אורז מלא מעדן

טטיק

New member
אורז מלא מעדן

ככה במקרה בעקבות בישול לא מוצלח של סיר אורז וניסיון להצילו יצא לי דליקטס. מומלץ למי שמנסה להכין אורז מלא טעים. כוס אורז כוס מש 3 תיבוליות דורות מכל סוג- כוסברה, פטרוזיליה,בזיליקום ושמיר כפית מלח 1/2 כפית כורכום 2 כוסות מים רותחים קצת שמן זית לטיגון האורז הכנסתי סיר אורז בבישול רגיל עם כל החומרים והמש יצא קשה, התלבטתי אם לזרוק או לנסות לעשות משהו והחלטתי לנסות להציל... שפכתי 2 כוסות מים רותחים + כפית מרק עוף ערבבתי ושפכתי לתבנית, טפטפתי קצת שמן זית,כיסיתי בניר כסף ושלחתי לאשפוז על חום נמוך לשעתיים לתנור. יצא נפלא. נראה לי שפעם הבאה אנסה פשוט לשים יותר מים מלכתחילה ואדלג על שלב הסיר.
 

Mורני

New member
שאלה ../images/Emo163.gif

מה זה מש
 

טטיק

New member
תזונה / נטורופתיה - מש - מונג / ורד

המש הוא קטניה קטנה וירוקה, המגיעה במקור מהודו. הוא שונה משאר הקטניות בכך שהוא קל יותר לעיכול ואינו משאיר אחריו את הכבדות האופיינית ששאר הקטניות משרות לאחר אכילתן. הקטניות הן המקור החשוב ביותר לחלבון בצומח, אך אינן מכילות את כל חומצות האמינו החיוניות לנו, לכן יש לשלבן בתזונה עם דגנים וירקות עמילניים. הן יכולות להישמר לזמן רב במצבן היבש. המש מתאים במיוחד לילדים צעירים, זקנים ואנשים חולים, בגלל הקלות הרבה בה הוא מתעכל. הוא חשוב גם לנשים בהריון ומיניקות. ישנן מספר דרכים בהן ניתן ליהנות מהמש: אפשר להתייחס אליו כמו אל כל קטניה, להשרות ולבשל בתוספת תבלינים וירקות. אפשר לטחון לקמח ולהשתמש באפייה, קציצות, דייסות וכו'. ניתן למצוא מש מקולף וחצוי, בו משתמשים ההודים להכנת הדאל (תבשיל הודי בסיסי, המצוי כמעט בכל ארוחה כתוספת לאורז, צ'אפאטי וירקות). אפשר להנביט ע"י השריית המש במים ללילה, סינונם והשארת המש משטח המתאים להנבטה במקום חשוך יחסית (ניתן לקנות מנבטות מוכנות, או להשתמש בתבניות, מגשים, צלחות ועוד). שוטפים את המש במים/ משפריצים עליהם מים 3-2 פעמים ביום (בקיץ יותר ובחורף פחות, לפי מצב המש). הנבטים יהיו מוכנים תוך יומיים- שלושה. התהליך המתרחש בהנבטה הוא בעצם תהליך טבעי של התפתחות הזרע. בתהליך זה הזרע משתמש בתכולת הפחמימות שבו בכדי לקבל אנרגיה ולגדול. כתוצאה מכך גדלה כמות החלבון וגם כמות הויטמינים גדלה ואפילו נוצרים ויטמינים חדשים, שלא היו קיימים בזרע היבש (כמו ויטמין C במקרה זה). הנבטים יכילו עם התקדמות הנביטה אנזימים רבים בהם יוכל גופנו להשתמש לתועלתו. האנזימים תורמים לעיכול תקין, להגנה מפני נזקי חימצון ותהליכים סרטניים ועוד. את הנבטים אפשר להוסיף לסלטים, תבשילים, סנדוויצ'ים ועוד. המש מכיל סידן, ברזל, אשלגן, זרחן וויטמיני B . עם ההנבטה נוספים ויטמין C וכמות ה- B עולה.
 
למעלה