אורלנדו מג'יק- לאן?

rapgamer4ever

New member
אורלנדו מג'יק- לאן?

תקציר הפרקים הקודמים:
בקיץ 2012 דוויט הועבר ללייקרס בטרייד ומשם אורלנדו בתהליך בנייה. ניקולה ווצ'ביץ' הגיע באותו טרייד, אוון פורנייה הגיע בהמשך בטרייד. לאחרונה טוביאס האריס הועבר בטרייד תמורת ברנדון ג'נינגס.
ב-4 שנים האחרונות אורלנדו חברה בלוטרי, אפילו לוטרי עמוק. כך הם ניצלו את בחירות הדראפט שלהם:
2013- אולדיפו (בחירה שנייה)
2014- ארון גורדון (4), אלפריד פייטון (10)
2015- מריו הזוניה (5)
2016- העבירו את הבחירה בטרייד לאוקלהומה.

שינוי כיוון:
הטרייד על איבאקה מסמל שינוי. נמאס להם מתהליך הבנייה, הם רוצים לנצח. לכן העבירו בחירת דראפט ואת אחד הצעירים הטובים שלהם תמורת שחקן בשל יותר בדמות איבאקה. כרגע אלה השחקנים המרכזיים בסגל:
PG- פייטון, ג'נינגס (סיים חוזה)
SG- פורנייה, הזוניה (לפעמים משחק בעמדה 3)
SF- ארון גורדון (למרות שבעונה שעברה שיחק בעיקר בעמדה 4)
PF- איבאקה
C- ווצ'ביץ'

עכשיו ניכנס לנעליים של ה-GM.
1. האם לחדש חוזה לג'נינגס? הקריירה שלו בדעיכה והוא שימש כמחליף באורלנדו. מצד שני הוא אחד השחקנים היחידים בסגל שמסוגלים לייצר נקודות.
2. האם לחדש חוזה לאוון פורנייה? הוא פרי אייג'נט מוגבל. קחו בחשבון שזה יעלה הרבה כסף אבל הוא הסווינגמן הכי טוב שנשאר בקבוצה והיחיד שיכול לקלוע משלוש ביציבות.
3. השאלה הגדולה מכולם- איך מסדרים את הרוטציה בעמדות 3-5? על פניו איבאקה הגיע כמשלים לווצ'ביץ'. ווץ' הוא שחקן קלאסי של 18-10, כזה שמושך עזרה בהתקפה, יודע לעשות נקודות ולקחת ריבאונד אבל לא הרבה מעבר. איבאקה יהווה אופציית קליעה טובה מחצי מרחק וסבירה משלוש, הגנתית הוא ישמור על הביג מן הטוב של היריבה ויספק הגנה בצבע.
החסרון הוא שארון גורדון הולך לאיבוד, וזה כנראה השחקן הכי מוכשר בקבוצה. גורדון לא ממש יוצר מכדרור, הוא יותר טוב כשהוא מקבל מסירה בדרך לסל (בין אם כסלאשר או בפיק אנד רול). יהיה לו קשה למלא את התפקיד הזה מעמדה 3.

אפשרות שנייה היא לעשות טרייד על ווצ'ביץ' ולפתוח עם איבאקה בעמדה 5 וארון גורדון בעמדה 4. הבעיה היא סייז וריבאונד (שניהם ריבאונדרים לא הכי טובים לעמדה). במקרה כזה צריך גם לחשוב איזה טרייד אפשר לעשות על ווצ'ביץ'.

4. איזה שחקנים הייתם מנסים להביא הקיץ? לאורלנדו יהיה מעל 50 מליון דולר פנויים אבל זה לא כולל את ג'נינגס ופורנייה במידה ותשאירו אותם. גם אל תגזימו עם הצעות מסוג "דוראנט+וויטסייד" שלא יקרו בחיים.
קחו בחשבון שבקיץ' הבא איבאקה מסיים חוזה ויקבל מעל 20 מליון דולר, כאשר ברקע גם גורדון ופייטון שעוד על חוזי רוקי.

המג'יק נמצאים על צומת דרכים. איך הייתם מנווטים את הספינה?

DARKSEID

New member
אני מעביר את איבקה בטרייד
הוא לא מתאים להם

השאלה היא כמה זמן צריך לחכות מרגע הטרייד כדי להעביר אותו עוד פעם. אורלנדו צריכים SF שיודע למסור ולקלוע מישהו כמו פרסונס או באטום אין להם צורך באיבקה.

kobyz21

New member
כנראה ילכו חזק על האריסון בארנס

כשחקן לעמדה 3, כי ארון גורדון לא מתאים לשחק דקות משמעותיות בעמדה הזאת ויותר יהיה מחליף לעמדות 4,5...

picki23

New member
אני מאמין שהמפתח הוא גורדון

גורדון מראה התקדמות משמעותית ומתחיל להכנס לנעליים של הסטאר בקבוצה.
&nbsp
פייטון וניקולה לא רלוונטיים להרכב פותח בקבוצה שרוצה בעיניי.
&nbsp
את פורנייה אני מחתים כמו שהחתמתי את טוביאס האריס.
&nbsp
1.
2. פורנייה
3. חוזנייה
4. גורדון
5. איבקה
6. פייטון
7. ניקולה ווצ'ביץ'
&nbsp
כמובן שעמדה מס' 1. ריקה ולכן הייתי מנסה להחתים ג'רמי לין על חוזה לשנתיים ולראות איך אני מתקדם.
&nbsp
למען האמת מאחר והשנה יהיו לנו לפחות 3 קבוצות חזקות במזרח אני לא יודע איך אני מתייחס לאורלנדו עם הרכב כזה... אני פשוט לא רואה אף סטאר חותם שם

rapgamer4ever

New member
אני מסכים איתך ועם דארקסייד בחלק מהדברים

לדעתי הדרך היחידה שלהם להפוך לקבוצה מנצחת עוברת אצל ארון גורדון. הוא העדיפות הראשונה מבחינתי ואם כדאי לו לשחק בעמדה 4 זה אומר איבאקה בעמדה 5 וניקולה ווצ'ביץ' מהספסל. אני לא יודע מה השוק לווצ'ביץ' אבל במקרה הכי גרוע זה שחקן שישי איכותי שעולה 12 מליון דולר לעונה, לא סוף העולם מבחינה כלכלית.
&nbsp
אורלנדו צריכה חיזוק משמעותי בעמדה 3. הזוניה לא מספיק פיזי ולא ברור אפילו אם הוא שחקן ברמת חמישייה. אז כמו שדארקסייד אמר שני השחקנים שהייתי מסמן הם באטום ופרסונס. שניהם מגוונים- נותנים קצת סקורינג, קצת קליעה מבחוץ, ריבאונד, מסירה. באטום בעדיפות ראשונה כי פרסונס נוטה להיפצע.
&nbsp
השאיפה הכללית שלי היא לשמור גם את ג'נינגס וגם את פורנייה. המניה של ג'נינגס נמוכה אבל הוא מסוגל לפתוח בחמישייה ונותן לי ביטוח למקרה שאלפריד פייטון לא יתפתח כמו שאני מקווה. המקסימום מבחינתי לג'נינגס הוא 12 מליון.
&nbsp
אורלנדו שמה את עצמה בעמדת מיקוח לא טובה מול פורנייה כי הטרייד על איבאקה די מחייב אותה להשוות כל סכום שיוצע לו (הוא RFA). אם הם יאבדו את פורנייה אז הטרייד של איבאקה ממש מטומטם מצידם. אני מעריך שלמרבה הצער פורנייה יעלה בסביבות 20 מליון דולר לעונה.
&nbsp
לסיכום:
PG- פייטון, ג'נינגס
SG- פורנייה, הזוניה
SF- באטום/פרסונס
PF- גורדון
C- איבאקה, ווצ'ביץ'
&nbsp
לאורלנדו יהיו כמה מליונים מתחת לתקרה עם הסגל הזה גם בשנה הבאה וגם אחרי שתחדש חוזה לאיבאקה.
&nbsp
אם פייטון ישתפר זה יעמיד את ג'נינגס על הטרייד בלוק. אם הוא לא ישתפר אפשר פשוט לוותר עליו ולפתוח עם ג'נינגס (למרות שיתחילו לצוץ בעיות הגנה בקו האחורי).
גם את ווצ'ביץ' הייתי מעביר בטרייד אם אפשר לקבל תמורתו שחקן משמעותי בעמדה אחרת.
&nbsp
לדעתי אין לאורלנדו פוטנציאל לעשות דברים גדולים אבל הם התחייבו למסלול מסוים עם הטרייד על איבאקה.

picki23

New member
אני לא רואה את באטום/פארסונס

חותמים שם. אני רואה את השחקנים האלה הולכים לקונטנדרית ואפילו מוותרים טיפה על כסף.
זו בדיוק אותה עמדה שאוקלהומה צריכה

rapgamer4ever

New member
לאוקלהומה אין כסף

גולדן סטייט היא אפשרות במידה ויוותרו על כסף.
אני מסכים איתך שרוב הסיכוי שאורלנדו לא תצליח להשיג את באטום או פרסונס. אבל היא צריכה לנסות, כמו עוד הרבה קבוצות בליגה. באטום כנראה ישאר בשארלוט.

picki23

New member
כי איבקה יותר טוב אובראול

ווצ'ביץ' הוא כלי התקפי אך רך לעיתים ולא מספיק איכותי בהגנה

DARKSEID

New member
ווצ'ביץ' בין הסנטרים ההתקפים הטובים בליגה

הוא גם ריבאונדר הרבה יותר טוב מאיבקה וגם מוסר טוב יותר. איבקה אמנם טוב יותר בהגנה, אבל אני חושב שהוא בתהליך של דעיכה גם בתחום הזה. לאיבקה אין מספיק כלים
כדי להיות מועדף בבירור על ווצ'ביץ', מה גם שאורלנדו חייבת את התוצרת ההתקפית של ווצ'ביץ'.

OrEl74

Well-known member
מנהל
כמו במקרה אוקלהומה, צריך לצאת מנקודת הנחה שהם לא סיימו

נכון שמבחינה טכנית הם קיבלו את השחקן הטוב בטרייד אבל לא ממש ברור איך זה אמור להתחבר.
כתבת שגורדון אמור לשחק בעמדה 3. הוא בכלל שיחק בעמדה הזאת? הוא יכול לשחק בעמדה הזאת?
כמו שזה נראה לי, הנוכחות של איבקה בעיקר תפריע להתפתחות של גורדון ואני באמת לא מבין איך השילוב הזה אמור לעבוד.
עם כל הכבוד לאיבקה, אני לא חושב שהוא השחקן שישנה את פני הקבוצה ויהפוך אותה לקבוצה מנצחת.
&nbsp
אני מקווה בשבילם שהם יודעים מה הם עושים כי מקבוצה שרק לפני חצי שנה נראתה כחבורת צעירים שתהווה כח עולה במזרח הם הפכו לתעלומה אחת גדולה.
&nbsp
&nbsp

Anfield

New member
איבקה נכה התקפית

אני לא יודע איזה הרים וגבעות בונים סביבו באורלנדו אבל זה שחקן שלא מסוגל לקחת את הכדור וליצור. הצעד וחצי שלו גמלוני ואין לו משחק פוסט אפ נורמלי. הוא שחקן משלים מצויין וזהו. אני זוכר כשהארדן הלך, עוד היו ציפיות שאיבקה ישדרג את המשחק שלו ויהפוך לסקורר יותר טוב, הוא נשאר על אותו מספר של נקודות למשחק ובטח גם באורלנדו הוא ייתן בדיוק אותו דבר.

fatnoam

Active member
לדעתי אורלנדו הולכים על ביג בול

כי שחקן פוסט אפ כמו ווץ' מכוון אותך לשם.
&nbsp
איבקה הוא סטרץ' 4 מעולה, וגם אפשר לעבוד איתו בפיק אנד פופ.
&nbsp
אני חושב שאלפריד פייטון אחלה רכז, שמוסר ומנהל, ולכן טוב להקיף אותו בפינישרים טובים - איבקה בהחלט כזה. גם פורנייה. הזוניה אמור להיות כזה, והוא בטח עדיף כפינישר מאשר כמישהו שמקבל החלטות.
ארון גורדון לא כזה. מצד שני, יש לו עדיין אפסייד. בלייקרס בזמנו שלושה גבוהים חלקו את ה-96 דקות שיש למשחק להציע בעמדות 4 ו-5. היו אלה אודום, גאסול וביינום, ומי שהתאים יותר \ תפס משחק יותר טוב שיחק את הקלאץ'. אין סיבה שבאורלנדו לא יעשו ג'אגלינג דומה. גם לזה איבקה משתלב מצויין, אגב כי הוא מתאים גם לצד גורדון וגם לצד ווץ'.
&nbsp
והדבר הכי חשוב לדעתי, זה שלאיבקה יש מוניטין של שחקן הגנה מצויין. וכדי לנצח צריך לשמור. זה חשוב פי כמה לצד ווץ' שלא ממש מצטיין בתחום. אני מניח שזה היה המניע העיקרי, אחרת לא היו דורסים את הדקות של גורדון ככה.
&nbsp
במקרה הכי גרוע, איבקה הוא אחלה חוזה נגמר, והוא קלף טרייד מאוד סחיר. אם המהלך ייכשל, אורלנדו תוכל להחליף אותו בקלות יתרה. אם הם באמת לא היו מרוצים מאולדיפו, אז זה מהלך נטול סיכון כמעט. אני מעריך אותו.

rapgamer4ever

New member
בדבר אחד אני לא מסכים איתך

שאורלנדו עשתה מהלך כמעט בלי סיכון.
אולדיפו היה הנכס... השני הכי טוב שלהם אולי? בודאי שחקן שאפשר להוציא ממנו תמורה שאוהבים. פלוס בחירה 11 בדראפט. כרגע יוטה השיגה תמורת בחירה 12 את ג'ורג' היל. כלומר זו בחירה שאפשר לקבל עבורה שחקן רציני.
אורלנדו העבירה שני נכסים משמעותיים תמורת איבאקה. לכן אם איבאקה לא יתאים אז הטרייד הוא כישלון מזעזע. אם איבאקה יעזוב אחרי שנה אז הטרייד הוא כישלון גדול.
עברו הימים שחוזה נגמר הוא נכס. היום לכולם יש מקום בתקרה. חוזה רב שנתי הוא נכס.

fatnoam

Active member
זה מעניין מה שאתה אומר

עליית תקרת המס באמת משנה הרבה דברים.
&nbsp
בכל אופן לי זה נראה שאיבקה לא היה מרוצה מהנגיעות באוקלהומה ומהמעמד היורד שלו, אולדיפו לא היה מבסוט במג׳יק והופה יש טרייד.
&nbsp
אני גם די מסכים עם מה שכתבת. כנראה שיש סיכון בטרייד הזה. אבל גם בת׳אנדר לקחו סיכון פה. כנראה שהם לא ששים לשלם לווייטרס בשנה הבאה, ואולדיפו שחקן יותר טוב עם אקסטרא שנה בחוזה הרוקי.

Or Amit

New member
תשובות + ספקולציות

1. תלוי במחיר. ג'נינגס חזר מפציעה לא קלה ולא באמת קיבל הזדמנות לאחר מכן בדטרויט או מסקיילס ששונא רכזים מסוגו. ערך השוק שלו לא גבוה במיוחד והשוק רווי ברכזים, אז זה משחק לטובת אורלנדו
2. כן, כן וכן. פורנייה - כשקיבל דקות - היה מעולה. הייתה לו נפילה באמצע העונה בגלל סקיילז, אבל הוא עשה התקדמות יפה שנה שעברה
3. ארון גורדון בהחלט יכול לעשות מעבר לפוינט-פורוורד, הוא לא יוצר טוב מהכדרור אבל יש לו סקיל-סט לא רע בכלל. מצד שני בכדורסל של היום זה כנראה לא ההחלטה הנכונה.

לטעמי לאורלנדו יש שתי אופציות טובות: הראשונה - להביא את צ'אנדלר פארסונס, יליד פלורידה, גם במחיר מקסימום. 'לדגור' קצת על ההרכב הזה ולמצוא את החוליה החלשה ולסחור באיבאקה כדי למלא אותה. טרייד של איבאקה עבור דיינג ורוביו למשל, נשמע לי כמו אופציה מעניינת
האופציה השניה היא להעביר את איבאקה עכשיו לניו אורלינס תמורת טייריק אוונס, אוונס יכול לפתוח בעמדה 3 ולתפקד כרכז דה-פאקטו כשהזוניה מחליף את פייטון. טריו גארדים של הזוניה-פורנייה-אוונס יכול להיות סיוט מיס-מאצ' לכל קבוצה.

למעלה