זה גם האורז הפרסי החביב עלי. אני
מנסה לשחזר מהזכרון. כשאגיע הביתה אבדוק ואאמת. 3 כוסות אורז פרסי (לא שווה פחות- כך במקור) שטוף היטב ומושרה. (אני בדרך כלל משתמשת בבסמטי, וכמעט לא משרה) שני תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות סגלגלות (לאורך) בעובי חצי ס"מ. 1-2 בצלים פרוסים לחצאי עיגולים. להמיס מרגרינה בסיר רחב בעל תחתית עבה. לטגן את פרוסות תפוחי האדמה והבצלים. להפוך בזריזות לצד השני ולהשחים גם אותו. בינתיים בסיר אחר לשים את האורז, למלא מים כדי כיסוי, ולבשל 7 דקות (עשר אם האורז הושרה פחות משעה). אם המים לא נספגו, התאדו לגמרי, לסנן ולייבש היטב את האורז.(אצלי בדרך כלל בשלב הזה האורז יבש לגמרי מהבישול) על פי רוסו חשוב שהאורז יהיה יבש. לערום אותו בתלולית על הפרוסות המטוגנות, להמליח לפי הטעם, להעביר את הסיר לאש הקטנה ביותר בכיריים, לכסות היטב, ולבשל חצי שעה. להרתיח 2 כוסות מים (נדמה לי), עם חצי חבילה מרגרינה (אני שמה פחות, אולי רבע) בסיר שבישלנו בו את האורז. לשפוך לסיר שבו מתבשלים האורז והתפוחי אדמה, ולהשאיר על האש הקטנה לעוד חצי שעה לפחות, עד שכל המים נספגים. להשאיר סגור עד ההגשה. נדמה לי שאלה ההוראות המדויקות. בתיאבון ובהצלחה.