אורקה

ח ר ו ב

New member
אורקה ../images/Emo45.gif

צהריים 13.30 מספר שולחנות מועט. [ בדרך עברנו את בטי פורד . מלאה לחלוטין . ובצדק. ] חוגגים יום הולדת לאישתי. אוירה נעימה , גאז שקט ברקע . מים קרים מוגשים רק אחרי בקשה לאחר מספר דקות. עיסקית ,ראשונה ועיקרית 84 שח . סלסלת לחם כפרי עם פראצל חם . טוב מאוד. אפריטיף- אויסטר שוט - פעם ראשונה מנסים וזה היה נורא. לא לטעמנו. האויסטר כנראה לא משובח. 26 שח ראשונות , 1. רביולי סרטנים עם חלמון. מצוין.[ + 8 ] 2.קרפציו קוקי סאט זאק ברוטב סלק. מצוין [+8] את הארוחה ליווה יין ירדן מרלו 2000 . שקיבלתי אישור להביאו , במידה ולא קיים בתפריט. דמי חליצה ליין 35 שח. עיקריות. 1.פטוציני כמהין וביצה עלומה. טעים מאוד ומעניין.[+10 ] 2.פירות ים עם פירה תפא ברוטב בקר,חזיר ועוד. טובה מאוד. קינוחים. כאן הייתה הפתעה. נעימה. 1. כנאפה [שערות קדאיף דקיקות] עם קרם פרש ואפרסק צלוי. מצוינת , עדינה. ביצוע 10. 29 שח. [חייבים להזמין 20 דקות מראש.] נאמר לנו שאת שערות הקדאיף עושים במקום. [?] 2.קרם קפה עח הבית לכבוד יום ההולדת. קרם ברולה בטעם טימין עדין, מעל קצפת,ומעל דיסקית של אספרסו קפוא , מסביב רוטב חצילים , הזוי ? מושלם . נאמר לנו שערן שוורצברד הוא יועץ הקינוחים. נהדר לסיים כך ארוחה. עם מנות אחרונות מצטיינות. לסיכום , מסעדה נהדרת , אחת מהטובות בארצנו. עם מנות ברמה גבוה אחידה. [ הייתי שמח לאחת מרגשת ] אוכל טעים . טעים . לא רק עיצוב ואוירה וכו. ערן מוכשר ביותר. בתחושה שלי . שהוא יכול להגיע גבוה יותר... השרות טוב ונעים . חסר לו קצת חדות וגיבוש. תמורה נהדרת לכסף.

Merav B R

New member
מסעדה מעולה ../images/Emo45.gif

אתה בטוח שהקוקי סן ז'ק היה ברוטב סלק? כי המנה האלמותית היתה במקור בשמן כמהין.... אגב הכנאפה (שנשמע מצוין) הנה התצלום שהם הפיצו

ח ר ו ב

New member
לזכרוני כן. מצורפת תמונה.

הכנפה בפרסום שלהם שונה , מהתמונה בהודעה המקורית שלי. מה שיכול להיות שבתקופת הייעוץ של שוורצברד ,צילמו את תמונת הפרסום . ועכשיו זאת התמונה בפועל.

ננה f

New member
אח... עשית לי נחת

מז"ט למוכשרת שלך. לא מאמינה שלקס"ז נתת רק שמונה וחצי, פליני דווקא היה מתהפך מעונג .ומירב, הסלק היה מלכתחילה במנה, משחק של צבעים עם הקס"ז בלבן והסלק בבורדו עז מתפשט כמו רורשך בצלחת. הנה תיאור המנה שלי מחגיגות הי"ח: כאן. תקראי תראי שהסלק כבר אז היה בפנים, רק לצערי מעט מדי... לנוחיותך הנה תיאור המנה משם גם: "הקרפצ´יו קוקי סט ז´אק בפיצפוצי פיסטוק ושמן כמהין. -מנה ענוגה. אולי קצת ענוגה מדי.פרוסות שקופות של הצדפה שמתחתן רואים את השמן כמהין, מעליהן מפוזרים שברי פיסטוק קטנים, מלח גס וקצת פלפל שחור (?).היה חסר קצת חומר כבישה חמוץ,נניח שתי טיפות בלסמיקו לבן או לימון היו עושות את העבודה, כי בשר הצדפה היה ענוג מדי,היתה חובה לקחת אותו קצת יותר רחוק לחמצמץ. מה שהיה נהדר, והצטערתי שהיה מעט ממנו היה סירופ סלק שעיטר את המנה , והסתבר לי לאחר מעשה שניתן ואפשר ורצוי לבקש ממנו עוד!!! ישנם פשוט אנשים שלא אוהבים הרבה רוטב.. ככלל הרטבים המצומצמים ומלאי הטעם הם האמירה של שרויטמן .וזו אמירה נהדרת. בקיצור מנה בסדר,וטובה עם תוספת מהסלק." הקרם קפה הוא אכן הקינוח הקלאסי שממצה את האמירה של אורקה- רוטב מיוחד עשוי כראוי, מקורי, עם אמירה, אסטטי והטעמים משתלבים בהרמוניה. קלאסיקה במיטבה. הקדאיף נשמע טב, אין לי ספק שהביצוע מזהיר ואני אמהר לטעום, בקרוב, אמן. אבל אני עדיין מתגעגעת ומפנטזת אהמ...(הלו מישהו שם קורא אותי...) לקינוח אננס שהוא הקינוח האולטימטיבי לקיץ. הפרי הכי הנכון לקינוח, הביצוע הקליל הולם כמו כפפה את הלחות והטמפרטורות שבחוץ. הבו לי אותו חזרה ! יופי של ביקורת חרובי, בעניין ערן. כן, נו כבר אמרתי שלדעתי הוא אחד המוכשרים שבהם, אותי בכל אופן הוא מענג כל פעם מחדש, נדמה לי שגם את הזוגה שלך... הוא לא שף מתפרע הוא לא טבח משתובב, הוא מרוסן, מאופק זו גדולתו( מתה על כאלה...).הוא רץ למרחקים ארוכים, אי לכך עניין ה"יכול" להגיע גבוה יותר הוא קצת בעיטה לדלת פתוחה. שכן אם תסתכל על הגרף של השנים והמנות שלו תראה שהוא בעליה מתמדת. אותי זה מספק בהחלט. שאפו ומז"ט ננה

ח ר ו ב

New member
קינוח אננס קיים. מצורפת תמונה.

ראשית . תודה . בתמוז . הוא ריגש . ובהחלט גם אותי מספק. שימשיך כך . זה מצוין. תודה שוב. ד.א. הזדמנות להגיד למיקי [חדש ] שהיה אחראי לביצוע של המנות האחרונות . שאפו .

ח ר ו ב

New member
פשוט צילמתי בטלפון כדי לזכור יותר

טוב את פירוט המנות ושמם המלא. לא נראה לי שזה אסור. אולי אני קצת נאיוי? הצילום נעשה כדרך אגב , במשחק בטלפון. ואיך הייתי זוכר שהחזירו את מנת האננס שאת כוכ אוהבת...... ד.א. נראה לך באמת שהם עושים את שערות הקדאיף שם ? הם היו כוכ דקיקות ועדינות, ששאלתי מהיכן הם קונים אותם. ואז הם ענו , שמכינים במקום. ואת כל הסיפור על שוורצברד וכו...

ננה f

New member
זה לגיטימי לצלם את המנה,

בדרך כלל פירוט המנה מופיע בתפריט של האתר. כך שזו לא בעיה אם הוא מעודכן.רק במסעדות כמו צ'ימיצ'אנגה, ואחרות באימפריה ששם זה היה תמיד סוד סודי ביותר ויוק תפריט/תמחור מנות, שם זה אחרת. לא נראה בעיה גדולה לצלם בפלא בלי שמרגישים, והרעיון לצלם את התפריט הוא הגיוני רק ש... בעבר כשביקשתי במסעדות את התפריט, כאלה שלא מופיע באתר ו/או רק נפתחו ו/או אין אתר- נתקלתי בסירוב הססני ואחרי בדיקה עם המטבח מאחור בשלילה מוחצת או בסרוב סוחף מלכתחילה. משהו כמו סוד מקצועי, ריגול תעשייתי ועוד כל מיני תרעומות. וחרובי, אני שמחה שהבהרת את הסוגיה, ודאגו לאננס שלי. אז טוב שצילמת באמת. מי שמכיר איך עושים שערות קדאיף, מתקשה להאמין שיש להם את המכונה הגדולה המחוממת שעליה מותחים את החוטים. אבל באורקה, אצל הפדנט ההוא, אני לא אתפלא כלל.
מז"ט לגיברת שוף.

ח ר ו ב

New member
מנדולינה, כך היא הסבירה. ועשתה

תנועה כמו של כרוב שחותכים במנדולינה. מעניין אותי מאוד. קדאיף במדולינה ?

ננה f

New member
אולי כשהבצק קפוא

כמו שמכינים את העוגיות גבינה הדקיקות האלה. יש לי מנדולינה עדינה (ידנית כמו פומפיה) של מיקרופלן שרכשתי בזמנו אצל אשת הברזל בלווינסקי. הפרוסות דקיקות שקופות ממש. בכל מקרה זה סזיפי, אבל אני אבדוק לכם
יש לי איפשהו כאן תיאור מדוייק של מנת האננס. לצערי מנוע החיפוש ישן/חדש לא עובד אצלי כראוי
. אין לי מושג מדוע אינני מצליחה לאתר לך אותו.

anatc

New member
הנה לך, חרוב, משהו לסיפוק הסקרנות

ככה הרגשתי בארוחה עם חברתי רומי באורקה לפני כשנתיים יש תיאור מדוייק של הקרפצ'יו אננס ויש תיאורים נוספים...
(מאז נולדה לי תינוקת וקצת התמתנתי ואוטוטו שנתיים להפסקת העישון
) שתהיה שבת שקטה, ושאחי וכל הגברים שלנו יחזרו בשלום מלבנון

ח ר ו ב

New member
מקסים , מקסים .

התמתנות קלה בלבד , אני מקווה. תודה. ומקווה שאחיך וכולם יחזרו בשלום. שבת שקטה גם לך.

ח ר ו ב

New member
ד.א. יש לי את

המתכון של מרק החצילים , שפורסם בטעם העיר מס... אצלנו הוא מככב. בלי שום טעם מר. גם לא בכף הראשונה.

anatc

New member
זו לא אותה מנה ../images/Emo4.gif

הקרפצ'יו אננס לא חזר הנה מייל שקיבלתי מלילך מאורקה, בעקבות גלויית המשוב שמילאתי כשאכלתי שם לפני כחודש עם שני ילדי, בה ביקשתי שיחזירו את שני הקרפצ'יואים, הקס"ז והאננס: הי ענת, מקווה ששלומך טוב. ראשית ברצוני להודות לך על כי נרשמת למועדון הלקוחות של אורקה ותודה מיוחדת על הפידבק שכתבת בגב הגלוייה.. אני שמחה לעדכן אותך כי הפידבק עזר.. מנת הקרפציו קוקי סט זאק חוזרת בתפריט הקיץ שצפוי להיכנס ברביעי הבא.. עדכון ישלח אלייך לכשנכנס התפריט. לגבי הקרפציו אננס לצערי כרגע הוא לא חוזר. תפריט הקינוחים החדש של אורקה הושק לפני כשלושה שבועות והוא כולל מנת "קרם מסקרפונה מונח על אננס וסיגר פילו עם תבלינים" כך שמקווה שגם את השימוש החדש באננס תאהבי. נשמח לפידבקים נוספים, תמיד. בברכת קיץ מקסים ושוב הרבה תודה. לילך. אורקה

ח ר ו ב

New member
תשובה נאה ביותר ...

. סיקרנתם אותי עם קרפציו אננס. התווסף משהו נוסף לרשימה. ד.א. זאת פעם ראשונה שלנו באורקה.

Merav B R

New member
אתמול על הבר של אורקה

קינוח האננס (שכבר טעמתי לפני כחודש) היה מעולה - אננס טרי חתוך לקוביות קטנות\ מעליו סיגר תבלינים קטן וממזרי, ובצד תלולית קרם מסקפונה. לקחנו גם (לפני כן, כמובן) מנה של הברולה כבד אווז - מנת חובה לאוהבי כבד אווז ומנה של קרפצ'יו קוקי סאן ז'אק - כרגיל
. היה

למעלה