אורז עם חומוס

effyba

New member
תבשיל אורז וחומוס

תבשיל אורז וחומוס / פסקל פרץ רובין, מתוך "המטבח של פסקל" חומרים (6 מנות) 1/2 1 כוסות גרגרי חומוס 500 גרם בשר הודו אדום טחון גס 6 גזרים חתוכים לקוביות 2 כוסות אורז 3/4 כוס שמן מלח ופלפל 1 ראש שום כתוש צרור כוסברה קצוץ דק אופן ההכנה 1. יום לפני הבישול, שמים בקערה את גרגירי חומוס, מכסים במים, ומשרים למשך לילה. 2. מסננים את החומוס, ומנקים מהקליפות הדקות. מעבירים לסיר, מכסים במים, ממליחים, ומבשלים כשעה עד שיתרכך לגמרי. שוטפים היטב. 3. שמים בסיר נפרד את הבשר, מכסים במים, ומביאים לרתיחה. מסלקים קצף שנוצר, ומבשלים כ45- דקות עד שהבשר מתרכך. 4. מוסיפים לסיר מים כדי כיסוי הבשר, ומערבבים היטב. מוסיפים את הגזרים וגרגרי החומוס, מערבבים, ומבשלים 15 דקות. מוסיפים את האורז, 1/4 כוס מהשמן, מלח ו-2-1 כוסות מים (כך שהמים יגיעו לגובה האורז). מערבבים, ומביאים לרתיחה. מערבבים פעם אחת, מכסים, וממשיכים לבשל על להבה קטנה שכל הנוזלים מתאדים. 5. יוצקים לסיר קטן את יתרת השמן, מחממים על אש קטנה, ומוסיפים את השום והפלפל השחור. מערבבים, ויוצקים 1/4 כוס מים. יוצקים את השמן החם עם השום על האורז המבושל, ומפזרים את הכוסברה הקצוצה

effyba

New member
אורז אדום עם חומוס

אורז אדום עם חומוס החומרים הדרושים 6 כוסות אורז. 2 כוסות חומוס שהושרה לילה שלם והורתח עד לריכוך(אימי נהייתה מודרנית ואומרת שניתן להשתמש בחומוס מקופסאת שימורים ואז גם לא תהייה לך בעיייה של כמות פשוט קופסא אחת) רסק עגבניות בצל קצוץ דק מעט שמן מלח אופן ההכנה לטגן את הבצל עד להזהבה להוסיף את הרסק מעט פפריקה להוסיף מעט מים לערבב היטב ואז להוסיף את האורז והחומוס למלא את הסיר במים כס"מ מעל האורז על להבה בינונית להביא לרתיחה לערבב להנמיך את האש ולבשל בישול איטי כחצי שעה. http://www.cookshare.co.il/modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=4901

מאיפה כל המתכונים הטובים האלה

שאת נותנת לנו פה בשפע- איזה שווה. תודה

effyba

New member
יש לי תוכנת מטעמים, וכל מתכון שאני

נתקלת בו ונראה לי שווה (ואני מקווה שכבר רכשתי לי כשרון שיפוט...) אני מכניסה למשמרת. יש לי שם 6200 מתכונים.

לא הצלחתי עדיין להבין מהי התוכנה

הזאת וכיצד היא עובדת? מה יתרונה ומטרתה? אשמח ממש אם תסבירי לי.

זו תוכנה לשמור מתכונים

היא מאוד נוחה, כיוון שאת יכולה לשלוף מתכונים לפי נושאים וכו'.. אני לא הצלחתי אף פעם להוריד אותה למחשב שלי ולא הבנתי את העניינים עובדים שם (סתומה, קורה
) בקיצור, כדאי לך להוריד אותה.

effyba

New member
אמאל'ה, הדפים המוכתמים יהיו שווים

המון...כל כתם - גאוות יחידה...וסימן שהשתמש במתכון..

effyba

New member
אני לא יודעת מהיכן ניתן להוריד את

התוכנה היום. יש לי אותה כבר כמה שנים. רקדה....אם אני הצלחתי גם את יכולה..לי יש חוש טכני/מחשבי כל כך לא מפותח...

etikh

New member
קישור לתוכנה

התוכנה נמצאת באתר מטעמים: http://www.mathamim.co.il/forum/ קישור לתוכנה: http://www.mathamim.co.il/help/Articleview.asp?key=10

אני אוהבת את כושר השיפוט שלך באוכל

אפי, זו הזדמנות לספר לך שבמטבח שלי מככבים הרבה מתכונים שנתת. בעיקר בישול ביתי טעים ופשוט (כמה מתכוני חומוס, קינואה ועוד...).

pirge

New member
אורז אדום בחומוסים../images/Emo3.gif

בצלים חצויים ופרוסים 2\1 כוס עלי כוסברה\פטרוזיליה קצוצים קופסה רסק עגבניות קטנה 2 כוסות חומוס מ ב ו ש ל 2כוסות אורז ריזוטו עגול כף גדושה פפריקה מתוקה (אפשר לשלב חריפה) מלח ופלפל שחור לטעם להרתיח בקומקום 4 כוסות מים. בינתיים-----....... לטגן ולהזהיב את הבצלים. להוסיף קופסה רסק עגבניות קטנה. והירק שבחרתם. להוסיף חומוס ואורז ולבחוש כ-2 דקות. להוסיף מיד 4 כוסות מים שרתחו . ל ע ר ב ב. מיד כשרותח,להנמיך ללהבה הכי קטנה. זה הזמן לטעום ולהוסיף תיבול. לבשל 20 דקות מכוסה. סוגרים אש. משאירים עוד 20 דקות לנוח--- ללא בישול - עדיין מכוסה. אפשר להשאיר מעט מהחומוס המטוגן בבצל לקישוט (ראו תמונה).

pirge

New member
אפשר חומוס מקופסה--אבל צריך לשטוף

כמה פעמים להוציא את ריחות השימורים. בבקשה.

למעלה