אורטופד ילדים או רגיל

אמאימוש

New member
אורטופד ילדים או רגיל

מבקשת להתייעץ אם מישהו מכיר ויכול להמליץ.
בתי בת 10.5 .
אני מתלבטת בין שני אורטופדים.
אורטופדית אישה זו ד"ר איזבלה מהריל (נמצאת ברמלה). בחרתי אישה כי בתי מתחילה להתבגר ומתוך התחשבות שתרגיש בנוח. היא מקבלת את כולם.
האורטופד השני הוא ד"ר אבו בנינה שנמצא ברמז רחובות והוא מקבל ילדים בלבד.
מתלבטת כי הרופא מומחה לילדים, והרופאה לא. האם יש הבדל מהותי בין שתי הגישות?
מישהו היה ויכול להמליץ?
עלי לקבל החלטה לפני שייתפסו לי את התור:)
תודה על עזרתכם.

אמאימוש

New member
סליחה טעות בשם

אבו סנינה.
רופאת המשפחה המליצה שנבצע לבתי צילום ברגליים וגם בגב ואני מנסה לדחות זאת כי אני חוששת מהקרינות ולכן מעדיפה לפנות לאורטופד לחוו"ד רצינית יותר.
האם הקרינה נוראית כל כך?

נומלה

New member
הקרינה לא נוראית כל כך

בזמנו היו לי חששות דומים בענין הקרינה אז קבעתי תור לאורטופד והלכתי לבד לשאות את כל השאלות שהציקו לי. הקרינה בצילומים יותר קטנה מהקרינה שמקבלים למשל בטיסה לאירופה הלוך וחזור (ואף אחד לא ביטל טיסה בגלל הקרינה). יש טעם ללכת לאורטופד ילדים אם הבעיות הן בעיות של גדילה (עקמות גב למיניהן הנובעות מגדילה או בזמן גדילה וכו). אם הבעיות הן כלליות וגם מבוגרים סובלים מהן (שברים, דלקות בעצם, ועוד) אין סיבה ללכת דווקא לאורטופד ילדים.

גליאל

New member
עשינו פעם CT כללי לילד בן 3

שמתי לב שהוא צולע. הלכתי לאורטופד שלא מצא כלום ושלח אותו ל CT כללי. לא נורא בכלל. הילד טפו טפו טפו בן 7 בריא לגמרי (אגב - לא מצאו כלום ב CT. עד היום הצליעה שלו תעלומה - בינתיים כמובן עבר והוא רץ כמו משוגע נכון להיום).

אמאימוש

New member
כנראה הוא צלע ממכה שקיבל.

בתי כל שבועיים יוצאת למסע היפוכונדרים וחובשת את הרגל מכל מיני סיבות.
העיקר שבדקתם, זה חשוב לשקט הנפשי. החשש שמא לא נטפל לא נותן מנוח.

גליאל

New member
יכול להיות. הוא צלע כמה חודשים

וזה כבר מדליק מנורות צבעוניות במח של אמא.
בכל מקרה בגיל 11 חודשים שמתי לב שהוא לא זוחל על יד שמאל. היה שבת - אז הלכתי למיון. נו - אני אמא מצ'וגעת על כל השכל, מה לעשות? ומה מסתבר? שיש לו שבר בשורש כף היד - ושבר די ישן. איפה? איך? למה? מדוע? מה עשיתי? גם בפעוטון לא ידעו להגיד לי.

בקיצור - הילד הזה נולד בהפתעה ונשאר ההפתעה הקטנה שלנו
גוזל של אמא

שקדייה

New member
נכון שלא מתים מזה, אבל אל תמעיטי בערך של זה.

מתלבטים הרבה מאוד לפני ששולחים ילד לעשות CT, זו כמות קרינה עצומה ועושים את זה רק כשאין שום דרך אחרת לקבל אינדיקציה לגבי מצבו.

(אגב, אחרי הרבה דברים לא טובים אפשר להישאר בריאים לגמרי טפו טפו טפו- אז זה פשוט לא מדד לשום דבר).

בכל מקרה, לרוב עושים קודם רנטגן, או US, ורק אם התשובות אינן חד משמעיות או אינן מאפשרות לקבל את המידע הרצוי- שוקלים, ושוב .. בזהירות רבה מאוד לבצע CT.

גליאל

New member
כמו שהיה אצלינו. אחרי בירורים

וצילומים לא מצאו שום דבר והילד המשיך לצלוע. ואני לא מצטערת לשניה שעשינו לו CT - לפחות אני יושנת בשקט.

שקדייה

New member
...ישנה.

לא אמרתי שאת צריכה להצטער, מן הסתם זו לא היתה החלטה שלך, אלא המלצה של הרופאים- שאת הסכמת לה כי הבהירו לך שהמצב מחייב.
וטוב עשית כמובן.

אבל להגיד "עשינו CT לילד והוא בריא טפו טפו טפו"- זו פשוט שטות לא רלוונטית.
אף אחד לא טען שבדיקת CT עלולה להרוג ילדים במקום, אלא נאמר שזה מאוד לא בריא וזו כמות קרינה אדירה שמאוד לא ממהרים לתת....

אמאימוש

New member
תודה רבה קבעתי למומחה ילדים. עזרתם לי מאוד.

אני קוראת פה המון והנהנת מאוד אשמח לעזור ולהעזר.

שקדייה

New member
אתמול השתחררנו מאישפוז במחלקה אורטופדית

ושם למדתי שאורטופד רגיל אינו יכול ואינו מבין מספיק כדי לטפל בילדים- ילדים באורטופדיה זו התמחות נפרדת.

אני ממליצה מאוד על ד"ר אליאנה בני- עדני. היא מנהלת המחלקה שם, ומקבלת גם במסגרת הקופות במרפאת הילדים של איכילוב.

שקדייה

New member
זזה לילד חולייה בצוואר.

משהו מינורי לגמרי.
בסוף הוחלט שהכל בסדר ושוחררנו....

לפחות היה לי זמן לשבת שעות ולזרזר באינטרנט..... כל כך משעמם שם שאין לתאר....

למעלה