אורח היים במדריד

אורח היים במדריד

צהריים טובים ! אני הולך לחיות שנתיים במדריד, התקבלתי לעבודת אבטחה שם בסוכנות היהודית, הייתי מאוד מעוניין לקבל אנפורמציה אודות אורח החיים שם, יקר ? איכותי? יחסם של המקומיים לזרים? בעניין השיפה, אני דובר ספרדית ברמה של שפת אם, אבל הספרדית שלי היא עם הניב הארגנטינאי, האם יש הבדל משמעותי בניבים ? ועוד דבר חשוב בשבילי, ידוע למישהו אם ישנה אפשרות לרכוש מנוי למשחקי הבית של ריאל מדריד? יש חיה כזאת כמו בארץ? במידה וכן אשמח לקבל את טווח המחירים. נ.ב אשמח גם לקבל המלצה לטיולי טבע ואקסטרים באזור מדריד . תודה רבה

gatissima

New member
ברכותי

כיף לחיות במדריד, אני מגדירה אותה כעיר ידידותית למשתמש. החיים נוחים אין מה להגיד. הספרדים קצת עצלנים ושמרנים הם לא אוהבים דברים מסובכים. רק תתכונן לחיות בלי ים תחבורה ציבורית מאוד נוחה, מטרו, אוטובוסים, רכבת פרברים, ומוניות בהחלט אפשר להסתדר בכיף בלי רכב. מבחינת יוקר מחייה אני חושבת שזה בערך כמו תל אביב, כמובן שיש דברים יותר יקרים כמו למשל מחירי הדירות שרק עולים ועולים ודברים יותר זולים כמו סופר. בכל אופן מדריד יקרה יחסית לשאר ספרד אבל עדיין זולה בהשוואה למדינות מערב אירופאיות אחרות. יחסם של המקומיים לזרים, קשה לי לענות, זה תלוי עם מי אתה מסתובב ובכלל אם אתה דובר ספרדית אני לא חושבת שתרגיש קושי כלשהו. אני אמנם "זרה" לפי ההגדרה היבשה אבל לא מרגישה ככה, כולם נחמדים אלי. אני חושבת שמי שאינו דובר ספרדית יענה לך אחרת אבל זה לא המקרה. לעניין הניבים ברור שזה שונה אבל אתה תתרגל מהר מאוד, בסופו של דבר זו ספרדית. הייתי ממליצה לך אולי לצפות קצת בערוץ TVE (הסופרמשעמם) בכבלים או ביס כדי להתרגל קצת למבטא ולביטויים המקומיים גם סרטים ספרדיים שהם דווקא טובים מאוד. לגבי מנוי של ריאל, הוא קיים, אבל אני יודעת שיש איזה עניין עם זה, זה עובר במשפחה ועד כמה שאני יודעת זה די בלתי אפשרי לקנות ככה סתם. אלה שאני מכירה עם מנויים הם ספרדים. אני אברר בשבילך איך זה עובד. אבל חיפוש קצר בגוגל העלה שיש אנשים שמוכרים , ראיתי מחירים כמו 700 יורו אבל נראה לי שזה תלוי במקום.

Rey Mysterio619

New member
בלי ים? גן עדן!

במיוחד במקום שאינו רווי בישראלים. גם שם לא צריך רישיון נהיגה, יש תחבורה ציבורית מושלמת. מקסימום לוקחים מונית.. לפי דעתי אי אפשר להשוות את מדריד לתל אביב. במדריד יש קלאסה, תרבות, אורח חיים אחר משמעותית, בלי כל הפיח, הבלאגן והצפירות, בלי נהגים מטורפים על הכביש, בקיצור, הבהרתי את כוונתי.. קניית מנוי בארץ (ישראל) לריאל (אם בכלל עדיין אפשרי) יקר מאוד מאוד מאוד. אם כרטיס למשחק בודד עולה כ200-300 יורו, ללא טיסה ומלון, אני בטוח שמנוי יעלה אלפי שקלים.. אולי אני טועה, ואם כן, אני מצטער. כך לפחות אני הבנתי.. בכל מקרה, שיהיה לך מעבר נעים, ותאחל לראמוס בהצלחה, הוא ייצטרך אותה בסופר קלאסיקו.

תודה רבה גם לך

יש לי פה רישיון, הבנתי שלא אמורה להיות בעיה בהוצאת רישיון שם, מה גם שהסוכנות היהודית תדאג לזה (ככה אמרו) , לגבי ריאל, הכסף כאן לא פקטור, אני מוכן להשקיע כמה שצריך בשביל לשבת בברנבאו באופן קבוע . ואכן בהחלט בהצלחה לראמוס:), למרות שלדעתי המבחן האמיתי מתחיל אחרי הסופר קלאסיקו .

וואו מעולה, תודה רבה

ההודעה שלך נתנה לי דרבון רציני ביותר למעבר לשם, כי אני משאיר כאן הרבה בארץ . לגבי הים, אני אסתדר, אני גם ככה לא טיפוס של ים . עוד כמה דברים שעלו לי בראש ואני ברשותך רוצה לשאול : 1 קהילה היהודית: -הקהילה היהודית גדולה במדריד? - יש אוירה של אחדות וביחד שם בין היהודים? (כמו האיטלקים בבוקה נניח), או שכל אחד עם עצמו ? השכלה: כרגע אני אחיה שם שנתיים, אבל חשוב לי ללמוד בזמן הזה . - איך מוסדות ההשכלה שם? - האם אני יכול ללמוד שם בכלל עם דרכון דיפלומטי ? או שצריך אזרחות ספרדית? -אני מאוד מעוניין ללמוד אדריכלות או רפואה (אני עומד ברף הדרישות בשני הנושאים עפ"י הדרישות בישראל), מה הדרישות ? מהי רמת הלימוד? - עלות? כמה עולה? ומה הכי נחשב יוקרתי ואיכותי? המון תודה יהל

gatissima

New member
עדכונים על ריאל ועוד תשובות

ביקשו ממני למסור לך ככה: תשכח ממנוי. סליחה אבל ככה זה, המנויים האלה עוברים במשפחות משנה לשנה, יש רשימה של חברי מועדון שממתינים שנים עד שיתפנה איזה מנוי שזה נגיד אם איזה מישהו ערירי מת ולא משאיר את זה למשפחה או איזה משפחה עוזבת את מדריד. אולי אני מגזימה אבל זה הרעיון. מה שכן אתה יכול לנסות לקנות ממישהו כי ראיתי באינטרנט שאנשים מוכרים מנויים לעונה אם הם נגיד לא משתמשים. חפש ABONO REAL MADRID בגוגל ותראה מה עולה. לגבי הקהילה אין לי דבר וחצי דבר איתם אז אני לא יכולה לענות בהרחבה. אני יודעת שיש קהילה מרוקאית וקהילה של דרום אמריקאים. הם לא מאוד דתיים, לא רואים חרדים למשל במדריד. אני מניחה שברגע שתגיע הסוכנות תחבר אותך לאן שצריך ונראה לי מיותר לדאוג מדברים כאלה מראש. לגבי השכלה, בשביל להתקבל לאוניברסיטה אתה צריך לעבור מבחן שנקרא סלקטיבידד שזה מבחן הקבלה לאוניברסיטאות וצריך לעבור קורס בשבילו. הציון במבחן יקבע אם תתקבל או לא. כמו כן אתה צריך לדאוג לאישור תעודת הבגרות קודם בארץ ואחר כך במדריד זה תהליך קצת ארוך. לא הבנתי אם אתה מתכוון ללמוד שנתיים, כי זה לא מספיק לימודים הם 4 שנים לפחות חוץ מזה שלא תוכל להתחיל מייד שתגיע. האוניברסיטאות הציבוריות מסובסדות ושכר הלימוד הוא בערך 900 יורו לשנה ולא משנה אם אתה לא אזרח. אני ממליצה לך להעביר את השאלות הרלוונטיות ללימודים לפורום לומדים בחול ולעשות שם חיפוש כי כבר הסברתי כמה פעמים על עניין הקבלה לאוניברסיטה ומה צריך להכין.

למעלה