אורחים, רבותי, אורחים

perhay

New member
אורחים, רבותי, אורחים

כל החודש הזה מאז שהפורום יצא לאור, הצלחתי לעמוד במשימה הראשונית שקבעתי לעצמי להשאיר מטבח נקי בסוף היום. הכל טוב ויפה עד שהיגיעו אורחים. בסך הכל הצטרפו לשולחן עוד שני אנשים וזה הספיק בשביל לשנות סדרי בראשית. אשמח לעצותיכם המלומדות כך שאצליח להנות מהאירוח לפני, תוך כדי ובסוף. תודה מראש.

הכי חשוב לאט ובלי לחץ

לגבי אירוח: מומלץ לחלק את הכנות הבישולים לחלקן יום לפני האירוח וחלקן באותו יום. לדוגמא סלטים קרים אפשר להכין יום לפני או מאפים ולהניח במקרר ולאפות ביום האירוח, זה יחסוך לך זמן. בסיום ההכנות במידה ולא הספקת להדיח את הכלים, לא יודעת אם יש לך מדיח, ממליצה לך לשטוף את הכלים רק במים מהליכלוך, לנקות את הכיור מהזבל ולהשאיר את הכלים ככה בכיור עד לאחר הארוחה. כשכיור נקי מליכלוך והכלים גם אז פחות מעיק שהם בכיור, אחר כך רק נישאר לסבן אותם ולרחוץ. בתום הארוחה את יכולה להדיח את כל הכלים או חלקם ויום למחרת בבוקר את השאר. לגבי הנקיון של הבית ממליצה לך גם לחלק חלק יום לפני האירוח וחלק באותו יום או שאם יש לך זמן תעשי הכל יום לפני. הרעיון הכללי הוא חלוקה. בבישולים וגם בנקיון לחלק את זה ליום לפני האירוח וחלק ביום האירוח. וכמובן שאף פעם לא קורה כלום אם תדיחי את הכלים יום למחרת האירוח בבוקר ותעבירי מטלית על הריצפה יום למחרת. חשוב שביום האירוח יהיה לך כח ולא תיהי עייפה מאוד וסחוטה מרוב ריצות והכנות אלא שתוכלו להנות מהאורחים. מקווה שפחות או יותר עזרתי לך.

perhay

New member
כן, בהחלט עזרת

אין ספק שמילת המפתח זה ארגון וכאן בעיקר מתמקד הקושי שלי. על זה אני צריכה לעבוד קשה על עצמי.

YULI9

New member
אני מארחת רק עם מתכונים פשוטים

יש לי כמה מתכונים פשוטים לביצוע שאני יודעת שתמיד מצליחים ורק בהם אני משתמשת לארוח. יש לי מספיק כאלו כדי לגוון ולא להגיש לאותם האורחים את אותו התפריט. כך אני לא נכנסת ללחץ מהבישולים.

עוד ../images/Emo91.gifקטנה ששכחתי לגבי אירוח

כאשר אנחנו יודעים שאנחנו מתכננים לארח וזה מתוכנן כמה ימים מראש מומלץ להתארגן לפני. לגבש תפריט מראש. לערוך קניות יום יומיים לפני האירוח. ברגע שאת מתכננת דברים מראש ועושה חלוקת עבודה זה הרבה יותר נוח וקל אצלי למשל ברגע שמתוכנן לי אירוח כמה ימים מראש אני פשוט יושבת עם דף ועט, רושמת כמה אורחים + הנפשות בבית. מתכננת את התפריט: סלטים, מנות עיקריות, קינוחים ושתיה. מתחילה לרשום איזה מצרכים צריך לכל סוגי המזון ובודקת מה יש לי בבית ומה צריך לרכוש. לגבי אירוח שנודע לך מהיום להיום או יום לפני ממליצה לך להתארגן על בישולים זריזים וקלי הכנה ולא תפריטים שדורשים זמן רב של הכנה, זה מעייף.

perhay

New member
שוב תודה

אקח המלצותיך לתשומת לבי. במידת האפשר, אנסה לבשל כמה ימים מראש ולהקפיא.לאירוח מהרגע האחרון אולי אין ברירה מאשר להעזר במוצרים קנויים מוכנים. החיסרון הוא שהטעם לא משתווה לטעם של אוכל הביתי.

טליW

New member
לא הייתי קופצת למסקנה הזאת...

אבל זה תלוי בך. אתמול נודע לי שבאים אליי אורחים בהפתעה (היו לי כשעתיים להתארגן), הכנתי בצק שמרים, מחלקו עשיתי עוגה ורוגלך, ומחלקו פיצות... אם מוזמנים אורחים לארוחה, אני מעדיפה ללכת על משהו כמו צלי, או תבשיל קדרה - זה מכיל מנה עיקרית ותוספות במכה. על זה עוד סלט או שניים, אורז וזהו. גם אני הרגלתי את עצמי לעבוד נקי. מדי פעם לעצור וליישר קו בנושא הסדר והנקיון. זה ענין של הרגל. למי שזה לא בא טבעי (אהממ.. אהממ.. כמוני), זה בא לא טבעי (תוך תזכורת לעצמי).

perhay

New member
תודה על תשובתכן טלי וYULI 9

אכן, לצערי אף פעם לא הייתי זריזה בכל מה שקשור בבישול ונקיון, ואם עלי לארגן משהו בשעתיים, הדבר הכי מוצלח שיכול לצאת מתחת ידי זה מרק ופסטה כלשהי, וזה בתקווה שיהיו לי המוצרים הנכונים בבית. כמו שעניתי לי לנועית, הכל מתחיל ונגמר בארגון. זה לא הצד החזק שלי. אבל, אולי יש עוד תקווה אפילו בגילי המתקדם.

YULI9

New member
גם לי יש קושי גדול באירגון

זו אחת הסיבות שאני כל כך נהנית מהפורום הזה
. לגבי ניקיון לא מצאתי פתרון טוב יותר מלהחזיק את הבית באופן קבוע במצב שאם ידפקו אורחים בדלת בהפתעה לא אצתרך למות מבושה (זה מאוד לא קל לי לשמור עליו במצב כזה.). לגבי בישול למדתי "לעקוף" את חוסר האירגון שלי, אני תמיד מחזיקה בבית חומרים בסיסיים לארוח מהיר. לדוגמא פסטה, פטריות משומרות ושמנת עמידה. תוך 20 דקות יש לי פסטה נהדרת ברוטב פטריות. עם סלט יוצאת יופי של ארוחה. כמו כן תמיד יש לי בהקפאה עוגה או עוגיות שצריך רק להכניס לתנור או אפילו רק לחמם. אם תרצי יש לי מתכון לעוגה מצוינת שדורשת כמה דקות עבודה והרבה פעמים הצילה אותי כשהגיו אורחים בהפתעה. חשוב את החומרים כל הזמן להחליף לטריים ובישנים להשתמש. אני בטוחה שתצליחי
.

perhay

New member
כן, אני רוצה את מתכון העוגה!

תודה על איחולי ההצלחה שלך ועל רצונך לסייע בידי. תבורכי!

YULI9

New member
עוגת תפוחים

חומרים: 1 כוס קמח 3/4 כוס סוכר 1 שקית אבקת אפיה 3 ביצים 1 גביע שמנת חמוצה 15% או 27% 3 תפוחים ירוקים חמוצים הכנה: מערבבים את כל החומרים ושופכים לתבנית משומנת. חותכים את התפוחים ל 8 חלקים בלי לקלף, מוציאים את הגרעינים. לסדר את התפוחים בתוך הבלילה עם הקליפה למעלה. לאפות ב180 מעלות 30-45 דקות עד שהעוגה יציבה לגמרי. ניתן לפזר על העוגה לפני האפיה סוכר וקינמון. אפשר להחליף את התפוחים בכל פרי קשה טרי או משומר, או בפירות יבשים. יצא לי מאוד טעים כשעירבבתי את הבלילה באננס משומר מסונן מקופסא. יש גם עוגת שוקולד שמכינים במיקרוגל ב10 דקות, כשאמצא את המתכון ארשום אותו.

נועם@בת

New member
עוגה במיקרוגל לעצלנים

במשך שנים הבעל שלי התחנן שאופה לו עוגה. יום אחד החלטתי להיות אשה טובה והכנתי את העוגה. הכי מצחיק שהכנתי אותה כשהוא היה בבית והסתובב במטבח, רק שזה היה כל כך מהר שהוא הרגיש, ואני זכיתי לתהילת עולם. המתכון- חומרים: כוס קמח+ שקית אבקת אפיה כוס סוכר 3 ביצים חצי כוס שמן רבע כוס קקאו- להוסיף מים רותחים עד מילוי הכוס (ניתן להמיר חלק מהמים ביין). לערבב הכל, לצקת לפיירקס 24. לאפות במיקרו בחום גבוה. ציפוי: 25-30 גר' מרגרינה 100 גר' שוקולד מריר 3 כפות חלב/ מים להמיס במיקרוגל (נדמה לי שדקה עד שתים), לערבב היטב ולשפוך על העוגה. אני מפזרת על הכל קוקוס. נועם

YULI9

New member
זו העוגה שכתבתי עליה

העוגה במיקרו היא התפקיד של הבת שלי מגיל 10 לכן אני אפילו לא יודעת את המתכון
.

perhay

New member
תודה ל-yuli ונועם על המתכונים

דרך אגב, עלה לי עכשיו פיתרון ליעול. התכוונתי להעתיק את המתכונים לדף, ובאותו רגע שמתי לב שזה יתווסף לכמות הענקית של מתכונים שיש לי, שסתם תופסים לי מקום וקשה לי למצוא אותם כשאני זקוקה להם. פתחתי כרגע תיקייה בשם "מתכונים" במסמכים שלי, ופשוט הדבקתי לשם את המתכונים. אני מניחה שאם אמשיך בשיטה הזאת, אצטרך לפתוח תת-תיקיות לפי עוגות, מנות עיקריות וכו'. גם אם התיקיה תהיה גדולה, עדיין יותר קל מאשר לחפש בקלסרים שתופסים מדפים שלמים. האם גם אתם משתמשים בשיטה זו?

נועם@בת

New member
אני עושה את זה קצר יותר

מאחר ואני אוספת מתכונים אבל ממש לא משתמשת בהם, אני לרוב שומרת את הלינק. דברים שנדמה לי שאשתמש אני שומרת כקובץ טקטס פשוט על הדסקטופ. נועם

לגבי קנוי גם את זה אפשר לשדרג

תלוי איפה קונים מוכן ומה
אני למשל קישים ועוגות מוכנות קונה בלחם ארטיזן ברעננה, מומלץ בחום. גם מוכן אפשר לרכוש איכותי צריך רק למצוא את המקום הנכון
ותמיד אפשר לשדרג את המזון, להרתיח את הפסטה ורק לרכוש רטבים מוכנים, למשל לאוסם יש רוטב בשקית "פטריות מוקרם" שזה בטעם של גבינות מוקרם ורק להוסיף שמנת מתוקה ולבשל את הרוטב עם שמנת מתוקה. או קיש, תמיד אפשר לרכוש לקט קפוא ולהוסיף מעט גבינות או שמנת לבישול ולאפות. ותמיד נשמח גם לסייע בטיפים בבישול.

למעלה