אורך תהליך האימון

אורך תהליך האימון

היי, מה משך האימון שאתם קובעים למתאמן/ת מראש (אם בכלל)? עפי"ר מדובר ב-12 מפגשים (כשלושה חודשי עבודה), אולם מה אם מתאמן אומר: "איני רוצה לעבוד על חזון,אלא רק ליצור בהירות ביחס לכיוון תעסוקתי", ולכן רוצה פגישה או שתיים לעשות סדר בין מספר אלטרנטיבות המצויות בידו לבחירת מקום עבודה? (למרות שהעלה עוד נושא המטריד אותו והוא בטחון עצמי נמוך). האם אתם נוהגים לעשות אימונים בני מס' מצומצם של מפגשים (3 עד 4)? מה מידת האפקטיביות שלהם? והאם כשלקוח מתעקש על כך- אתה ממליצים לו אחרת? שבת מהנה, אילת

זו הסיבה...

..שאני לא נוהגת ליצור "חבילות אימון" (10 מפגשים, 12 מפגשים וכו') ובדר"כ גם לא בעדן. לוח הזמנים של האימון קשור במטרה איתה מגיע המתאמן. יש מטרות שיכולות להיות ממומשות תוך מספר קצר של פגישות ומטרות אחרות יכולות לקחת חודשים רבים. לכן, אני מקשיבה למטרה האימונית (שבחלק מהמקרים משתנה תוך כדי אימון) ויחד עם המתאמן אנחנו מחליטים על לוח זמנים רלוונטי שייבחן בכל פעם מחדש. ואשר לבחירתו של המתאמן - האימון לא נותן תשובה לכל בעיה קיימת. אני לא יודעת מה הרקע איתו הגעת לאימון אבל סוגיות כמו "בטחון עצמי נמוך" הן עמוקות יותר ודורשות תהליך ארוך טווח, אולי תהליך טיפולי. לכן, הייתי עובדת עם המתאמן על המטרה הקונקרטית איתה הגיע ואם היא מתממשת אחרי 3-4 מפגשים - מה טוב. זה יהיה גם מקום לבחון אפשרות של עבודה על מטרה נוספת - אולי קצרה אף היא. לפעמים דרך ארוכה מסתדרת בצעדים קטנים... בהצלחה ענת

ראיה בהבט של מרחב

זה נכון שמתאמן יכול להגיע לאימון מתוך רצון לעבוד על מטרה מסויימת ושאכן 3-4 פגישות יכולות להביא אותו להשגת המטרה עם זאת כמאמן אני מאמין שכאשר אתה בהיר יותר לגבי המטרה שלך האפקטיביות שלך גדלה פלאים בדרך להשגתה. בהירות מטרות נמצא בפרספקטיבה המרחבית, קחי לדוגמא מצלמה, אם המצלמה נמצאת Zoom In על חפץ אבל לא בפוקוס דרך מהירה לייצר פוקוס זה לעשות Zoom Out (להרחיב את שדה הראיה) ואז לעשות Zoom In שוב, החפץ יראה ברור הרבה יותר. מבחינתי 2-4 שיחות ראשונות הם שלב יצירת יחסים עם המתאמן ומיפוי העולם שלו בהבט של חזון, מטרות והוויה (מיפוי בפועל כמסמך עבודה) וכמובן יצירת הבהירות לגבי המיפוי הזה. מבחינתי התהליך הזה הוא ה Zoom Out, כאשר המתאמן יראה היכן בתוך הקונטקסט הכללי של המפה יושבת המטרה שלו, על מה היא משפיעה, מהיכן היא נובעת ,איזה תחום בחייו היא מקדמת, מה בחזון שלו היא מקדמת, מה בהוויה שלו יכול לעזור לו לממש אותה ועוד ועוד הבהרות, רק אז ניתן באמת לעבוד על המטרה הספציפית ביתר אפקטיביות (Zoom In בפוקוס גדול יותר). מתאמנים לעיתים מגיעים לאימון עם מטרה על תקן של "אני צריך להשיג את המטרה" שזו התחלה חלשה יחסית בהבט של אנרגטיות ומוטיבציה, עבודה בתוך ראיה רחבה יותר מחדדת את ההקשר של המטרה לחיים של המתאמן ואז או שרואים שאין הקשר ומוותרים על המטרה או יוצאים לפעולה מתוך הקשר חזק הרבה יותר על תקן של "אני רוצה את המטרה ובוחר לצאת לפעולה", רמת אנרגטיות ומוטיבציה גדולה יותר מעבר כך הגדרה של 10 או 12 פגישות זו הגדרה של מרחב האימון, זה מאפשר נינוחות מסויימת והעמקה של העבודה שעושה המתאמן, כמובן שאין צורך לנצל את כל הפגישות, אם המטרה הושגה והוא לא מעוניין לעבוד על מטרות אחרות ודאי שהאימון הסתיים. מעבר לכל זה חשוב לזכור דבר אחד, אין תשובה נכונה או שיטה נכונה באופן מוחלט, כל מאמן ראוי שימצא את השיטה שטובה עבורו ושבה הוא מרגיש נינוח והעיקר לדבוק בשיטה, החשיבות היא במיומנות של המאמן להפעיל את השיטה מאשר בשיטה עצמה.

ליפט

New member
משך תקופת אימון

אכן משתנה בתלות למטרה ובתלות לרמת המוכנות והבשלות של המאומן לעשות את השינוי. קשה מאוד לקבוע את משך האימון עם תחילתו, לי אישית, נדרשים 2-4 מפגשים על מנת להיות סגורים על המטרה עצמה ועל הפרמטרים לאימון. גם אם המאומן מגיע עם מטרה ברורה מבחינתו, בתהליך בו אנו מגדירים אותה היא בהחלט עשויה להשתנות. אני יכולה לומר שמתאמנים שמגיעים אלי עם רמת המוכנות המתאימה ועם מטרה מוגדרת כראוי, מגיעים ל- 12-14 פגישות. אך מעולם לא קרה שזה הוגדר עם תחילת האימון. האימון הוא תהליך, בבחינת מסע ולא פעם אין לדעת מה יצוץ. ממה שאת מתארת עולה בי תחושה שיש כאן קושי עם מחויבות ארוכת טווח ויתכן שמאחורי זה עומד פחד מכשלון אולי הצורך בסיפוק מיידי. אגב, עד כמה את מרגישה שהוא מנסה להעביר אלייך אחריות? הוא כבר אומן בעבר? על איזה בסיס הוא קבע ששני מפגשים יספיקו לו?

כנרת ט

New member
../images/Emo13.gif משך האימון

הי אילת. אני מבינה את הדילמה שלך מול מאומן, שאת מרגישה שיש לך לתת לו הרבה יותר ממה שהוא רוצה/ מוכן לקבל. אני הייתי חושפת את הדילמה הזו בצורה המפורשת והפשוטה ביותר. מאחר ותהליך האימון הוא עבודה משותפת, שבה המאומן לוקח אחריות על התוצאות שלו, ועל העבודה שהוא עושה במהלך האימון, הרי שרצוי לחשוף בפניו את מה שאת רואה באופן ברור. אם למרות שעשית זאת, המאומן עדין מעוניין רק בחשיפת הכיוון התעסוקתי שלו - אני לא רואה סיבה למה לא לעזור לו שם. כמובן שאח"כ תוכלי שוב להציע לו יותר. ירצה - טוב, לא ירצה - יזכור אותך כמאמנת אחראית, רצינית, שסייעה לו ואולי תוכל לסייע שוב בעתיד, כשיהיה מסוגל לקחת יותר. בהצלחה כנרת

למעלה