אור הירח

ג^קי

New member
אור הירח

כשאלוהים ברא ת`חושך הוא ברא לנו ירח שיראו איך אנחנו בודדים את הירח שם גבוה שלא נוכל ליגוע ויש כמה שעדיין מנסים ילדים מתעופפים כדורים כחולים סגולים והאור שמלווה אותו צונח זה אור הירח כשאלוהים ברא תחושך הוא ברא לנו ירח שיראו איך אנחנו פוחדים הילדים נעלים עמודים בעיתונים והאור שמלווה אותו צונח זה אור הירח הילדים במשברים ההורים כחולים סגולים והאור שמלווה אותו צורח זה אור הירח זה רק אור הירח ....love

Tal_Ya_Tal

New member
ג`קי, השיר מקסיםB -)

ג`קי, השיר מקסים, אך יש לי רק תיקון אחד. אלוהים לא ברא ת`חושך!!! אנו בראנו אותו. אלוהים ברא רק אור ואהבה. כי זאת המהות שלו ורק זאת הוא יכול לברוא. אנו יצרנו את עולם הניגודים. עולם הנפרדות. עולם החושך והאור. עולם של פחד וקור L&L TALYA

ג^קי

New member
כמו השיבוחים גם הטענות...

השיר המקסים הזה נכתב ע``י אביב גפן מוזיקאי ממדרגה ראשונה אני לא מסכימה שאלוהים ברא אושר ואהבה בלבד במידה וברא משהו עשה זאת באיזון אי אפשר לברוא טוב בלי רוע אחרת טוב לא היה טוב ורוע לא רוע מכווה שהבנת אותי קצת מוקדם בשביל לנסח בצורה מושלמת אוהבת

Tal_Ya_Tal

New member
ג`קי, טוב ורע הם עניין של השקפה

היי ג`קי, כשאני אומרת שאלוהים לא ברא עולם רע, הכוונה היא גם שאלוהים לא ברא עולם `טוב`. אלוהים ברא עולם מושלם. אנחנו הם אלה המחלקים את העולם לניגודים. טוב ורע הם עניין של השקפה. מרגע שהחלטנו על תגים, שקבענו שמשהו הוא `טוב` ומשהוא אחר הוא `רע`,אנחנו יוצרים מעין חלוקה דמיונית. ומציינים דברים כ`טובים` או `רעים` על פי השקפתנו. אנחנו גם רואים דברים מנקודת ראות מאד סובייקטיבית. או כפי שישנו פתגם שגור בפינו: `זה טוב, או רע ליהודים?!` אם זה `טוב, ליהודים` האם משמע שזה `טוב`? ואם זה `רע ליהודים` האם משמע שזה `רע`? השתמשתי בכוונה בהקצנה הזאת, על מנת להבהיר. שאין טוב ורע. מהבחינה הזאת, אמרתי שאלוהים לא ברא עולם שיש בו `רע`. (הוא גם לא ברא עולם שיש בו `טוב`) הוא ברא עולם מושלם. עולם של אהבה. וזאת הייתה כוונתי מלכתחילה. כנראה שלא הבהרתי זאת מספיק. L&L TALYA

שני.ר

New member
לטליה מה שאת אומרת לא נראה לי.

כי אם אלוהים ברא רק טוב למה לפי היהדות (וזה כתוב במשנה לא זוכרת איפה) צריך לברך על הרע כמו שמברכים על הטוב?

yofiel

New member
האם הרע באמת רע?

כשמסתכלים על זה מנקודת ראות גבוהה יותר , כל דבר הוא התנסות... אם למישהו היה סרטן , וזה גרם לו לעשות חשבון נפש ולראות מה לא היה בסדר בחיים שלו ואז לשנות את החיים שלו ובסופו של דבר לנצח את המחלה , אז נכון , הוא עבר שלב קשה מאוד בחיים , אבל האם זה היה רע? או יותר גרוע היה להמשיך לחיות חיים לא טובים...? גם הדברים שאנחנו מגדירים כ``רעים`` מגיעים אלינו כדי שנתמודד איתם , אנחנו יוצרים את המציאות שלנו , ולפעמים אנחנו לא עושים עבודה כל כך טובה , ואז בא אלוהים ונותן לנו הזדמנות להתעורר. לפעמים ההזדמנות הזאת באה בצורה של ``מכה על הראש`` ואז אנחנו מפרשים את זה כדבר ``רע`` , במקום להודות על ההזדמנות לעשות שינוי , כי אנחנו מפחדים לשנות. זה רע רק אם אנחנו מאמינים שזה רע. יופיאל המלאך

Tal_Ya_Tal

New member
היי שני, B-)

זכותך לא לקבל מה שאני אומרת. קבלי רק מה שליבך מאשר לך. לא מה שההגיון אומר לך. אינני מבינה ביהדות ולא מתימרת להבין יהדות. עם כל הכבוד, ליהדות אין בעלות על האמונה באלוהים ועל אהבת האלוהים. אני מאמינה, שאלוהים ברא עולם שכולו טוב. כי זה הדבר היחיד שאהבה מסוגלת לברוא. פחד יכול לברוא עולם של ניגודים. של `טוב ורע` של `שחור לבן` של `חושך ואור`. מי אמר לך שהדת היהודית לא מושתתת על יסודות של פחד?! של אל נקם ושילם ו(לא של אל מלא אהבה?) חזרי כמה עמודים אחורה וקראי את `סיפור גן העדן` ותביני, שהעולם אותו אנו חווים, שיש בו `טוב ורע` הוא עולם שהשכל שלנו יצר. כאשר `אכלנו מעץ הדעת` דעת במובן של מיינד, מחשבה. השכל הוא זה הרואה את הניגודים. רגשות האשם התחילו להגיע, לאחר האכילה מעץ הדעת. כשאדם וחווה ידעו כי הם `עירומים`. ואלוהים שאל `מי היגיד לכם כי עירומים אתם`? אלוהים לא רואה את העירום. הוא לא חווה את הנפרדות. הוא חווה שלמות. לכן אינו יכול לראות`טוב` ו`רע` `חושך` או `אור` אלוהים ברא את `האור` L&L TALYA

למעלה