אורז פרסי של נירה רוסו- עזרה!

ulsan

New member
אורז פרסי של נירה רוסו- עזרה!

אני מחפשת נואשות את המתכון המוצלח של נירה רוסו בספרה הראשון (נדמה לי "סודות מן המטבח") לאורז פרסי. הספר נעלם ואשמח אם משהו מחברי הפורום יוכל להקליד את המתכון. בתודה ושבת שלום
 

ניקי ב

New member
אורז פרסי / נירה רוסו

הכנתי אתמול ממש מוצלח!! 2-3 כוסות אורז (לא שווה להכין פחות על פי נירה רוסו) מרגרינה (ללא חלב על פי נירה רוסו) 1-2 בצלים חתוכים לחצאי עיגולים 2 תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים סגלגלים של חצי ס"מ בערך) מלח מים לשטוף היטב את האורז (אני השתמשתי בבסמטי ויוצא מעולה) להשרות כמה זמן שיוצא, ולסנן היטב. להכניס את האורז לסיר (לא זה שנעשה בו את הפרסי) להמליח קצת, למלא מים רותחים כדי כיסוי, ולבשל ברתיחה מכוסה 7-10 דקות. *על פי המתכון, בשלב הזה צריך לסנן את האורז ולייבש אותו היטב. *על פי הנסיון בשלב הזה כל המים נספגים והאורז יבש למהדרין, אבל לא מוכן. במקביל, בסיר בעל תחתית עבה להמיס חצי חבילה מרגרינה (אני שמתי רבע עד שליש) ולטגן בה את פרוסות הבצל והתפ"א. כשהן משחימות - להפוך בעדינות שישחימו גם בצד השני. להעביר את האורז מהסיר שלו, לסיר עם הטיגונים, לערום אותו בתלולית על הבצל ותפ"א, לכסות היטב, להמליח לפי הטעם ולבשל על האש הקטנה ביותר 30 דקות. בסיר שבו בישלנו את האורז - לשים 2/3 כוס מים עם חצי חבילת מרגרינה (אני שמתי שליש בערך, ולהרתיח. לשפוך על האורז, ולבשל עוד שלושים דקות על האש הקטנה ביותר. לא לפתוח עד שמגישים. בישול באש פצפונת מביא לתוצאות. בהצלחה. קצת התעסקות אבל ממש קצת ושווה
 

דקלים

New member
זה גם האורז הפרסי החביב עלי. אני

מנסה לשחזר מהזכרון. כשאגיע הביתה אבדוק ואאמת. 3 כוסות אורז פרסי (לא שווה פחות- כך במקור) שטוף היטב ומושרה. (אני בדרך כלל משתמשת בבסמטי, וכמעט לא משרה) שני תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות סגלגלות (לאורך) בעובי חצי ס"מ. 1-2 בצלים פרוסים לחצאי עיגולים. להמיס מרגרינה בסיר רחב בעל תחתית עבה. לטגן את פרוסות תפוחי האדמה והבצלים. להפוך בזריזות לצד השני ולהשחים גם אותו. בינתיים בסיר אחר לשים את האורז, למלא מים כדי כיסוי, ולבשל 7 דקות (עשר אם האורז הושרה פחות משעה). אם המים לא נספגו, התאדו לגמרי, לסנן ולייבש היטב את האורז.(אצלי בדרך כלל בשלב הזה האורז יבש לגמרי מהבישול) על פי רוסו חשוב שהאורז יהיה יבש. לערום אותו בתלולית על הפרוסות המטוגנות, להמליח לפי הטעם, להעביר את הסיר לאש הקטנה ביותר בכיריים, לכסות היטב, ולבשל חצי שעה. להרתיח 2 כוסות מים (נדמה לי), עם חצי חבילה מרגרינה (אני שמה פחות, אולי רבע) בסיר שבישלנו בו את האורז. לשפוך לסיר שבו מתבשלים האורז והתפוחי אדמה, ולהשאיר על האש הקטנה לעוד חצי שעה לפחות, עד שכל המים נספגים. להשאיר סגור עד ההגשה. נדמה לי שאלה ההוראות המדויקות. בתיאבון ובהצלחה.
 

דקלים

New member
הי ניקי, אני רואה שנתת את המתכון

של רוסו עם ההערות שלי, כפי שהקלדתי לא מזמן. אני גאה לראות שזכרתי באמת כמעט את כל התהליך בראש.
 
למעלה