אורי VS הוברט שלב 2!!!

evil i

New member
אורי VS הוברט שלב 2!!!

אורי פינק פשוט לא מוותר וממשיך לתקוף את הוברט הוברט בכל הזדמנות ובכל מקום!!! להלן שתי קישורים לאתרים בצרפתית שם יש ביקורת על החוברת שאורי פינק הוציא לאור באנגלית (ונדמה לי שגם בצרפתית). אחד שתיים אין לי מושג מה כתוב שם, אבל אני בטוח שהוא ניצל את הבמה הבינלאומית כדי לרדת על הוברט המושי-מושלם!

למה אתה סתם מחמם?

ועוד בלי להבין מה כתוב בצרפתית? במקום פשוט לפרגן לאורי פינק שמצליח מצויין בחו"ל עם קומיקס פוליטי, בוגר, רציני שספק אם הקהל הרחב בארץ מסוגל בכלל לעכל. אני בטוח שהדבר האחרון שמעניין את אורי פינק בראיונות הזרים זה לדבר על אמנים מהסצינה הישראלית. אם זה היה לאמצעי תקשורת ישראלי, אולי היה מקום להזכיר אי אלו יוצרים - אבל ככה... לא נראה לי.

ailag

New member
אז פספסת את הכתבה

שאורי קורא להוברט "גילי" בצרפתית ואף אחד לא מבין מה הוא רוצה?

Hubert Hubert

New member
בוגר, רציני, שספק אם הקהל הרחב

בארץ מסוגל בכלל לעכל? שמע, לא קראתי את כל החוברת המדוברת, אבל קראתי את ההתנתקות שואו, שלפי מה שהבנתי לוקחת חלק גדול מהחוברת המדוברת, ואין שם שום דבר רציני או בוגר. כאילו הוא הראשון שצוחק על מתנחלים, ממש. זה לא הרבה יותר רציני או בוגר מ"ארץ נהדרת" למשל, ששם לקהל הרחב בארץ אין בעיה לעכל. (ולא שיש לי בעיה עם האידיאולוגיה שאורי מציג שם או משהו, כן? אני פשוט חושב שזה לא היה כזה מהפכני, וגם לא מאוד אמיץ או נועז כמו שמנסים להציג את זה בכל מיני מקומות. אורי לא הראשון ולא האחרון שצוחק על חוסר המודעות העצמית של המתנחלים ושאר הדפקטים שלהם)

אה...

מה ששמתי לב זה שבחול, בעיקר באירופה, ישראלים שיוצרים נגד ישראל והכיבוש אוטומטית זוכים לסיקור ותשומת לב. הסטריפ לדוגמא על המתנחל שצורח על החייל שהוא נאצי... זה אמור להיות מצחיק? שנון? חכם? הבנתי, הוא התעלם מהסבל של הפלסטינים, אבל על עיכובון קטן שלו הוא מזדעק. זו סתם דמגוגיה זולה בלי שום ערך הומוריסטי או אומנותי. מה אני אגיד? שיהיה בריא.

Hubert Hubert

New member
אה, אני לא חושב שזה דמגוגיה זולה

זה אפילו לא עד כדי כך מקצין את המציאות, זה מצחיק כי למתנחלים מסויימים (ובד"כ מדובר באלה היותר מתלהמים שמושכים יותר תשומת לב) אין שום מודעות עצמית ומצבים כאלה כמו שמתוארים בקומיקס הם לא מאוד נדירים. אני כן מסכים שזה קצת גימיק זול ללכת ולמכור קומיקס כזה לצרפתים, להראות את הכביסה המלוכלכת אצל השכנים וכל זה. כאילו, למה דווקא את זה הוא ניסה למכור להם ולא אף אחד מזיליון הקומיקסים האחרים שהוא עשה ועדיין עושה? הבן אדם הוא תעשיית קומיקס מהלכת והדבר היחיד שיש לו להתגאות בו זה כמה בדיחות על מתנחלים, שהצרפתים גם ככה לא ממש יכולים להבין בצורה אובייקטיבית? לא יודע, משהו מריח לי קצת מוזר בעסק הזה.

evil i

New member
רופא אף אוזן גרון טוב יעזור

היה ניסיון ליצא את זבנג לארה"ב (גל=mike, ג'ינג'י=red) אבל לא נדמה לי שזה תפס בסוף. ולא נשכח גם את הוובקומיקס "הגולם ולילית" שפורסם רק באנגלית. ואם אינני טועה גם "שבתאי" (חתם?) תורגם לאנגלית. וכמו שברגמן (berg-man?) אמר קודם, אם אתה רוצה לפרוץ ביותר קלות לקהל האירופאי, תביא להם כביסה מלוכלכת. זה היה חכם לשווק דווקא את החומר הזה ועובדה שזה תפס בביקורות (אני אשמח לשמוע לגבי המכירות). תחשוב על זה ככה שעם חומר כזה, אתה יכול גם לכתוב על משהו שאתה בקיא בו (התרבות הישראלית, האווירה כאן, הפוליטיקה בעיני הישראלי) וגם להתחבר לקהל זר. יכול להיות שzbeng לא תפס בארה"ב כי לאורי אין את התפיסה של האווירה האמריקאית כמו שיש ליוצרים מקומיים. מעבר לכך, התנתקות שואו הוא חומר טוב שקיבל את המחמאות שלו בזמן אמת. מכל החומר שקיים כרגע לאורי, זה בהחלט החומר ליצא. האם אורי יכול לעשות יותר מזה? כמובן. אבל את זה אפשר להגיד על כולנו.

bregman לא bergman

אני לא טוען שאין מתנחלים מפגרים ופאנטיים ושאסור לצחוק עליהם, רק שזה באמת לא סטריפ מצחיק. יש לו פואנטה והיא "המתנחלים הם אנשים חמומי מוח, רעיי לב וצבועים". אפשר להגיע לפואנטה הזאת בדרכים מצחיקות ובזה הסטריפ נכשל.

evil i

New member
על טעם ועל ריח

אין מה להתווכח. אותך זה לא הצחיק, אותי זה כן, ולך תדע. אבל אני לא מדבר על ההומור האישי שלך או של הוברט, אלא על המתקפה שפתחתם פה נגד אורי המבוססת על טענות חסרות בסיס\ידע.

Hubert Hubert

New member
וואלה, צודק.

באמת שכחתי מכל נסיונות הייצוא הקודמים של פינק. מה שרק מוכיח את הטענה - הרבה יותר קל למכור להם כביסה מלוכלכת, ולכן אני חושב שזה טריק זול ולא הוגן. זה כמו שאני אכתוב ספר שירה ואף אחד לא יקנה אותו, ואז אני אעבור לגור ליד נינט טייב ואני אוציא ספר שכולו רכילויות עליה, והוא יימכר במיליונים.

evil i

New member
אתה מחפש בכוח לתקוף?

סביר להניח שאורי קודם עשה קומיקס לישראל בנושא שהיה מאוד חם כשזה יצא (ההתנתקות), ובנוסף לחומר פוליטי שהוא הוציא עוד לפני הוא החליט שזאת הזדמנות טובה לצאת לאירופה קצת.

Hubert Hubert

New member
בכוח!!!

כלללל מה שאני אומר זה, שלבחור דווקא את זה מבין כל עשרות הקומיקסים שהוא מפיק כדי לייצא לחו"ל, זה קצת מעאפן, כאילו זה ניצחון אוטומטי כזה, ואם הוא היה מנסה למכור להם את "פיצה מורגנה" נגיד אז הם היו צוחקים עליו בפרצוף, אבל בדיחות על מתנחלים הולכות יותר טוב, לאו דווקא בגלל שהן יותר מצחיקות, אלא כי הנושא עצמו פופולרי ומושך אש, ואם נגיד זה היה קומיקס על אותו נושא, מוצלח באותה מידה, רק מהצד השני של המפה הפוליטית, אז שוב, אף אחד לא היה שם עליו.

evil i

New member
המממ... עופר,

זה היה בצחוק. באמת. רציתי לפרגן לאורי בצורה קצת משעשעת ושונה. חשבתי שזה ברור מהכתיבה שלי. מתנצל אם מישהו חשב אחרת. אני חולה על אורי, באמת. מה שכן, תודו שאם לא הייתי כותב את זה לא הרבה היו רצים לתרגם את הראיונות ומחפשים לראות איפה הוא "יורד" על הוברט (אגב, אני ממש לא קראתי את הראיונות). בכל מקרה, אורי באמת קרא שם להוברט "גילי מגעילי הישראלי?"

ailag

New member
בטח קורא לו ככה

שורה מתחת לאיפה שהוא אומר שפורום קומיקס בתפוז זה הדבר הטוב ביותר שקרה למדינה הזאת, חוץ מהכרזת המדינה והזכייה של נינט.

comicsim

New member
מה זה משנה

גם אם הוא מלכלך או מדבר דברים טובים זה פרסום! הורבט קדימה, קומיקס לצרפתים. ואולי יש כאן מישהו בפורום שיכול להגיד על הוא מדבר שם?

למעלה