אורי גלר

LiRs Lullaby

New member
אורי גלר

אני לא בטוחה אם זה מקובל לנתח מפות של מפורסמים פה (בעיקר כי לא ראיתי), אבל הזדמן לי לראות את אורי גלר בטלויזיה לפני כמה ימים, שם הוא דיבר על ה"חיים הכפולים" שלו כמרגל, ובחיי שלא ידעתי איך "לאכול" אותו ואת הסיפורים שלו. נורא סיקרן אותי לדעת איך נראית המפה שלו. הוא פשוט טיפוס מסקרן, לא משנה מה אומרים עליו או מה הוא מעיד על עצמו.

לא כל כך ידעתי מה לחפש אצלו במפה - אינטואיציה טובה? כריזמה? מניפולציות? אשליות? מה בדיוק הופך אותו לכזה אורי גלרי?

הנה המפה (לא יודעת מאיפה לקחו את שעת הלידה אבל מניחה שהיא מדוייקת):

http://www.astrotheme.com/astrology/Uri_Geller

מה דעתכם? יש פה באמת איזה מקור לכוחות על טבעיים? או שמדובר בכוחו על טבעיים לתחמן אנשים?

הדבר הראשון שקופץ לעין זה האופק בעקרב, יחד עם צמידות יופיטר-ונוס-ירח בבית הראשון. התערובת הזאת יוצרת שילוב של מסתורין וכריזמטיות (עקרב), עם פתיחות ורוחב אופקים (יופיטר), עולם רגשות סוער ודמיון מפותח (ירח) וקסם אישי רב (ונוס). תערובת נהדרת לפי דעתי ליחצ"נים, אמנים או אנשי תקשורת שצריכים לשווק את עצמם וזקוקים לקסם אישי בסיטונאות. מה שעושה את כל ההקבצה הזו למעניינת עוד יותר היא העובדה שהם עושים ריבוע (גם אם רחב, עדיין נחשב כפי שיאיר הסביר באחת ההודעות למטה) לשליט המפה פלוטו - אשר נמצא בבית 10, יחד עם סאטורן. נראה שעקרב/פלוטו הוא יסוד דומיננטי במפה, גם אם השמש נמצאת בקשת (ובכל זאת יופיטר שליט קשת נמצא בעקרב).
גם השמש עושה פה עבודה. במיקום הקשתי אורי מאוד פתוח לרעיונות חדשים, לתרבויות חדשות ויש פה בהחלט רוחב אופקים, ואולי זו הסיבה שהוא העדיף לצאת לחו"ל במקום להישאר בארץ - המיקום בבית 2 מראה שהוא לקח את הכשרונות והיכולות המנטליות (מרקורי, עוד נגיע אליו) שלו ולהשתמש בהם באופן פרקטי יותר לעשיית עסקים, ע"י המיקום בבית 2 המעשי. הוא בעצם לקח סיכון והימר על כל הקופה כשהחליט לצאת לחו"ל, כמו שקשתים אוהבים. גם הצמידות למרס שנמצא בכלל בגדי אבל עדיין בבית 2 מראים שהוא משקיע הרבה בעסקים ועשיית הון, ושום דבר לא יכשיל אותו בדרך למטרה (מרס בגדי). הצמידות הזאת, של שמש-מרס גם מגבירה את היכולת שלו לנהל את עצמו ולפעול בעוצמה ובדרמטיות.
ואני לא יודעת אם זה קשור אבל בית 2 גם נפתח בקשת מה שתורם עוד יותר לחוש המזליסטי שלו בענייני כספים. יש גם זווית של מולות לאורנוס אבל היא רחבה מדי.... או שלא? במצב כזה, של שמש מול אורנוס, נוצרים הרבה ניתוקים, אולי גם מחוננות מסוימת...
מרקורי בקשת שוב מחזיר לעניין של פתיחות וכנות, על גבול החוסר טאקט ואולי גם על נטיה לאוטודידקטיות. המיקום בבית 2 גם הופך אותו למאוד מעשי שרוצה להוציא את הרעיונות שלו לפועל וזה קצת נוגד את קשת, שהוא מבין המזלות הפחות פרקטיים, מאלו שרואים בעיקר את התמונה הגדולה ולא את הפרטים, את החזון הסופי ולא את שלבי הביצוע. אבל לעזרת מרקורי באים עוד כמה כוכבים - סאטורן, בבית 10, יוצר משולש חזק שעוזר לו לתכנן את צעדיו בקפידה ולנהל את עסקיו. נפטון בבית 12, שתורמים לדמיון המפותח שיש לו ממילא (ירח בבית 1) ועוזרים לו לספר סיפורים מלאי דמיון שיכולים לשבות בקלות את הקהל. המיקום של סאטורן והצמידות שלו לרום השמיים מראים גם על אדם שיודע מה הוא רוצה ולא יהסס להשתמש ולתעל את כל האנרגיה שלו לכיוון של מטרה כלשהי כדי להשיג אותה (סאטורן בבית 10 ומרס בגדי).
אה, ויש את פלוטו! שגם כן יוצר משולש למרקורי ותורם בדרך נוספת, ליכולת החקירה שלו, ולכוחות מנטליים (אולי מטאפיזיים?) חזקים, כושר ריכוז מצויין ויכולת לזהות שקרים.... פלוטו אוהב לחקור, ובשילוב עם מרקורי, הוא עושה זאת בדרך יסודית ולא משאיר דבר ליד הגורל. גם פלוטו בבית 10 מראה על רצון ומוטיבציה להגיע למקום גבוה בסטטוס החברתי, ולעמדת כח ושליטה בחיים הציבוריים שלו, להיות מישהו "נחשב".
גם רום השמיים שנמצא באריה מסביר אולי את הרצונות המנוגדים לכאורה של אורי גלר, בין פרסום, הערצה ועמידה על במה מול קהל וקבלת התשואות (MC באריה), לבין פלוטו שמעדיף את הסודיות, את השמירה על פרטיות ואולי על קריירה בתחום חשאי (ריגול?! ) או בתחום פסיכולוגי, שמתאים ליסוד החקרני שבו. אני חושבת שמרבית הראיון שראיתי הלך בערך ככה: "עבדתי עבור כך וכך מוסדות ריגול ועשיתי המון דברים חשאיים ומדהימים להפליא, אך אינני מסוגל לספר לכם כלום." הבנתם? הוא גם שומר על סודיות מוחלטת, שושואיסט שכמוהו, וגם מרעיף על עצמו ועל פעילותו שלל מחמאות. גם מסתורי-עקרבי וגם צומיסט חסר תקנה-אריה-אי.

אולי אי אפשר לבדוק כוחות "על טבעיים" במפה אבל הסבר פשוט יותר יכול להיות, שהוא בסך הכל יודע להשתמש במלוא הפוטנציאל שלו הכולל כריזמה טבעית וקסם אישי רב, יכולת ניתוח של אנשים וסיטואציות, סקרנות, מעוף והליכה צעד אחר צעד כדי להגשים את עצמו.

מה דעתך יאיר? או מישהו אחר שרוצה לנתח את המפה שלו?

ציפורת12

New member
אם את מאמינה ששערו שחור בעזרת ויטמינים,עלייך

להאמין שהיה מרגל.

בתחילת דרכו דרכו הייתי בהופעה שלו, אכן יש לו קסם אישי ויכולת הבעה.
כשנשאל אם יוכל לומר משהו עתידי, אמר שהדבר היחיד שהוא רואה ולא מבין
הוא התנגשות של ספינות.
באותו שבוע נמסר בחדשות שכ 11 ספינות התנגשו זו בזו בנמל יווני.
זו לא היתה הודעה מרכזית, אבל זה קרה ודווח.

ראיונות שקראתי על ילדותו היו נוגעים ללב.

LiRs Lullaby

New member
לא הבנתי את ההקשר לויטמינים ושיער שחור

והייתי מעדיפה התייחסות ישירה בנוגע למפה שלו...

sansbastian

New member
אורי גלר

פעם יצא לי לשוחח איתו ובהחלט יש לו יכולות יוצאי דופן
והכל יחסית לאנשים כמוהו שמתעסקים במיסטיקה ,במפתו
האסטרולגית נפטון בית 12 במקום הטבעי שלו מרגיש
מה הולך להיות או יכולות של גילגולים קודמים והצמידות
בעקרב מארס יופיטר ירח בהחלט כוח מיסטי

Y. Welis

New member
יש טיפוסים עם יכולת היפנוט טבעית.

לעיתים הם נעשים מנהיגים, ולעיתים מעבירים סדנאות שינוי, או נעשים סייקיקס (היו כמה כאלה בסידרה שהיתה בערוץ 10, 'הכוח'; אחת הריאליטי היותר מקוריות, ואפילו איכותיות, שהיו).

אבל זו יכולת מניפולטיבית, ולא בהכרח מתוך ידע אמיתי.

LiRs Lullaby

New member
נפטון בבית 12 יש לכל אדם תריסרי ברחוב

לי יש את המיקום הזה ואין לי כוחות מיוחדים.

ומקבץ הכוכבים בעקרב בית 1 מעידים לפי דעתי, על כריזמה טבעית ויכולת להקסים אנשים, כשהמיקום בעקרב מסתמך על אינטואיציה עמוקה ויכולת הבנה עמוקה של טבע האדם. כמו שכתב ווליס, אולי על מניפולטיביות שנובעת מהרצון למשוך אנשים אליו, להופיע (המיקום בבית 1).

לגבי אורי גלר

ראשית, אני שונא את תצורת המפה הזו מהאתר הזה. זה יותר צעצועי מרציני וממש מקשה לנתח את זה עם הגודל הזה של הפלנטות וכו.

שנית לגבי גלר - פעם עשיתי לו מפה, ואם אינני טועה היא אפילו נמצאת באתר שלי. למיטב זכרוני השעה בסופו של דבר לא מדויקת, וזה גם מזכרוני אחרי שפגשתי בו פעם או פעמיים..

אכן, אתר ישן שהגיע זמנו. מאמין שאחליפו השנה.

אבל חיפשתי ולא מצאתי שם את המפה. בזמנו פרסמתי אותה במעריב. מילא.. אבל לא סומך כלל על האופק, אגב, ואם אינני טועה גם גלר עצמו אמר לי שהוא לא בטוח בו כשנפגשנו פעם.

למעלה