אור היום - יום של חושך....

ravenmusic

New member
אור היום - יום של חושך....

Green Carnation - Light Of Day.. Day Of Darkness לא אפתח סקירה זו בכותרת מלאת סופרלטיבים על האלבום המופלא הזה, את המילים הטובות אשמור לגוף הכתבה עצמה, את דעתי האישית תוכלו לקרוא על גבי ארבע מאות המילים הבאות, כל משפט יאר מקום אחר אליו הצליח האלבום המופלא הזה לקחת אותי. Green Carnation הם בעצם Tchort, מוסיקאי נורבגי בן 26, שמו קרוב לודאי לא יאמר לכם דבר, את מירב פעילותו המוסיקלית ריכז האיש בשנים קודמות בהרכבי מטאל נורבגים (Emperor, Carpathian Forest). סיפור החיים של Tchort אינו רגיל אף הוא, בשנת 1994 בהיותו בן 18 מצא עצמו האיש בכלא הנורבגי למשך 11 חודשים ... כשיצא מהכלא בגיל 19 הפך לאב ומספר חודשים לאחר מכן נהרגה בתו בעודה תינוקת... כל זה מסביר ולו במעט את הפעילות האומנותית העניפה והמאסיבית של הבחור הזה ושופך קצת אור על השאלה "מאיפה מגיע מעין היצירה הזה", לאיש נסיון מוסיקלי ונסיון חיים שיכול לשמש תסריט לסרט.., Green Carnation זה ההרכב האישי ביותר שלו, מוקד היצירה הפנימית המאכלסת את כל הרגשות שאינן בהכרח כעס או שנאה, האלבום יוצא לאחר שנה של עבודה קשה, שמו- Light Of Day.. Day Of Darkness משקף מצויין את תוכנו האומנותי והמוסיקלי. על פני קטע ארוך בן שעה המחולק למספר אווירות המשתנות ומתחלפות במהלכו מבטא Tchort את כשרונו האדיר כיוצר מוסיקלי ואמן בעל סטייל ייחודי ומתקדם, קשה לשפוט את Green Carnation בסטנדרטים המקובלים מפני שהאלבום רחוק מלהיות סטנדרטי ועומקו רב יותר מרובם המוחץ של האלבומים בשוק, המוסיקה בעלת המון גוונים, הפתיחה ועשר הדקות הראשונות מזכירות יצירות ענק של פינק פלויד סטייל Wish You Were Here או The Wall, ההמשך מעלה אסוציאציות להרכבים מלודיים כגון Anathema או Arcturus, משולבים לעיתים בקטעי פולק, גיטרות אקוסטיות, שירה מלאת רגש בעלת מגע מעט גרגוריאני אך בהחלט לא זולה וייחודית, הקטעים הכבדים יותר מעלים אט אט את מפלס המתח על מנת להגביר את דפיקות הלב ולהוביל בבטחה לקטע הבא שופע הרגש והעדין יותר, הטקסטים כאן אישיים, אישיים מאד אפילו, עומק ואומץ שלא ראיתי הרבה מאד זמן, Green Carnation מביאים אלבום סופר מרגש, אלבום שלוקח אותך צעד צעד אט אט פנימה אל תוך מערבולת מוסיקלית ורגשית של יוצר וכותב האלבום, מראה לך את פניה של המראה ממנה רצית להתחמק, חושפת את הלבטים ואת הפצעים ללא פחד או בושה, אלבום אמיץ מאד, אמיתי, מוסיקה שבאה מהלב והולכת ללב, כתיבה בוגרת של מוסיקאי מנוסה הן כמוסיקאי והן כאדם שעבר לא מעט דברים בחייו, קחו רשימה חלקית של כלי הנגינה שמשולבים כאן מלבד גיטרות בס תופים וקלידים: סקסופון, חליל, צ`לו, סיטאר, קונטרה בס, מקהלה של 15 איש (טנור בס סופרן ואלט) ועוד.. אני מרגיש ש Green Carnation זה כנראה האלבום החשוב ביותר ששמעתי לאחרונה, פרוייקט המתעד חיים, תעשיית המוסיקה בנורבגיה נתנה לאלבום פרס גראמי בשנת 2002 בקטגוריית האלבום עם השירה הטובה ביותר, נצחון האומנות? נצחון הכנות? - שניהם לדעתי. האלבום ניתן להזמנה דרכינו בטלפון: 09-7456502 ובמחיר מבצע לכל מי שמציין שהגיע מפורום זה וממודעה זו: 55 ש"ח בלבד.

אוקיי, הבה נברך בברכה...

...את נסיון העבר. ובכן, רייבן הנכבדים, אינכם הלייבל הראשון שמייבא רוק מתקדם לארץ, ואינכם הראשונים שחפצים בהצלחתכם, ואינכם הראשונים שזוכים לרצון הקהל בהצלחתכם, אך לא תמיד במעותיו, שכן אינן רבות הן בדרך כלל. ואינכם הראשונים שמפרסמים בתמימות את סחורתכם בפורום שנראה כהכי זקוק לכך, כהכי מוכן נפשית וכהכי מברך זאת. אך נסיון העבר מלמד שמעשה זה, כשנעשה בהפרזה, אינו מקובל על רבים מחברי האנושות. מבלי לפתח את הדיון - הבה נקבל זאת כעובדה עד הפעם הבאה בה ייעשה מפקד אוכלוסין, ובפעם ההיא, כמובן, תתווסף השאלה המכריעה "האם אתם בעד או נגד פרסומות בפורום", ואז אולי תשתנה הססטיסטיקה הקדושה. אז מבלי לעורר מהומות מיותרות אני מסביר לכם כאן בשפה לא מתנשאת, לא אלימה ובוטה, לא פוגעת ולא קצרה במיוחד : אנא, אל תפרסמו כאן ביקורות על אלבומים שאתם מוכרים. זה לא יפה. אין לי שום שמץ של בעיה, שאחת לחודש או חודשיים (עדיף חודשיים) תפרסמו כאן רשימה מתומצתת של דברים חדשים שאתם מייבאים, כדי שאנשים חדשים ייחשפו למרכולתכם. אני רוצה לעודד את הצלחתכם ואת הצלחת הפורום אך לא לעורר את זעמם של הנפגעים מכך ואף את זעמי שלי עצמי אני בכבודי לבד. להסברים נוספים, אנא פנו אלי בדואל ארקטלוני, ואשמח להמשיך ולפרט ולהדגים ולהמחיש ולהשוות ולהסביר ולהבהיר ולבאר ולפרש ולחלק ולהכפיל את הבנתכם פי כמה שתוכלו לשאת. אני מודה לכם על סבלנותכם, על הבנתכם, על התאפקותכם ועל עצם קיומכם. כה לחי!

orbiti

New member
יש לי את האלבום

מטאל אווירתי מעניין עם השפעות מגוונות, אבל לא רוק מתקדם. מזכיר קצת את להקת opeth רק בלי הגראולינג של הדת´ מטאל. למי שכבר מכיר קצת רוק מתקדם ולא מתלהב מהכנסת כלים שהם לא גיטרה-בס-תופים לקטע רוק, לא ירגיש שהמציאו לו את הגלגל כאן.

להקה משעממת למדי

שמעתי כמה קטעים, יש שם שיר של 17:50 דקות ואין בו ממש שום דבר מעניין.

kurush

New member
טעות בידך ידידי

האלבום המדובר הינו שיר אחד של 60 דקות (ובניגוד לאלבומים אחרים שעושים את זה, גם מדובר ברצועה אחת על התקליטור), והוא ממש ממש ממש טוב. אלבום מעניין, מרתק, סוחף, מרגש... אז מה עם הוא לא פרוג-רוק לפי ההגדרה הקלאסית? לדעתי הגבולות בין פרוג, מטאל, אלטרנטיב וכו´ כבר מזמן נחצו ונעלמו. אפילו אצל להקות כמו מטאליקה יכולת לשמוע (לפחות פעם) השפעות פרוגרסיביות כגון משקלים משתנים, קטעים ארוכים וכו´. אני ממש רוצה להשיג את האלבום הזה, לצערי כרגע אין לי ממון.

zambush

New member
משקלים משתנים וקטעים ארוכים ../images/Emo73.gif

לא אומרים שזה מתקדם. יש אותם גם בג´אז, רוק פסיכדלי, מוסיקה אלקטרונית בסגנון מסויים, וכן, גם במטאל. חוץ מזה שיש בפרוגרסיב גם דברים קצרים שלא משתנים כל כך, אבל זה בכל זאת פרוגרסיב, כמו fire at midnight של ג´ת´רו טאל, ומלא אחרים. היום במייק´ס היה קטע בלוזי ממש ארוך וגם משתנה, אבל בכל זאת הוא היה בלוז טהור ותו לא. אני לא מכיר את האלבום המסויים, אבל אם משהו הוא לא מתקדם, אז אי אפשר להגדיל את ההגדרה של רוק מתקדם כדי שגם הוא יכלל בה. זה לא עובד ככה, זה לא יעיל
).

הורדתי שיר של 15 דקות בערך

הוא התחיל נחמד, ואז במשך חמש דקות אותה פראזה חזרה על עצמה שוב ושוב, ואם כי זה לא היה דומה לתחילת השיר, וחשתי שכבר מדובר בשיר אחר, זה היה משעמם למדי.

לא רק שהם משעממים

הם גם מתישים... כמובן ששמעתי רק שלושה שירים עד כה, ויהיה עלי להאזין עוד מספר פעמים על מנת לקבוע דעה נחרצת, אבל בכל זאת... זה נמשך ונמשך ולא מגיע לשום מקום. אם אפשר להמליץ על כמה קטעים טובעים יותר.

למעלה