אורחת.שאלה בקשר לנענע.

r i v

New member
אורחת.שאלה בקשר לנענע.

שלום לכולם. יש לי שאלה בקשר לנענע שאני מגדלת באדנית במרפסת.
השאלה היא למה העלים והענפים שלה כ"כ קשים, ושונים ממה שקונים בד"כ אצל הירקן? הם גם הרבה יותר כהים. יש לי נענע רגילה וגם נענע מנטה,ושתיהן עם אותה הבעיה. אני מגדלת גם שיבא, והיום קניתי לואיזה. המרפסת היא דרום מערבית, (שמש משעות הצהריים), אפשר לנצל את ההזדמנות לקבל כמה טיפים לגידול?

שמש

מה שאת מתארת הוא גידול אופייני לשמש חזקה ופחות מים. זה מה שקורה לצמחים בתנאים כאלה. המגדלים, משתלות ומגדלי התבלינים מגדלים גידול עם הרבה מים והרבה דשן, ולפעמים גם מעדיפים הצללה. תשקי, תצלילי, ותקבלי גידול אתיולנטי (ארוך רך ובהיר)

r i v

New member
אז למה,במשתלה,

אמרו לי שנענע צריכה שמש. מה הכוונה תצלילי, איך מתלילים? הכוונה להכניס אותו לתוך הבית בצהריים? או שיש "פטנט" אחר? המרפסת שלי מלאה בשמש משעות אחה"צ. האלטרנטיבה היא מרפסת צפונית, מוצלת כל היום, מה עדיף? רוצה לציין שלמרות שהעלים קשים וקצרים, יש להם ריח וטעם נהדר.

מוטי בר

New member
שמחי שיש לך שמש בשפע ונענע יותר טעי

ם מאשר בשוק שכרגע הוא ממש טפל וחסר טעם מרוב המים שהוא מקבל. הצללה=צל. או על ידי סוכך מהשמש או על ידי רשת צל שחורה וזה לא כל כך מומלץ עבור הנענע. לואיזה זקוקה לחום וכעת היא תסבול ואו תמות בגינה אם היא עדיין צמח קטן ורך. (במשתלות מגדלים אותו בחימום ולכן יש אותו גם בחורף). בהצלחה.

למעלה