אור ואהבה, נפטיס..

דולה

New member
אור ואהבה, נפטיס..

אולי תסבירי מדוע יש בך דחייה כזו תהומית למילים אלה ולאנשים שמרגשים כך? פשוט הסבירי בלי התקפה. לדעתי הצנועה את מנהלת פורום גם למען האהבה שלך לאחרים שהרי אם לא אז למה איכפת לך מאיתנו? גם אם תגידי שאת רוצה לתקן את העולם לפי השקפותייך, אומר שאיכפת לך מאיתנו ואת רוצה להביא אותנו לאור שאת רואה בידע שלך (וזה קשה כי יש לנו את האהרות שלנו)ואני מאמינה שאת מאמינה שזה לטובתנו. אם זה לא מאהבה אז ממה? ב א ה ב ה דולה

nepthys

New member
היו לנו כבר כמה דיונים על זה

לא קראת אותם? "אור ואהבה" זה פשוט מונח שמי שמתמש בו זה בעיקר אדם שמוכן להפיץ את האור שלו תמורת "תמורה סמלית". במילים אחרות, להגיד "אור ואהבה" זה להזדהות עם התנועה של הגורואים בגרוש, עם אלו שמפיצים שמחה צבועה בשביל כסף. כמובן שזו הכללה מגעילה, אבל אלו האסוציאציות שלי ושל חלק מחברי הפורום. (ומן הסתם שאני לא מכלילה אותך בפנים, את בנאדם אינדיבידואלי ולא תנועה שלמה של מכשפות בתשלום). אני לא מתכחשת לאהבה. אני מתכחשת לאהבה בתשלום. ואני לא מבינה, מה הפניה האישית הזו דווקא אלי? למה לא לאור הצפון למשל? :)) באמת, אני סתם אדם מעצבן, או שזה פשוט כי אני מנהלת פורום?

דולה

New member
לא קראתי כי ...

לא הרבה זמן עוקבת אחר פורום זה. פניתי אליך מכיוון שקראתי את דברייך. גם אני לא בעד גורואים למיניהם, אבל חושבת שלא סתם הם קמים, כל אחד והידע שלו וישנם אנשים שצריכים אותם כמורים בשלבים שונים של התפתחותם. מאידך, אני לא מדברת על השרלטנים שאני חושבת שאני דיי מזהה אותם, אלא על אותם המורים שעזבו את עיסוקם הקונוונציונלי והתמסרו להפצת ידע ועליהם גם לאכול כי כך עדיין החברה שלנו מתקיימת ואף אחד לא יתרום למחייתם. וזה אומר גם לגבי ה"מכשפות" שבסך הכל מאמינות שהן עוזרות לאנשים בדרכים לא קונוונציונליות, אנרגיות ריפוי, הבנות אחרות לריפוי הנפש במקרה שלהן. ישנם אנשים שהחליטו להתמסר לעזרת אנשים, פשוט מאוד, עבדו על ועם עצמם, רוצים לתת והמילים שהם משתמשים: אהבה, חמלה ואור. למה שלא נקבל? אני נמצאת הרבה בעולם האיזוטרי פוגשת רבים ומעניינים, אנשים טובים, גם מהשכבה האקדמית וגם מהשכבה העממית ולא רואה פסול באף אחד כיצד הוא מבטא עצמו וכיצד פועל, מתפרנס, כל עוד הם לא מזיקים ולרוב מועילים לאנשים. אלה שאני חשה לא טוב לידם, לא יהיו לידי ולא חשוב מה שיש לי להציע, אני מבינה שלא מתאימים לאנרגיות שלי אבל אני לא אפסול אותם מפני שמודעת שהינם נמצאים לא במקרה, כמו שראית תשובות באחד הדיונים הקודמים. (שלא תביני שאני מיוחדת, גם אני בת אנוש ולא תמיד מגיבה נכון לסביבתי) חן חן

white crane

New member
לדולה

אני שמח למצא כאן עוד אדם השותף לדעותי. חבל לי שאנשים לא מבינים שיש גם כאלה שבאומרם אור ואהבה, הם פשוט מעניקים תפילה קטנה , מהלב, שלאדם האחר תכנס אנרגיית אהבה ואור, אותן אנרגיות שמעניקות לאדם את מה שהו זקוק לו באותו רגע על מנת להמשיך הלאה ולגדול ואני גם שמח לשמוע שיש עוד מי שמאמין שמאחר ואנו חיים בעולם ארצי ועדיין לא יכולים לייצר לחם מתוך כישוף צריך לעיתים להתפרנס. ואם החלתתי ללכת בדרך קצת אחרת ולא להיות עורך דין אלה מרפא או קורא בקלפים אני גם צריך להתקיים. בהרבה אהבה ואור העגור הלבן

nepthys

New member
אני מסכימה עם שניכם ויודעת

שבסה"כ, הרצון הטוב לא נכחד לחלוטין מהעולם. אבל... להתפרנס מכישוף? משהו בזה לא מסתדר לי פשוט. לא רק שזה פותח דלת לשרלטנים למיניהם שיוכלו לנצל את ההמונים בדרך חדשה ומיוחדת, זה פשוט לא נכון להצמיד מחיר למשהו כל כך קדוש. כמו שאי אפשר להצמיד מחיר לדת. אם אדם רוצה לרפא - שיעשה את זה בחינם. לקבל על זה כסף זה פשוט לא נכון. הטענה של "אנשים צריכים לאכול" לא נכונה בעיני, פשוט מכיוון שכדי לעזור לאנשים לא צריך לעבוד 24 שעות ביממה. אם אני הייתי רוצה לעסוק בזה, הייתי מעדיפה לעזור לפחות אנשים אבל בחינם, מאשר המונים בתשלום.

The Wraith

New member
אור ואהבה=חושך ושנאה

אור ואהבה זה מושג של אנשים שאומרים "היי אני רוחני" וזה צבוע כי בעצם הם גם טוענים שאין להגדיר רוחניות ושכולם באותה רמה וכו´ וכו´ וכו´ לומר "אור ואהבה" זה להגיד "טוב אני מניח את החרב ומושיט ידיי לחבק את כולם כולל את האויבים שלי" אבל זה לא אומר "האויבים שלי עושים כמוני". "לב אל לב" זו גם סיסמא די מפגרת, מה עם אנשים שמכרו את נשמתם לשטן? הם איבדו את הרגשות שלהם ולכן במושג המילולי-אין להם לב, אז מה אומרים להם?

דולה

New member
חבל שאת כל כך...

שלילית, מה עם הסיסמא"רוצים אהבה ולא מלחמה"? זוכרת, ילדי הפרחים, שנות ה-60 גם זו היתה רוחניות ואותם צעירים מאז שהם היום בני 50-60 נשארו רוחניים בהתאם לתקופה הנוכחית ומדברים בנוסח "העידן החדש" ומאושרים.האם גם הם צבועים? האם אנו צבועים שבסוף כל מכתב, בדרך כלל רשמי, מסיימים בברכה? הרי אנו מברכים אנשים זרים וזו צורה תקשורתית שלאחרונה משתמשים בה יותר ויותר - השפע האהבה והאור. שפע - פרנסה, לחם אהבה - משפחה,הורים,ילדים,בני זוג,אנשים - טבע אור - אויר, שמש בלי האמור איננו יכולים לחיות. אני מאמינה שאלה המשתמשים באור ואהבה לא חושבים שהם מיוחדים (אני מתכוונת לכלל ולא ליוצאים מן הכלל) אלא זו דרך להביע את ראיית המציאות שלהם ולזהות את עצמם ע"מ להתחבר לאלה המבינים את עולמם. מי שמכר את נשמתו לסיטרא אחרא, אוכל אותה כל יום ואי אפשר להגיד להם דבר מאחר ולא יקשיבו. זו אמונתם וראייתם ועד שלא קורה להם איזו שהיא טראומה קשה, נדבר ללמפה וחבל לבזבז את הזמן עליהם. לסיום הקטע הזה, כולנו בנתינה על מנת לקבל ולעשות את המוטל עלינו בדרך הכי טובה שאפשר מבלי לפגוע באחרים ובעצמנו. החיים הם בית ספר ואנו לומדים כל הזמן ולכן זה נחמד ונעים לסיים האמור ב א ה ב ה עם הרבה א ו ר - א ו י ר לחיים ארוכים ויפים על פני הפלנטה הזו

למעלה