אורז

אלישבע777

Well-known member
שלום. חלמתי על גבר מן העבר שהיה לי קשר רומנטי , חברות בלבד ולא אינטימיות

זה נגמר באמצע . חלמתי שאני מגיעה אליו והוא מגיש לי צלחת אורז .
שלום נעמה וברוכה הבאה לפורום.
אנא קראי את כללי הפורום. כדי לפרש חלום צריך להוסיף רקע על עצמך - גיל , ססטוס (ורצוי גם משלח יד והשכלה), על הדמויות בחלום ועל מערכת היחסים איתם היום ובעבר. ובנוסף - האירועים או המחשבות שקדמו לחלום ועוררו את החלום. פרטים טכניים כמו גיל או סטטוס אין צורך לכתוב יותר מפעם אחת ( אלא אם יש שינוי). שאר הפרטים, צריך לרשום בכל חלום וחלום. בחלום השני - כתבת רקע כל שהוא ואני מבינה שהוא גם רקע לחלום הראשון. מכל מקום הרקע אינו מספיק לפרוש החלום. כדי לפרש את החלום נכון, אני צריכה לקשור אותו אלייך ובעצם לתרגם את מה שהחלום אמר לך. אבל מאחר שאין לי מספיק מידע, לא אוכל לפרש. תוסיפי רק דברים שהם רלבנטים לחלום וקצת על עצמך, לא צריך לגלות סודות כמוסים בפורום. אם זו בעייה - תכתבי בפרטי, אבל בפרוש אולי אתייחס לדברים הנאמרים בפרטי אם הם יהיו רלבנטים. עם הזמן - כשיצטברו חלומות והרקע שלהם, יהיה לי יותר קל לפרש את חלומותייך. כל חלום הוא אישי! והפרוש גם כן אישי לאדם. ואני צריכה קצה חוט , כדי להתחיל לתפור את החליפה...
אם אינך חדשה בפרום והיו לך בעבר (בפורום הישן) חלומות תחת כינוי אחר, כתבי לי ואמצא אותם.

כל טוב ולהשתמע!

אלישבע777

Well-known member
שלום נעמה - פרושים של שלושת החלומות מהיום.

אכן לחלומות חוזרים יש מסר חזק ממך לעצמך והם גם מראים לא פעם מה מטריד אותנו בתת ההכרה, למרות שאנו מנסים לא לחשוב על טרדות אלה. מאחר שחלומותיך החוזרים הם על אותו נושא והם נשלחו באותו יום, וכל אחד מהם הוא בעל שורה אחת, אני מאחדת את הפרוש שלי יחד, הפעם. עקרונית אני מעדיפה לקבל כל חלום לחוד ולפרש לחוד.

אלך מהכבד אל הקל:

החלום שבו את וידידך מן העבר מקיימים יחסים שמעולם לא התקיימו – לכאורה פתיחה של מילוי משאלה. אבל בחלום אין תחושת התעלות, אין שמחה ואין שום רגש אפילו לא דאגה או כאב. האירוע מסתיים בדימום ובכך שהוא "תופס אותך" ולוקח אותך לרופא. את כמו ניצבת בסרט. את לא עושה שום דבר ולא מרגישה שום דבר. את כאן פסיבית לגמרי. אני מקשרת את הפסיביות שלך ואת הקיפאון הרגשי הזה למצבך כיום. את משכילה, נשואה עם שני ילדים. כלפי חוץ – הכל נורמלי, כמו כל משפחה שהיא. אבל בפנים – מדבר שממה: הזוגיות שאת כופה על עצמך "למען הילדים", עבודות מזדמנות שלא במקצוע ( מן הסתם גם למען הילדים) אין פלא שאת מקיזה דם! אומנם את נמצאת עם איזה אהוב שאינו בחייך כבר שנים, אבל למעשה את עם בעלך. שתי הדמויות הללו הן אותו גבר! שניהם נוכחים – נפקדים. אחד קיים והוא בן זוגך ואחד הלוואי שהיה קיים והוא כנראה בלתי מושג ואין לך אומץ לנסות (פסיבית). מי שמציל אותך מעצמך הוא אותו אחד. הוא היחיד שיוזם פעולה, כדי לרפא אותך, או לעזור לך. כאן יש כמה אפשרויות, לבחירתך:

• בעלך תופס אותך ולוקח אותך לרופא – בכפיה, או אולי מתוך איכפתיות ( את תחליטי). או בעלך תופס אותך – לוכד אותך ואינו מאפשר לך לעשות כלום למען עצמך – הוא מחליט והוא עושה מה שאת לא עושה.
  • האהוב לשעבר הוא שעוזר לך לצאת ממצבך הרע – רק הוא יכול להציל אותך מהמצב המעיק ( הדימום). אם אפשרות זאת נכונה הרי החלום הוא מלוי משאלה. אפשרות נוספת מראה שאת אינך יכולה או אינך רוצה לנקוט יוזמה ליצור איתו קשר ורק הוא יכול לתפוס אותך. קשר איתו עלול להיות מדמם מאוד!
החלום על צלחת אורז

. בחלום זה את אקטיבית ויוזמת! את מגיעה אל אהובך והוא מגיש לך צלחת אורז. אבל לא חלמת שאכלת. את רומזת לאהובך שאת רוצה קרבה וגם הוא רוצה שתיקחי את מה שיש לו לתת מנה משביעה וטעימה. חלום של מילוי משאלה כמוסה שאי אפשר להגשים אותה. במציאות. אורז הוא לא רק מזון, הוא גם סמל לקבלת פנים חגיגית במיוחד! בעדות מסויימות נהוג להשליך אורז על מי שמעריצים, או על חיילים שחוזרים הביתה מהקרב, או חיילים של צבא משחרר ( ממצור, מרודנות).

החלום על החתונה

חלום של מילוי משאלה פר אקסלנס. את הכלה בשמלת כלולות ( כידוע היא שמלה לבנה, כמו האורז שהוא הגיש לך בחלום הקודם!) והוא מחייך אלייך. הלוואי שהיה אפשר להחזיר את הגלגל אחורה ולהתחיל מהתחלה והפעם – בחיוך – כלומר למען עתיד שמח.

המסר מהחלומות אינו שתנקטי יוזמה בקשר לאהוב העבר. זה אולי כבר בלתי אפשרי או מסוכן ( "מדמם") מדי עבורך. המסר הוא - שאת צריכה גם שינוי וגם טעם בחיים ("אורז", "שמלת כלולות", "חיוך") ולא רק עול ושגרת יום. עליך לנסות להגשים את חלומותיך בעצמך, ביוזמתך, ולאו דווקא לחכות למישהו שיתפוס אותך וירים אותך מעלה.

אשמח לשמוע מה מבין הפרושים מתאים לך ומה לא . יתכן בחלומות שכל הפרושים מתאימים ( גם אם הם סותרים!) ויתכן שאף אחד אינו מתאים. לפחות נתתי לך חומר למחשבה!

אלישבע777

Well-known member
שלום נעמה ותודה על תגובתך,

היה לי קשה להבדיל בין חלום ובין רקע ובין תגובה לפרוש שלי. אנא, להבא תפרידי:

1.תגובה רשמי במכתב לחוד ללא חלום נוסף.

2. חלומות נוספים - במכתב נפרד לכל חלום עם הרקע שלו בפסקה לחוד (רצוי בהתחלה לפני החלום) , ללא ערבוב בין רקע לחלום. אם החלומות יהיו דומים, אני אאחד אותם בעצמי.

הנה מה שהבנתי ( העתקתי בשינויים קלים) מתוך החלומות שלך. מה שלא הבנתי (הקטע על הכסף) לא כתבתי כאן. מקווה שהצלחתי:

א. חלמתי שאני רואה את הדמות שלו בבית קברות ,הוא קבור , ואני מרחפת מעליו בלב

ב. הוא יושב בבית כנסת ואני יושבת בעזרת נשים ועוקבת אחריו

ג. שנינו [יושבים ] ברכב הרבה [פעמים] ,פעם הוא נוהג פעם אני. כשאני נוהגת הוא מעודד אותי להמשיך בדרך.
כשהוא נוהג - הוא פזיז נורא ונוהג כמו "משוגע ". הקצב שלי איטי יותר משלו

הפרושים לחלומות

חלום א

היית רוצה "לקבור" אותו. רק כשהוא ימות ( רמז לפער הגילים ביניכם), יקרו שני דברים – תוכלי לרחף מעליו ולהשתחרר מהתקווה לחידוש הקשר. סוף סוף ינתק הקשר הדימיוני הזה, שאינו מעשי בעולם הזה. התקווה שהוא יחזור, כבר לא תוכל להתממש ואת תצאי לחופשי מהתקווה הכובלת אותך אז – תוכלי להיות הכי קרובה אליו (לקברו). יש כאן מלוי משאלה – להיות קרובה אליו וגם חופשיה ממנו – מצב שהוא דבר והיפוכו. גם בחלום, את מבינה – שהתקווה המענה אותך – יכולה רק למות ואין לה חיים ממשיים, רק בלב.

חלום ב

גם כן חלום של מילוי משאלה להיות קרובה אליו. את משקיפה עליו ממרומי עזרת הנשים. רק זה מותר לך! מרחוק, במקום קדוש, במחשבות טהורות, ללא חטא, ללא פיתוי, במקום ציבורי שבו אף אחד לא יחשוד בך במאומה. החלום רומז אולי גם על כך שהיית רוצה להתפלל לקשר אחר ביניכם.

חלום זה מתכתב עם החלום הקודם א. בחלום א' את מרחפת מעל קברו, בחלום זה את משקיפה עליו מלמעלה . בשני החלומות – הוא נוכח- נפקד. בשני החלומות הוא נמצא נמוך ורחוק, אבל זה הכי קרוב שאפשר ( ומותר) !

חלום ג'

סוף סוף אתם נמצאים ממש קרוב ומשתפים פעולה בנהיגה. פעם את ופעם הוא. מצד שני שניכם עסוקים במכונית ולא בקשר ביניכם! את נוהגת לאט ובטוח ואילו הוא נוהג כמו משוגע ומסכן את שניכם, אבל את אינך מעירה לו על כך. אבל הוא לפחות מעודד אותך להמשיך לנהוג כפי שאת נוהגת. החלום אומר לך – שאפילו הוא "המשוגע", מעדיף שתמשיכי את דרכך בתלם, ולא תסכני את נישואייך ואת שמך הטוב. אין לך אומץ לסכן את חייך ולנהוג בשיגעון, יש לך משפחה, פער הגילים ביניכם אולי אינו ניתן לגישור, וספק אם אתם מתאימים זה לזו, במציאות. הוא מבין את זה ומעודד אותך להמשיך את דרכך. עצם העובדה שאתם באותה מכונית, ומתחלפים בנהיגה, מצביעה על מילוי משאלה להיות קרובה אליו. נהיגה במכונית לסירוגין היא לגיטימית, אין בכך פריצת גדר, או בגידה בבן הזוג, בילוי תמים לכאורה אבל.... אם הוא ישתגע... זה יהיה מסוכן!

כל טוב ואנא, תכתבי תגובה, למה התחברת ולמה לא.

למעלה