אורטיקריה

carmit41

New member
אורטיקריה

האם מכירים טיפול ב-Xolair באורטיקריה? אם כן איזה רופא מטפל בעזרת תרופה זו

קסולייר ואורטיקריה

שלום רב,

קסולייר (אומליזומב) הינו נוגדן מונוקלונלי כנגד IgE, התרופה נמצאת בסל הבריאות אך להתוויה של אסטמה בלבד (נלקח מאתר הרוקחים) -

התרופה האמורה תינתן לטיפול בהתקיים סעיפים א-ד יחד עם סעיף ה' או עם סעיף ו':
א. אסטמה קשה מתמדת שלמרות טיפולי מירבי נכון ורציף לפי GINA שלב 4, אינה מאוזנת ושיש בה מרכיב הפיך (שינוי של 12% או יותר בערכי FEV1 לאחר מתן מרחיבי סימפונות).
ב. חולה שאינו מעשן ושטופלו גורמים אחרים המחמירים אסטמה (אלרגניים, חשיפה תעסוקתית, תרופות).
ג. אסטמה אלרגית, באישור רופא מומחה למחלות אלרגיה או רופא מומחה למחלות ריאה בתנאי שהחולה עבר בירור אלרגי ונמצא חיובי לאלרגן רלוונטי.
ד. רמות IgE בין 30 ל- 1500 יחידות.
ה. חולים שלמרות טיפול מיטבי על פי GINA שלב 4, עברו שני התקפי אסטמה או יותר שדרשו טיפול סיסטמי עם סטרואידים בשנים עשר החודשים האחרונים.
ו. קיום התוויות נגד יחסיות למתן קורסים חוזרים של סטרואידים סיסטמיים בשל תופעות לוואי או מחלות נלוות (כגון אוסטיאופורוזיס)

התרופה מאוד יקרה ולכן מיועדת למספר מצומצם של חולים הסובלים מאסטמה קשה ...

התרופה יכולה לעזור לטיפול באורטיקריה כרונית (וכן בסוגים אחרים של אורטיקריה), אך כאמור מדובר בתרופה שניתנת לא להתוויה רשומה (Off label use) ולכן קופת החולים אינה משתתפת בהוצאות הרפואיות לתרופה בהתוויה זו. בכל מקרה, אני מניח שניתן לקבל המלצה לשימוש בתרופה זו דרך רופא אלרגולוג וכן רופא עור.

רפואה שלמה !

carmit41

New member
קסולייר ואורטיקריה

תודה רבה על המידע החשוב.
האם ידועה תרופה אחרת שניתנת לטיפול באורטיקריה שאנטיהיסטמינים שונים לא הועילו,
וכן לאחר טיפולים בסטרואידים היא חזרה?

קסולייר

היי כרמית,

במידה והכל תקין אכן אנטיהיסטמינים מדור ראשון + שני מהווים קו ראשון טיפולי
קו שני - סטרואידים, מונטלוקט וכולכיצין (שני האחרונים ניתנים במקרים מסוימים של אורטיקריה)
קו שלישי - תרופות מדכאות מערכת חיסון דוגמת - מתותרקסט, סלספט, אימוראן וכו

ממליץ לך לפנות לבירור מקיף לצורך בירור הסיבה לאורטיקריה כרונית - דרך רופא עור מומחה או לחילופין דרך מחלקת עור בבית חולים

רפואה שלמה !

carmit41

New member
אורטיקריה

מאוד מודה על תשובותייך.
הייתי מטופלת אצל שני אלרגולוגיים ושני רופאי עור, במהלך הטיפולים קיבלתי גם סטרואידים וכן מונטלוקט.
כפי שציינתי גם אם היתה הפוגה לאחר הסטרואידים הכל חזר לקדמותו.
מדברייך אני מבינה שמי שאמור לטפל בי הוא רופא עור, וזאת תובנה חשובה עבורי.
אחד מרופאי העור אמר לי לאחרונה, לאחר שראה כי הטיפול אינו מסייע לי, שהוא מאוד מבין אותי אך לצערו אין לו דרך לסייע לי.
שאלתי כיצד אני יכולה להגיע למחלקת עור, או לחילופין לרופא המתמחה באורטיקריה?
שוב, תודה רבה על תשובותייך.
שבת שלום

בשמחה רבה !

פני לרופא העור / משפחה ובקשי טופס 17 למרפאות החוץ של מחלקת עור בבית חולים הקרוב לאזור מגורייך. (בדקי, לא בכל בתי החולים קיימת מחלקת עור).
במידה ואת מתגוררת באזור המרכז ניתן לקבוע תור לאיכילוב דרך מוקד זימון התורים בטלפון 036974000.
הרבה בהצלחה !

למעלה