אורי שאלה

wizard25

New member
אורי שאלה

שלום לך אז איזה ספר מומלץ בעברית למתחילים??? תודה!

uri_raz

New member
על איזה ספרים אני ממליץ

"טארוט - מדריך לחיים" מאת רן ארמוזה. ספר פרקטי שמלווה בחוברת עבודה שביחד הופכים את הלימוד לשיטתי ושלם. החסרון היחיד שלו הוא במיעוט הדוגמאות לפריסות עם 'פרשנות בית-ספר', אבל היתרון הוא שהמחבר מנהל את פורום מאגיה בפורטל נענע. חוברות הטארוט של גילה בויום בהוצאת האגודה לפיתוח המודעות. אני לא מסכים עם כל מה שכתוב בחוברות הללו, אבל כמות הפריסות עם 'פרשנויות בית הספר' (שלא קיימות כמעט באף ספר אחר) מכפרת על הכל. "טארוט - מסע לתוך חייך" מאת אריק אייל. מדובר בספר טוב למתחילים - יש בו שגיאות והוא לא מספיק מעמיק (לפחות לטעמי), אבל הוא עוזר להתחיל לקרוא בקלפים בלי להכניס את הקורא לצורת קריאה תבניתית ושבלונית.

hadaralon

New member
מה אתה חושב על הספרים

של גידי גלבוע - "קורס טארוט שלם" ? ושל יואב בן דב? שמתי לב שהם לא כיכבו ברשימת ההמלצות שלך.

uri_raz

New member
על הספרים של יואב בן דב וגידי גלבוע

הספר של ד"ר יואב בן דב הוא ספר טוב מאוד, אבל אני נמנע מלהמליץ עליו משתי סיבות: 1. הספר היה פורץ דרך בזמנו (מספרי הטארוט הראשונים שיצאו בעברית, לפני כעשור) והוא עדיין ספר טוב בסטנדרטים של היום, אבל בהשוואה למה שיצא מאז אני חושב שהוא קצת מינימליסטי. 2. הבנתי שד"ר בן-דב הולך להוציא ספר חדש בקרוב שצריך להיות משהו אחר לגמרי (הן בתוכן והן ברמה) בזמן הקרוב, ואני מעדיף to hold my breath עד חנק כדי להמליץ עליו לכשיצא מאשר לתת לאנשים את התחושה שהם קנו ספר שהפך איכשהוא למיושן תוך זמן קצר. על הספר של גידי גלבוע, כמו גם על הספר החדש של ציפורה אלדר, אני לא ממליץ כי אני חושב שיש להם בעייה של מתודה - הם מלמדים קריאה בקלפים בצורה מאוד שבלונית ומכנית. זה מתבטא בהוראות עצמן (ערבב את הקלפים, חלק לשלושה חלקים, חבר מחדש בסדר המסויים הבא, סדר את הקלפים בדיוק לפי העמדות בעמוד X, מצא את משמעות הקלף הראשון דרך האינדקס של הספר וכתוב את משמעותו בדף, מצא את משמעות הקלף השני דרך האינדקס של הספר וכתוב את משמעותו בדף, ...) וכלה בנוקשות לגבי המשמעויות של הקלפים - המשמעות של הקלפים היא בדיוק מה שכתוב בספר ולא שום דבר אחר. ציפורה אלדר אפילו מעודדת פיתוח אינטואיציה במקום שינון המשמעויות של הקלפים, אבל רק בתנאי שהאינטואיציה קולעת להגדרות שמופיעות בספרה. אז לשני הספרים יש צדדים חיוביים (הפרק של ציפורה אלדר על ניסוח השאלה לפני הפריסה ממש טוב לדעתי), אבל אני חושב שהמתודה הבסיסית שלהם פשוט מקלקלת את הקורא.

wizard25

New member
אבל אורי,הספר של ארמוזזה

מדבר על קלפי טארוט של קראולי נכון??? בכל אופןן המון תודה על תגובתך.

uri_raz

New member
רן ארמוזה עובד עם חבילות קרובות

יותר למסורת שחר הזהב מהחבילה של Waite, אבל פרט לקלפי החצר ההבדלים לא ענקיים.

למעלה