אורך חיים של מנוע

הונדסון

New member
אורך חיים של מנוע

בוקר טוב ושבוע טוב,

מה אורך החיים הממוצע (קילומטראז') של מנוע CBR600RR?
המנוע ללא כל בעיה, מטופל בזמן לפי הספר, חלקים מקוריים בלבד, מתוחזק, נקי, חף מנזילות או כל בעיה מכנית אחרת, משומן כהלכה ומטופל כמו שצריך.
תגובות המנוע חזקות וטובות, הכל מתנהג ונשמע 100%, השאלה היא תאורטית בלבד לבדיקת אופציות או הכנות לעתיד, אם יש טעם בכלל.

אני מתחיל להתקרב לאזור ה 130K (האופנוע שנת 2005), ומעבר למחשבות על החלפה של האופנוע שאני מאוד אוהב אני רוצה לדעת אם יש טעם\צורך בטיפול מונע הזדקנות או שפשוט להמשיך לרכב כרגיל עד שיגיעו איתותים מהמנוע עצמו.... או שזו סתם פרנויה אישית שלי

תודה מראש לעונים,
אייל

jekyll1

New member
המלצתי

טיפולים בדיוק כמו הנחיות הייצרן. אם אפשר לא לקרוע את המנוע לאורך זמן זה עדיף. בבוקר בהתנעה תן לו לעבוד כדקה ותחילת הנסיעה בעדינות עד שיגיע לטמפ, עבודה. לגבי אורך חיים של מנוע , נסתרות הן דרכי האל

Red Ross

New member
המנועים האלה יכולים להגיע בקלות ל 300K-200K ק"מ.

Dresdner

New member
הסטיסטיקה לא תומכת בזה

בזמן שכנראה תמצא כמה אופנועים בודדים ברשת שמישהו טוען שהם עברו 300 אלף קילומטר הרוב נדם הרבה לפני.
כמו נתוני צריכת הדלק של היצרנים, בקו ישר ללא עליות עם צמיגים דקים וללא כסאות בתוך הרכב צריכת הדלק טובה בהרבה ממה שרוב המשתמשים יקבלו

Red Ross

New member
סטטיסטיקה זה נושא מאוד גמיש

ישנם המון אנשים הרוכשים אופנוע, ורוב השנה נועלים אותו במוסך ורוכבים עליו כ- 1K-2K ק"מ בממוצע בשנה.

יש לא מעט אנשים, שכבר בשנים הראשונות לאחר שירד מפס הייצור, הופכים אותו
לטוטל-לוס, אז גם האופנועים האלה כבר לא יגיעו לנסוע כזו.

יש גם הרבה אנשים שרוכשים אופנועים ישנים יד 4 או 8 או 10 אשר פירקו אותם והרכיבו
אותם כל כך הרבה פעמים בכל מיני מוסכי מדרכה, הוחלפו להם אין ספור חלקים בהתאם
לטעם של כל אחד מהבעלים (ע"ע בנדיט רוצחחתט משופרת !1!), שאף אחד כבר לא יכול
לעקוב ולדעת כמה ק"מ האופנוע הנ"ל באמת עבר.

ויש גם אנשים שרוכשים אופנועים ישנים שלא מודעים לכך שמד הק"מ ברוב האופנועים
מתאפס ב-99,999 ק"מ. ואז כאשר הולך להם המנוע, נאמר לדוגמה ב- 70K, הם לא
מודעים בכלל, שבפועל ייתכן מאוד שהמנוע הנ"ל עבר 170K או 270K ואולי 370K.

עכשיו, אם נחבר את כל האנשים מהמקרים הנ"ל (אני מניח שיש עוד כמה שלא לקחתי
בחשבון), אפשר לומר בביטחון שנשארו מעט מאוד אנשים, אשר רכבו בעצמם, על אותו אופנוע, לאורך 200K-300K ק"מ אמיתיים, ללא כל בעיה פרט לטיפולים ושיש ביכולתם/רצונם גם להעיד על כך.

noy fb 22

New member
למרות שהסיפא שלך אכן נתמך היטב ע"י הצגת המצב כפי שעשית זאת,

אני חושב שעדיין, מיעוט נדיר של רוכבים יכול להתהדר ב 200K (או יותר) ק"מ אישיים,
גם אם נתרכז רק בבלאי של המנוע עצמו, קשה להאמין שמנוע ש"חי" כול ימיו בין 5000 ל 9000 סל"ד (פי שתיים ויותר בהשוואה למנוע מכונית), יכול להגיע במצב טוב ל 200K-300K קילומטרים, כמו מכונית...וגם זה רק לפעמים.
היו לי 15 אופנועים. מעולם לא שקלתי לרכוש אופנוע (יד שניה), שהגיע ל 50,000 ק"מ, אפילו ש"קאסטום" שמור ב 50,000 ק"מ, עשוי להיות עדיין במצב מצויין.
כשעסקינן ב"ספורט" או "ספורט טורינג", המצב עלול להיות פחות טוב.

avihersh

New member
הונדה ידועה (גם) בזכות אורך החיים ואמינות הכלים שלה...

יחד עם זאת, חשוב לזכור כי, מנוע אינו המכלול היחיד באופנוע, אשר עומד למבחן הזמן והקילומטרג'. .

vstrom1000

New member
אתה יד 1? או כמה שנים אצלך?

נשמע עדיין מעט מאד ק"מ בפרט אם זה אותו רוכב, אתה.
זה נשמע עדיין כלום למרות שאתה מתפעם מכך שאתה מתקרב ל150K בעוד כשנה או שנתיים

למעלה