אורטיקריה

אנט15

New member
אורטיקריה

שלום רב, אני סובלת מפסוריאזיס שנים רבות ומטופלת בפומדרם בהצלחה. לפני 17 שנה הופיעה אחרי לידה בפעם הראשונה פריחה מגרדת ביותר שנעלמה בסופו של דבר לאחר מספר זריקות קורטיזון.(משחות שונות ותרופות אנטיהסטמיניות לא הטיבו את המצב) 7 שנים לאחר מכן הופיעה שוב הפריחה לאחר לידה כמו בפעם הראשונה וגם אז טופלתי בכל המשחות האפשריות, אנטיהיסטאמינים שלא עזרו ולכן קבלתי מספר זריקות קורטיזון בעקבותיהן נעלמה הפריחה. בשנים האחרונות הופיעה הפריחה מספר פעמים והרווחים בין התקפה להתקפה מתקצרים... (ולא ילדתי ילדים נוספים) .אף דרמטולוג לא יכול לתת אבחנה מדויקת לגבי מקור הפריחה או הגורם הישיר לכך. האם יש אפשרות שהגוף פיתח אלרגיה לכדורי הפומדרם אותם אני לוקחת כעשרים שנים? ואיך בעצם אפשר לברר את זה? תודה

fumaderm

שלום רב, אסטרים של חומצות פומריות הינו טיפול סיסטמי לפסוריאזיס בינוני - קשה הטיפול אינו שכיח בארץ - אך ניתן במדינות ארופאיות שונות כגון גרמניה. הוא בטוח למדי - אך יש תופעות לוואי חלקן ארוכות טווח וע"כ אני מקווה שרופא עור בודק ועוקב אחרייך. לגבי התפרחת החדשה אותה אורטיקריה או חרלת או סרפדת בעברית . לא חושב שיש קשר בין החרלת לבין ה fumaderm. אנשים רבים סובלים מחרלת חריפה כזו שבאה לימים אחדים ואפילו עד חודשיים ימים ונעלמת אמנם נדיר מעט יותר אבל די שכיח מצב של חרלת מתמשכת או כרונית - ובה לעיתים יש גורם כמו חרלת פיזיקלית - כזו המופיעה לאחר הזעה, או בעת חשיפה לקור , או לחץ פיסי יש מספר בדיקות שכדאי לעשות אצל רופא העור על מנת לברר אם יש סיבה לאותה חרלת מתמשכת . שכיח יותר מקרים של חרלת כרונית שהאטיולוגיה בה היא אוטואימונית דהיינו הגוף גורם לעצמו במנגנון אימונולוגי בכל המקרים הללו יש טיפולים טובים לרופא העור בקופת חולים. בברכת פסח שמח מד"ר פסח

למעלה