אורן הגלעין

elonliberman

New member
יפה מאוד

האבתי מאוד את האורן הראשון והשלישי טיפה טיפוח וטיפול והם יכולים בעוד מספר שנים ליהיות יצירות אומנות מרהיבות באמת (לא שרכשיו הם לא יפיפיות :)) אני מקווה שעוד חבריפ בפורום ימשיכו את הרעיון שלי ויתחילו לעלות תמונות של אורנים. דרך הגב איתן יש לך רעיון לעיצוב לאורן שלי?

איתןem

New member
שלום אלון-אני לא מכיר את סוג הארנים

שצילמת,ולדעתי הדבר היחיד שהיה עליך לעשות הוא לתת כיוון לגזעים ע'י ליפוף כל עוד הם בעלי גמישות,ועדיין לא מאוחר. אני גם סבור שמוקדם עדיין ללפף ענפים או לקצר גזע ,שכן השתילים צעירים מדי. קיצור הגזע ,גיזום ודילול ענפים יפגע בהתפתחותם של הצמחים בשלב הנוכחי. תחשוב על העץ "כבית חרושת", ככל שיש לו יותר ענפים הוא "עובד" בתפוקה מלאה יותר ,הגזעים והענפים מתעבים והצמחים גדלים. לפיכך,כדאי להמתין עוד מספר שנים.

אולמוס

New member
האורנים הללו

כמדומני שהאורנים הללו או מרביתם שייכים לשנתון שקיבלנו בעת ביקורי חוג הבונסאי לפני שנת 2000 בחוות גילת של הקק"ל. אז קיבלנו אורני סלע צעירים כבני שנה שחלקם יועדו אז להשמדה. אורנים בעיצוב כזה ככל הידוע לי ועפ"י נסיוני - גם אני עיצבתי כמה כאלה, מעצבים מגיל צעיר למדי, חומר מועתק מהטבע - עלול להיות בעייתי בשל טבעו ורגישותו של האורן. אם כי ישנם מקרים שניתן למצוא עצים מתאימים.

אולמוס

New member
עיצוב האורנים

עצי אורן ירושלים כפי שצולמו ע"י אלון יהיו משעממים למראה עם גזע כפי שיש להם כיום. אני מצטרף לדעתו של איתן שיש לטפל בגזע ע"י ליפוף או קשירה (בזהירות ובעדינות - הוא גם יכול למות מזה...) וכן לא להתעסק כרגע יותר מדי עם גיזומים וקיטומים. האורן ממש לא אוהב את ההתעסקות הזו יותר מדי... הנח לגזע האורן להתעבות לאחר שתעניק לו תנועתיות כלשהי ע"י ליפוף וקשירה. הקפד לא לבצע עיצוב/גיזום יחד עם העתקה או עם טיפול שורשים באותה שנה האורן רגיש דורש סבלנות רבה במיוחד כי האורנים שצילם איתן למשל, הם בני שנתון מסויים כפי שציינתי -וראו את התוצאות כיום- וזהו עדיין לא שלב הכי מתקדם בעיצוב אורן כי יש מה לעשות. מתוך 10 אורנים צעירים כבני שנה שקיבלתי לפני 6 שנים ומעלה, נותרו חיים בריאים ונאים רק שלושה. האחרים שנראו אז די מבטיחים הלכו לעולמם בשלבים שונים של האימון ולא תמיד מסיבות הנראות לעין- התסכול היה רב... וזאת רק כדי להבין ולהציג בעייתיות העץ ומידת ההצלחה בטיפול בו.

למעלה