אורחנים וטיולים

rs1984

New member
אורחנים וטיולים

אנחנו לקראת גיבוש טיולים ליד ירושלים

1.
אנחנו מתלבטים היכן לישון באוהלים בכפר עציון או נתיב הלה, אשמח לשמוע דעות של אנשים על המקומות
האם בכפר עציון זה לא מפחיד?כי זה קרוב לכפרים ערביים?

2.
ביום הראשון אמרנו שנלך למיני ישראל אבל חשבנו על כיוון הצהרים בסביבות 15:00 עד הלילה,
ואנחנו מחפשים טיול קטן עם לאכול בשטח ליד מעיין או שתיהיה אטרקציה לילדים,אשמח לשמוע הצעות ?(נא לקחת בחשבון את שיהיה באזור של האורחן ושל מיני ישראל)

3.
שאלה נוספת, עד כמה זה נורא ללכת למיני ישראל בחול המועד סוכות?

תודה

אלעד 1975

New member
מיני ישראל נחשב אתר עמוס ביותר בסוכות

זה לא קרוב לאף אחד מהאורחנים שהזכרת.
לנתיב הל"ה אין ממש מעיין קרוב וגם לא למיני ישראל (לפחות לא מקום שמתאים לרחצה).
בניגוד אליו, סמוך לכפר עציון יש מספר מעיינות המחזיקים מים גם בעונה זו ומתאימים לטבילה: עין יצחק (עין סג'מה), עין לבנה ועוד.

rs1984

New member
איזה שעה עדיפה ללכת בכל זאת לאתר?

אולי יש לך חלופה אחרת,אטרקציה אחרת?

אלעד 1975

New member
לא הייתי שם מעולם,בין היתר בגלל השמועות

על העומס. בימי חוה"מ וימי עצמאות שומעים ברדיו על סגירת האתר עקב עומס מבקרים.
מאמין שבשעת הפתיחה הכי שפוי, בעיקר אם היא מוקדמת. לחילופין - במצב של גשם או אפילו תחזיות לגשם כמות המבקרים באתרים הלא מקורים יורדת פלאים.
מה פירוש "אטרקציות"?

אם אתם נוסעים בחוהמ"ס - סעו קרוב ככל האפשר לאתר הלינה וטיילו באיזור. חבל להיתקע פעמיים בפקקים.

rs1984

New member
מספר שאלות

1.האם זה מקום יחסית בטוח כי ראיתי שזה קרוב לשטחים, במיוחד כשנוסעים בערב?
2.האם ניתן לעשות מדורה קטנה בערב?
3.אילו אטרקציות יש שם לילדים?

אלעד 1975

New member
כפר עציון הוא קיבוץ במרכז גוש עציון

הדרך לשם נחשבת בטוחה ביותר, אך עוברים מחסום וזה מעבר למה שמכונה "הקו הירוק".
איני אוהב את הביטוי "שטחים" מאחר והוא מביע זלזול בחבלי מולדת, אך כן, הוא נמצא ב"שטחים" - וליתר דיוק ביהודה.
אני מראשל"צ מגיע לשם בשעה נסיעה, חצי שעה מבית שמש.

המקום בלב התיישבות יהודית והמעיינות מסביבו מטוילים ע"י יהודים.
מלבד המעיינות הרבים והקיבוץ עצמו יש את חוות האיילים,המציעה גם חי בר וגם אפשרות לאומגה (בתשלום). כל זה במרחק נסיעה של 5 דקות.
יש גם את אמת הביאר, דרך האבות, ויש גם אוויר פסגות. שימו לב שיכול להיות קר שם בלילה בגובה של 960 מ'.
מציע להתקשר למקומות ולשאול על אופי האורחן,מה הוא מציע ובכמה.

היתרון של המקום שממש משם יוצאים טיולי משפחות במחירים נוחים בכל ימות חוה"מ ובשעות שונות.

לגבי נתיב הל"ה - המקום נמצא בעמק האלה, קרוב מאד לאתרי פריחה חורפית ואביבית, וקרוב לפארק בריטניה, תל עזקה ופארק מערות עדולם. הוא גם קרוב ל...כפר עציון אך נמוך ממנו בכמה מאות מטרים טובים.

1. נתיב הל"ה מספיק בטוח בשבילי

אבל אין לי איזה ידע בטחוני שלך אין.
2. אפשר לעשות מדורה
3. לא הייתי עם ילדים. באופן כללי קצת התאכזבתי שלא היו הרבה מסלולים שעניינו אותי והיו קרובים. לכל דבר נסענו כחצי שעה. אולי יש ואני לא מספיק יודעת לחפש ואולי בעונה אחרת יש יותר מה לראות (היינו בסוכות).

shlomits

New member
באיזה גילאים הילדים?

האטרקציה הכי שווה באיזור לדעתי היא מערת חריטון, אם אתם בקטע. בי"ס שדה כפר עציון מוציא לשם טיולים מאורגנים, יחד עם עוד טיולים אחרים בכל האיזור. שווה לבדוק איתם
הנה שני חלקים של סקירה על גוש עציון מהבלוג שלי
חלק 1
חלק 2

אלעד 1975

New member
מערת חריטון רק עבור ילדים שאינם פוחדים ממערות

חשוכות ומפותלות.
למעשה גם עבור מבוגרים כאלה, ואין זו בושה לפחד להיכנס למערה שכזו.
מדובר על חושך מוחלט בתוך המערה, כך שצריך פנס וסוללות רזרביות.
מדובר על התקדמות שאינה תמיד בהליכה זקופה (אם כי ישנם חדרים גבוהים המאפשרים התמתחות): חלק מההליכה שפופה וחלקה בזחילה:על 4 , על 6 ועבור אנשים מסוימים על הגחון.

ילדים קטנים עלולים לפחד מהמערה,אם כי להם קל יותר בזחילה ובמעברים הצרים.

הזחילה מאולם המבואה, לשם עוד נכנס מעט אור לחדר השני ומשם להמשך המסלול היא בזחילה השפופה ביותר.
אם נתקלים בסירוב מצד הילדים בחלק הזה - לא סוף העולם:
מעדכנים את המדריך ונשארים באותו אולם מבואה של המערה ומספרים צ'יזבטים עד ששאר הקבוצה תחזור (בין שעה לשעתיים). בין לבין יוצאים מהמערה, מתרשמים מהנחל ומהמעיין שבפתחה או שחוזרים לאוטו עצמאית.

ההרודיון,לעומתה,מתאים בהחלט לכל גיל והמעברים התת קרקעיין רחבים,גבוהים ומוארים. מצד שני, להרודיון יש נסיעה בעוד שמסלולי המעיינות הם ממש דקות מכפר עציון.

למעלה