אורלי קסטל בלום

אפיפני

New member
אורלי קסטל בלום

נולדה בתל אביב 1960 הוריה עלו ממצריים לאחר קום המדינה, ושפת הדיבור בבית הייתה צרפתית. אביה שעבד באלעל כראש מדור משכורות נפטר בגיל צעיר מסרטן נדיר וקטלני,דמותו ואורח החיים בבית ילדותה על רקע מותו מהווים את הרקע והאוירה בכל ספריה ובעיקר בדולי סיטי. היא שרתה בצבא כמשקית ת"ש ולמדה קולנוע באוניברסיטת תל אביב ושנה בבית צבי שם הכירה את גדי בלום עיתונאי בהעיר ונישאה לו (ובינתיים גם התגרשה ממנו) והיא אם לשני ילדים. כמו שדוסטו הזכיר באחת הודעות שלו השבוע המורבידיות של כתיבתה וסגנונה האופייני אינו יכול להשאיר את הקורא אדיש כלפיה יש כאלו שמעריצים את כתיבתה ויש שאינם יכולים לסבול אותה, לדעתי הכתיבה שלה דומה לוידאו קליפ תמונה מתחלפת בתמונה בקצב תזזיתי ואלף אפשרויות מתממשות בבת אחת בו זמנית הכתיבה המהירה מכתיבה הרבה פעמים את קצב הקריאה ושטף הארועים יוצר שטף של מילים על סף האסטמה. הכתיבה שלה רוייה בהומור ואירוניה עצמית למרות שהיא עוסקת בנושאים רצינים ומחטטת בפצעים פתוחים. הורות היא פצע פתוח אצל מי שלדבריה גדלה בסוג של דינמיקה מחניקה וקלילה לחילופין, אובססיביות תזזיתית הקרבה והתמסרות מאפיינים את עבודתה וחילופין את אמהותה כפי שהיא מעידה על עצמה. דולי סיטי כספר מייצג : הגיבורה שלו דולי הא רופאה שלמדה לטענתה שמונה שנים באוניברסיטה של קטמנדו וגרה בעיר מטורפת בלי עבר ובלי תשתית שמזכירה למעשה את תל אביב דולי היא רופאה כמו שאורלי היא סופרת: שתיהן משחקות עם הביוגרפיה שלהן הופכות אותה פותחות אותה פורמות תופרות ומעבירות איברים. כיון שדולי אינה רשאית לעבוד כרופאה בישראל היא פורקת את הדחפים העמלניים יצירתיים שלה בחיפוש תרופה לסרטן ובטיפול בבנה חסר האב שאפילו באמהותה עליו היא לא בטוחה , כאקט של הפחתת חרדה היא מעניקה לו "טיפולים רפואיים מסורים" רוחצת אותו באמבטיות יוד מחטא פותחת את גופו כל יומיים בסכין מנתחים ובודקת את איבריו טסה עד קצה העולם להשיג לו אברים חלופיים שהיא גונבת מילד חולה אחר, משתילה בו איברים רזרווים לכל מקרה שלא יהייה , ומדברת על גבולות השגעון והרוע האנושי, על הליכה על חבל דק מצד אחד בין שגעון לשפיות ומצד שני בין טוב לב ומסירות לרוע

מצחיק אותי

שבחורות\נשים מציינות בקורות חיים שהיו משקיו"ת ת"ש. נתקלתי בזה גם במקומות אחרים, הרבה יותר מאשר כל תפקיד אחר לבחורה בצבא. תקנו אותי אם אני טועה, אבל משקי"ת ת"ש היא לא הרבה יותר מפקידה שגם נוסעת בדרכים, וסה"כ אין לה סמכות לקחת החלטה בעלת משמעות כלשהי...

אפיפני

New member
:)

נדמה לי שהיא מציינת את זה וחוזרת ומספרת בראיונות איתה : שבחיים כמו בספרות היא בנויה על השקעות ענק של רגש בכל אופן מצאתי את העובדה השולית הזו גם בקורות חיים שלה שפורסמו וגם ביותר מראיון אחד שהיא נתנה אבל אתה יודע סופר בדרך כלל מתראיין לפני יציאת ספר שלו כחלק מיחצנ"ות ולך תדע כמה מההדגשות אמיתיות או מקמטות את האמת על חשבון תמיכה במה שהיא רוצה להדגיש בהקשר לספר. הראיונות האלו תמיד מצחיקים אותי מחדש, בכלל יחסי ציבור הם עסק מצחיק שמעמיד את הסופר באור קצת נלעג לעומת ספרו כשהוא טוב. ולמה משקי"ת ת"ש פחות חשוב או יותר מצחיק משנת לימודים אחת בבית צבי? כשקראתי את זה זו שמתי לב לעובדה שהיא מספרת על השקעות ענק ולא שמה לב שהן תמיד קצרות טווח וללא המשך. למשל ממשקו"ת הת"ש לא התפתחה עובדת סוציאלית כמו שמשנת הלימודים בבית צבי לא יצאה שחקנית וגם הלימודים באוניברסיטה נמשכו שנה אחת. או שאולי זה הכל מטען תרבותי מצטבר שמתגלם במישמש ויצר את הדמות הפרטית של הסופרת.

למעלה