אור בקצה המנהרה

Le Dilemme

New member
אור בקצה המנהרה

היי עופר, כתבתי פה בעבר מספר פעמים בכל פעם שהיו לי לבטים בנוגע למסלולי המקצועי וגם עכשיו אני פה, אמנם עם שאלה קצת שונה. נתונים יבשים: אני כרגע גרה בארץ ועובדת בתפקיד אדמיניסטרטיבי. אני יודעת אנגלית וצרפתית ברמה טובה מאד וכמובן עברית ברמת שפת אם - כמובן בכל אלה אני יודעת לכתוב, לקרוא ולדבר. מלבד לאזרחות ישראלית אני בעלת דרכון רומני. יש לי תעודת בגרות (בציונים לא מזהירים) ואין לי שום תואר אקדמי או תעודה מקצועית כזו או אחרת. (לא רלוונטי אבל אני למדתי ולומדת מספר קורסים בפתוחה אבל זה להנאתי בעיקר). והכי לא רלוונטי אבל אוסיף אותו - אני זמרת במקצועי אבל כבר לא עוסקת בזה יותר. ועכשיו לעניין, אני באה ממצב קשה בבית. אני כבר כמה שנים גרה אמנם לבד בשכירות ולא בקשר עם ההורים שלי אבל לצערי בעקבות זה שאני בקשר עם שאר המשפחה שלי, אני מבינה שהיכולת של ההורים שלי להשפיע עדיין קיימת. לאחר הרבה חושבים, הגעתי למסקנה שגם אם אני אעבור לעיר אחרת בארץ, כל עוד אני בארץ, המצב לא ישתנה והחלטתי לראות האם יש דרך לעבור לחו"ל על מנת להתרחק מכולם. חו"ל היה חלום שלי מאז ומתמיד ולצערי אני לא מוצאת את ההזדמנות. היעדים העיקריים בראש שלי זה אירופה, בעיקר המדינות הדוברות צרפתית או קנדה אבל כאשר המטרה היא קודם כל לברוח מהמשפחה, אני לא באמת בררנית. העניין הוא שאין לי מקצוע, יכול להיות שעם הדרכון הרומני אני יכולה לגור ולעבוד באירופה אבל אני לא אעבור על מנת למלצר או למכור מוצרי ים המלח בקניון. אני לא יכולה להיות סטודנטית כי הציונים שלי לדעתי לא מספיק טובים בשביל ללמוד באוניברסיטה. ניסיתי למצוא אולי מקום ישראלי שיש בו עובדים בחו"ל כמו אל-על ולצערי האופציות שקיימות אצלם לא רלוונטיות עבורי. אני יודעת שלא מדובר פה בהכרח על מקצוע ולכן הפורום הזה לא בהכרח המקום לשאול אבל בכל זאת קיוויתי שלך או למישהו פה יהיו מעט תובנות על מנת לעזור בנדון... תודה!

שלחתי לך מסר

למעלה