אורך חיים של סוללה

duduamar

New member
אורך חיים של סוללה

שלום לכולם! יש לי IBM T42 ויש לי שאלה לגביו - זה פוגם באורך החיים של הסוללה אם המחשב מחובר לחשמל ב95 אחוז מהזמן? האם צריך מדי פעם לפרוק אותה? או שאין צורך בכלל?

Jan22

New member
תראה בעיקרון הניידים החדשים

של סנטרינו "אמורים" לחסוך בחיי סוללה ,אולם חיי הסוללה מתקצרות בצורת עקב לצד אגודל ולכן אם תמשיך לחבר את הסוללה לנייד ,אתה תראה שכעבור כמה חודשים הסוללה שהחזיקה לך פעם שעתיים ו40 מחזיקה כעת שעתיים ו30 ותמשיך להתדרדר .

Jan22

New member
תראה בעיקרון הניידים החדשים

של סנטרינו "אמורים" לחסוך בחיי סוללה ,אולם חיי הסוללה מתקצרות בצורת עקב לצד אגודל ולכן אם תמשיך לחבר את הסוללה לנייד ,אתה תראה שכעבור כמה חודשים הסוללה שהחזיקה לך פעם שעתיים ו40 מחזיקה כעת שעתיים ו30 ותמשיך להתדרדר .

duduamar

New member
לא הבנתי כלום מהתגובה שלך..

מה זאת אומרת לחבר את הסוללה לנייד ?! הם תמיד מחוברים מן הסתם... ברור שיש בלאי טבעי לסוללה, אבל השאלה שלי איזה עוד גורמים (שבשליטתנו) משפיעים על אורך החיים שלה?

Jan22

New member
מאוד פשוט ,חיי הסוללה יתקצרו לאט

ותראה הבדל בזמן שהיא מחזיקה כל מספר חודשים ,אז אם הוא מחובר לשקע רוב הזמן אין טעם שהסוללה גם תהיה מחוברת .

tag1

New member
בהחלט וחבל

כשאתה משתמש במחשב בחיבור חשמלי הסוללה שלך מאבדת את הקיבולת המקסימלית כך שבאמת אם המחשב מחובר לחשמל 24 שעות (גם כשהוא כבוי לדוגמא) אתה תאבד כ 3% עד 5% מידי חודש. תוציא את הסוללה אם אתה משתמש קבוע בחשמל.

למעלה