפתי עם השאלות - פשוט כתבת שאין נושא אהוב עלייך יותר, אז אני "מנצל" זאת...
ותודה מראש על הסבלנות ותשומת-הלב.

chcago

New member
את מתכוונת לביו-פידבק? אם כן...

בבקשה תרחיבי, על המכשיר, למי מתאים, מה הוא מגלה וכו`. תודה, וחג שמייח.

freearth10

New member
ממש לא.

לא מכירה ממש את השיטה, אבל עד כמה שהבנתי ביו-פידבק עושה את אותה הפעולה דרך המכשיר, כלומר נותנים גרויים ורואים בגרף מה זה עושה לנו ומנסים לשלוט בתגובה. בקנסיולוגיה מגלים את המתח בדרך הרבה יותר אנושית. ואני תמיד אעדיף את הידיים על מכונה קרה.
מה עושים בביו-פידבק לאחר שמגלים את המתח, אני לא לגמרי בטוחה. ואשמח אם מישהו כאן יוכל להרחיב. מאיה

freearth10

New member
תגובת הגוף../images/Emo5.gif../images/Emo3.gif

בטיפולים קנסיולוגים עובדים עם מתח השרירים. כאשר השריר חזק (אני עובדת בעיקר עם שריר היד, אבל יש כאלה שבודקים 42 שרירים כשלכל שריר יש את המשמעות שלו)- סימן שיש איחוד בין המוח לגוף. כאשר השריר נחלש סימן שאין אחידות והגרוי שנתתי מעורר מתח. דרך בדיקת השריר אני בודקת מה אנחנו יכולים לעשות כדי להרפות את המתח הזה. זה יכול להיות תרגיל, זה יכול להיות בדיקת תזונה, זו יכולה להיות עבודה מילולית, מילולית+פיזית,עבודה על צאקרות, עיסוי מרידיאנים, חזרה בגילאים.. you name it... כך שאת תגובת הגוף אני מקבלת דרך שריר היד, והגוף אף פעם לא משקר. לפני שמתחילים לעבוד וגם תוך כדי עבודה אני כל הזמן בודקת את התקשורת שבינינו. כלומר מבקשת מהאדם (חרישית) לתת לי תגובה של כן (היד אמורה להשאר חזקה) ולא(היד אמורה להיות רפויה). אם הידיים לא מגיבות כפי שציפיתי שיגיבו או נותנות את אותה התשובה, אצטרך להרפות את האדם לפני שאני מתחילה/ממשיכה לעבוד איתו. באותו אופן אני יכולה לבקש מהאדם להסתכל על הגיטרה, התוף, החליל וכל פעם לבדוק שריר, כאשר הוא יגיע לכלי שלו הוא זקוק ביותר היד תחלש. אם ארצה לבדוק מה הוא צריך לנגן - היד כבר תספר. אולי בכלל אני זו שצריכה לנגן? :(( . לפי תפיסתי לתוך הכלי הזה - קנסיולוגיה ניתן להכליל את כל מה שהאדם למד. אם הוא למדניה, שיאצו, עוצמת הרכות, רייקי, רפלקסולוגיה, דיקור וכו' ניתן להכניס את כל הכלים האלה למערך הטיפולים שממנו המטופל יוכל לבחור. חסימה היא מקום של צבירת מתח שלילי. לחסימה יש רמות שונות. ואנחנו נטפל ברמה שבה המטופל מסכים לגעת, כי אחרת הידיים לא יתנו בכלל לגעת באותו המקום. ואחוזי המתח השלילי נקבעים שוב דרך שאלת הידיים. בתחילת כל טיפול אני בודק אחוזי מתח שלילי. כך גם בסופו. ובסופו של כל תהליך של עבודה על נושא מסויים אני שוב מעגנת את הבדיקה ההתחלתית ואז נגלה שלפתע היד נשארת חזקה כאבן, במקום בו היא צנחה חסרת כל כוח לפני כן. ואתן לך דוגמא להמחשה. אני מטפלת באישה שיש לה חרדות עם סימנים פיזיולוגיים כל פעם שהיא יוצאת מביתה=מבצרה. בעיות של בטחון עצמי, הססנות, קבלה עצמית וכו. עבדנו על הנושא: יש לי מספיק כסף. ולמרות שאין לה בעיה כלכלית, היא כל הזמן חיה בתחושה שהיא צריכה לדאוג לעתיד, כי זה הדפוס אותו היא הכירה. והדאגה הזאת לא נתנה לה מנוח, העסיקה את מוחה כל הזמן. כשסיימנו את הטיפול בנושא הזה בדקנו את אחוזי המתח השלילי (דרך הידיים כמובן) והם הראו: 0 . אבל יותר מזה באותו השבוע היא אמרה פעם ראשונה: "לא!" לתלמיד נוסף שרצה שהיא תלמד אותו בתנאים שלו. היא בחיים לא היתה אומרת לא ומוותרת על הכנסה נוספת, הן זה הבטחון שלה. היא ה]פסיקה לעבוד כל כך קשה תחת מתחים איומים והיא מרגישה עם זה טוב. אז את הנושא הזה, שהפריע לה בחיים הצלחנו לנטרל. ומשם המשכנו הלאה לנושא הבא: אני מסכימה לקבל. ומשם הלאה לנושא: אני שמחה יותר ומשם הלאה .... לכל צבע, כמו לכל אנרגיה אחרת יש מצב של חוסר ומצב של עודף וכמובן גם מצב מאוזן. הצבעים הבסיסיים משלימים זה את זה. אדום-ירוק, כחול-כתום,צהוב-סגול. עודף באחד יגרור לחוסר בשני. מאחר שאתה אוהב את הצבע הסגול אתייחס אליו. עודף בסגול יכול להצביע על חוסר ריכוז, הפרעות למידה, ניתוק מהמציאות, ציניות, חלומות רעים, מגרנות וכאבי ראש. חוסר בסגול יכול להצביע על: העדר תפיסה רוחנית, קשיי למידה, חוסר דמיון, חוסר אינטואיציה, בעיות הורמונליות, חוסר איזון8, הפרעות ראיה, מגרנות, כאבי ראש, אפילפסיה. ובגדול אנחנו מדברים על בלוטת האצטרובל, ההיפוטלמוס וההיפופיזה. טיפול בצבעים - שוב בהעדפת הגוף. הכל לפי צרכי המטופל. מקווה שהצלחתי להבהיר במקצת. ואם לא- רק תשאל ! :)) מאיה

וואו... ממש מעניין. תודה! ../images/Emo24.gif

אני מקווה שבמפגש הפורום הבא תמצאי זמן מספיק כדי להעביר לנו שיעור... עוד סיבה, חוץ מלמבאס, לחכות למפגש.

למעלה