השיטה שלי לגבי אורז שתמיד מצליח,
ראשית,גם אני בעד לשטוף את האורז,
(למרות שידוע כי השפים בבתי-מלון ,מכינים אותו ללא שטיפה בכלל.
 
בכול אופן בשיטה שלי, הכי קל -5 דקות הכנה:
מניחים 2 כוסות אורז שטוף ומסונן ,בתוך תבנית קרמיקה,או פיירקס -שעמיד לחום התנור.
לאחר מכן,להוסיף לאורז 4 כפות שמן ,לערבב מעט, בכדי שהשמן יגיע לכול גרגרי -האורז ,
 
מוסיפים לתבנית האורז 4 כוסות מים, מלח ,מעט פלפל-גרוס,
פטרוזיליה קצוצה,
5 עלי-סלרי קצוצים,
1/2 כוס שמיר קצוץ, ולערבב ביחד.)
 
מניחים על התבנית ניר- כסף ומהדקים מהצדדים,שיהיה צמוד היטב לתבנית.
ומכניסים לתנור,ואופים בחום של -170 מעלות, כ-חצי שעה.