אוריי

• פותח הנושא efivi
  • פורסם בתאריך

efivi

New member
אוריי

שלום לכולם קוראים לי אפי ואני חדש בפורום למרות שאני חדש אני רואה את סטארגייט כבר שנים רציתי לדון איתכם בשאלה מאוד מטרידה: למה כולם מתייחסים אל האוריי בתור רעים? בוא נבחן את העובדות: 1)האנשים אשר סוגדים לאוריי חיים טוב -> ה"פריור" דואג להם ומבצע להם ניסים בשם האוריי -> ככה שאין מחלות (כמעט - כן אני יודע שבעלה אל ואלה לא יכל להביא ילדים) 2) לפי מה שהראו בשל שלייטת ה"פריורים" אין פשע -> שום כלום -> בלי רציחות, גניבות וכדומה 3) כולם עובדים שם וחיים כמו שצריך (אין שחיתות -> בגלל פחד - אבל מה זה משנה בגלל מה) הדבר היחיד שאפשר להגיד כנגדם הוא שהם מבטיחים לעזור לאנשים להתעלות, וגם לוקחים להם אנרגיות. בקשר לאנרגיות -> לא אמרו בשום מקום שזה מזיק לאנשים, אלא רק מחזק את האוריי בקשר להתעלות -> אז מה !!! אם תשאלו את כל האנשים על פני כדור הארץ אם הם היו רוצים לסגוד ליצורים רבי עוצמה אשר ידאגו להם, ימגרו את הפשע, יבצעו בהם ניסים, והדבר היחיד שהם יצטרכו לתת בתמורה זה אנרגיה אשר גם ככה הם לא ירגישו בחסרונה אני בטוח שלפחות 95% מכל האנשים על פני כדור הארץ היו מסכימים הרי זה בעצם מה שרובנו רוצים: לחיות טוב, בלי שאנשים רעים יפגעו בנו, שנהיה בריאים ונהיה שמחים נראה כי האוריי מספקים זאת אז שוב אני שואל כאן למה לעזעזל מתייחסים אליהם תמיד בתור הרעים (שלהזכירכם לקדמונים לא איכפת כלל מהאנושות) אשמח לתשובה
ושוב שלום לכולם - אני שמח להצטרף לפורום

הלדין

New member
בגלל שהם לא מציבים אפשרות בחירה

הם הורגים את הלא מאמינים. היות ואחת התמות העיקריות לכאורה של הסדרה היא אפשרות הבחירה, האוריי הם התגלמות הרוע (כמובן, האמריקאים לא יותר טובים מהאוריי כשהקליינטים שלהם בוחרים באפשרות השגויה לדעתם. הם רק פחות קטלניים). גם איננו יודעים רבות על עולמות האוריי - אם יש שם זנות, בטח יש שם דברים גרועים יותר שהאוריי לא רואים מסלסטיה.

subatoi

New member
וואו, שאלה טובה.

אף פעם לא חשבתי על זה. אם חושבים על זה, אז ברור שיש היגיון במה שאתה אומר. כנראה שהאינסטינקט שלנו, בגלל דרך החיים שלנו, אומר שאם אין בחירה חופשית לאנשים, לאיש הקטן ברחוב, אם אין לו בחירה והוא לא יכול לעשות מה שהוא רוצה, אז זה רע. וזה המצב שם. הם שולטים באנשים, הם עושים סדר, הם עושים את המוות (תרתי משמע) למתנגדיהם, אבל רוב הסיכויים, כמו שאמרת, שהאיש הקטן ברחוב מרוצה מהחיים שלו, כל עוד הוא לא מחפש יות מדי חופש. אם הוא מסתפק במועט, אז טוב לו. כשחושבים על זה, זה בדיוק כמו דיקטטורה מצויה. הדיקטטור מחליט על הכל, עושה סדר בכל תחום של החיים, דואג לכל דבר. התושבים (אולי) מקבלים כל מה שהם צריכים, כל עוד אין להם שאיפות גבוהות מדי. כל עוד הם לא חושבים "רחוק" מדי ומבינים שרע להם, אז הם בסדר. "בתמורה", הם רק צריכים "להסכים" לזה שהדיקטטור יעשה מה שבא לו, גם אם זה קצת על חשבונם, שיהרוג את מתנגדיו וגם את מי שרק חשוד ככזה. מזכיר את ההשוואה שעושים מדי פעם לעירק בתקופת סדאם, ואחריו. בהחלט חומר למחשבה. ומזכיר לי גם משהו ששמעתי לפני כמה חודשים - "דמוקרטיה זו לא צורת השלטון הכי טובה, היא רק הכי פחות רעה". לא יודע באיזה הקשר בדיוק זה בא, וזה לא קשור ב-100%, אבל זה מעניין. וברוך הבא, כמובן

Chelnak

New member
גם אני בדיוק חשבתי על ההשוואה

לשלטון דיקטטורי רגיל, או לכל שלטון אחר (גם של קבוצה שלטת, לא רק יחיד), שחושב ש"האדם הסביר" לא מספיק נבון כדי לדעת מה טוב בשבילו. גם אם עומדות מאחורי השלטון הזה כוונות טובות, המטרה לא מקדשת את האמצעים, לדעתי.

סלמאק

New member
מאחר ומבחינת תשובות,

לקחו לי כבר את כל המילים מהפה, אסתפק רק בלומר לך: ברוך הבא!!!

ARIS BOCH

New member
יש עוד סיבות

אמרת שאין להם שחיתות? אם אתה זוכר את הפרק שבו ואלה חזרה וסיפרה מה קורה בכפרים שלהם, אז מסתבר שדווקא יש שם שחיתות של בעלי הכוח, ראש המחתרת שהתחזה למאמין אדוק היה גובה שם כסף ועשה עוד כמה דברים לא חוקיים בשם האוריי. יש אפילו קטע שואלה אומרת שבדת של האוריי יש יותר מקום לחטאים ממה שנראה. בעלי הכוח יכולים להחליט שמישהו סטה מדרך הישר גם אם זה לא נכון, ואז עושים לו משפט בזק ושורפים אותו. הם גם שורפים בחורה שנכנסת להריון מחוץ לנישואין. בכלל, יש להם נטייה לשרוף אנשים שלא מוצאים חן בעיניהם וזה בטח לא דבר טוב... יש גם את העניין שהם מונעים כל התקדמות של האנשים ומונעים מהם לחקור את העבר או להתפתח בעתיד ודואגים להשאיר אותם תקועים במקום אבל על זה כבר הרחיבו בתגובות קודמות. בקיצור, הם לא טובים כמו שזה נראה לך. נ.ב ברוך הבא!

efivi

New member
כן אבל....

לא אמרתי שהאוריי הם הטוב בהתגלמותו אמרתי רק שהם הרבה יותר טובים מהקדמונים אשר לא עושים כלום ובקשר לעובדה שהם מכריחים אנשים להצטרף אליהם, כרגע הם במלחמה עם הקדמונים ובמלחמה כמו במלחמה יש נפגעים משניים (בני האדם), ומבחינתם מי שלא איתם -> נגדם (כי הוא יכול לעזור לקדמונים) הרי זה כבר הוכח שהקדמונים לפעמים משתפים פעולה עם כדור הארץ (אחד מהם הפך לאנושי כדי לעזור עם המגפה) אז הם חייבים לפעול בנושא ולהניח כי מי שלא איתם הוא כרגע (או יהיה בעתיד) נגדם מה גם שלאנשים חדשים שמצטרפים אליהם, ניסים גדולים קורים, כך שסבבה
ובקשר למה שנאמר מקודם שאם אתה איש פשוט אז כנראה שיהיה לך חיים טובים, אבל אם אתה רוצה להתפתח אז יהיה ממש חבל לך -> אני רוצה להזכיר לכם שרוב האנשים מוגדרים כפשוטים (מבחינת הרצונות שלהם) ולכן למען טובת הרוב (הבסיס לדמוקרטיה), צריך להניג דיקטטורה חזקה בעלת יכולות קוסמיות אשר תדאג לאנשים הפשוטים

סלמאק

New member
אבל הם לא עושים ניסים לאף אחד

הם רק מבטיחים שהם יציעו למתים הארה, כלומר יעזרו להם להתעלות (כמו שאומה עשתה לדניאל מס' פעמים)... אבל גם זה לא הולך להתרחש, כי הם לא מוכנים לחלוק את כוחם. כל הניסים שראית אותם עושים היו כדי להזריע פחד בקרב אנשי הכפרים, פחד שנועד להביא לסגידה של אותם כפריים. הם רק ריפאו מחלות שהם עצמם גרמו להן.

neboris

New member
נושא רציני

קודם כל, ברוך הבא. תשובה ישירה לשאלתך - כי צריך שיהיו רעים בסדרה. תרומתי לדיון (אני מצטער אם אני חוזר על דברים שכבר נכתבו כאן): 1. זה לא מדוייק שאין פשע או שחיתות. החוק נאכף לא על ידי הכהנים עצמם אלא על ידי נציגיהם האנושיים. כידוע, "הכוח משחית" ולכן גם הנציגים האלה יכולים לחטוא בקצת שחיתות פה ושם. כמו כן, אני מאמין שהנציגים האנושיים לא יצליחו לפענח את כל הפשעים (בעיקר קטנים ופחות מזיקים) ולא נראה לי שכהנים יעסקו בחקירת פשעים בכל כפר בגלקסיה. 2. ניתן להשוות את האוריי לדיקטטורים ארציים, אבל יש הבדל מאוד חשוב. ההיסטוריה מלמדת שבדר"כ הדיקטטורה גוועת (או לפחות משנה מאוד את פניה) עם מות הדיקטטור, וכאן יש לנו דיקטטורים בני אלמוות כך שצריך להסתכל על זה בצורה שונה. 3. הנקודות שהעלת הן דוגמה ללמה כל כך קשה לאנשי כדה"א לשכנע בני אדם אחרים שאוריי הם רעים. במבט ראשון הכל נראה מאוד הגיוני ושאתה מרוויח יותר ממה שאתה נותן. 4. הנושא "בחירה חופשית לא הולכת יחד עם יציבות חברתית וחיים שלווים" טופל רבות במד"ב. אני אביא כמה דוגמאות שקפצו לי לראש: - סדרה "מכושפות" - לקראת סוף הסדרה קיים קו עלילה שבו Avatars, יצורים בעלי כוחות מיסטיים מאוד חזקים, גורמים לשלום עולמי ואחווה בין הבריות, היצורים הטובים והשדים. המחיר הוא שכשאנשים מסויימים מפתחים רגשות עזים מדי "מעלימים" אותם (לא בכמויות גדולות מדי) כדי שלא יהרסו את השקט הציבורי. בסופו של דבר, המכושפות מחליטוות שזה מחיר כבד מדי ומחזירות את המצב למציאות העגומה של עולמינו. - סדרה "אנג'ל" - סוף עונה רביעית. ג'סמין, אלה ממימד כלשהו, גורמת לכל האנשים להתאהב בה וגורמת ללשלום עולמי ואחווה בין הבריות, היצורים הטובים והשדים. המחיר הוא שכדי לספק לעצמה אנרגיה היא אוכלת אנשים (לא בכמויות גדולות מדי). בסופו של דבר גיבורינו מצליחים להיפטר ממנה ומחזירים את המצב למציאות העגומה של עולמינו. - סרט "Equallibrium" - כל בני האדם (פרט לאליטה השולטת) לוקחים סם המנטרל את הרגשות וכך יש שלום עולמי ואחווה בין הבריות. אנשים שלא לוקחים את הסם, מבטאים רגשות ונתפסים - נשרפים (לא בכמויות גדולות מדי). בסוף הסרט האליטה השולטת מובסת וככה"נ המצב חוזר למציאות העגומה של עולמינו. הדוגמאות האלה (ורבות אחרות) ממחישות שבכל המדיות (קולנוע, טלוויזיה, ספרות), מצב שבו חלק קטן מהאכלוסיה סובל לטובת הכלל תוך כדי וויתור על חופש בחירה (או על רובו) תמיד מוצג כמצב שלילי שיש לתקנו. יתכן והדבר נובע מהעובדה שרוב המדיות האלה נשלטות על ידי אמריקאים, עבורם בחירה חופשית (כפי שהם רואים אותה) היא ערך עליון. אשמח אם למישהו יש דוגמה שבה מצב דומה הוצג באור חיובי. חוץ מזה, לא נראה לי שעולם שבו כולם חיים בהסכמה יכול לספק עלילה מעניינת.

למעלה