אורז לבן

SUKI1612

New member
אורז לבן

נתחיל בזה שאני חובב עצום של אורז לבן!!
אני מאוד אוהב לבשל והתמקצעתי על אין ספור מתכונים אבל שום דבר לא בא על חשבון האורז לבן עם תוספות מגוונות לפחות פעם ביום (לוקח לעבודה-זול טעים ומסביע).
אני מאוד משתדל לאכול בריא ולכן אני מכריח את עצמי לאכול אורז מלא.
אני יודע להכין אורז מלא ואני פשוט לא סובל את זה . . . זה כלכך מתפשר ביחס לאורז לבן!
אז כך:
1;. אורז לבן לא בריא או שפשוט פחות בריא מאורז מלא?
2. יש שמועות שאורז לבן מעלה את הסיכויים לסכרת, זה נכון?
3. אני יודע שאחד ההבדלים היותר משמעותיים בין השניים זה בסיבים התזונתאים, אם אני מוסיף בניפייבר לאורז לבן זה לא פותר את זה?
4. כורכום לתיבול האורז מזיק בריאותית?

לא הייתי שואל על אורז אם זה לא היה חלק כלכך גדול מהתזונה שלי . . . אני רוצה לאכול במצפון נקי כמה אורז לבן שאני רק רוצה!

תודה!

זה באמת לא משמעותי

אם אתה אוכל אורז לבן או מלא. אתה לא חייב לאכול אורז מלא אם זה לא טעים לך. אורז זה בסך הכול פחממות וסיבים במלא ואולי כמה ויטמינים שיש במלא שאת כולם אפשר להשלים ממזונות אחרים.
מספיק שאכלת כמה ירקות בשביל להשלים סיבים וויטמינים שהיו חסרים באורז הלבן.

אתה יכול לאכול כמה שתרצה בהתאם לדיאטה שלך.
אם אתה בדיאטה של מאזן קלורי חיובי אז התוספת אורז יתרום לך את קלוריות הנוספות. אם אתה במאזן קלורי שלילי אז תצטרך להתאים את מספר הקלוריות היומי שלא יעברו גבול מסויים.
מבחינת קלוריות אין הבדל בין אורז לבן לאורז מלא.

שאר התשובות

מעבר לתשובה הנכונה מעלי
1. אורז לבן הוא מאכל מבריא כמובן בכפוף להגבלה כמותית סבירה (לא לעבור את כמות הקלוריות היומית הסבירה)
2. אורז לבן הוא עיקר הקלוריות שנאכלות בעולם (בעיקר בדרום מזרח אסיה שם רוב אוכלוסית העולם) דווקא במקומות בהם האורז הוא המרכיב העיקרי בדייטה הסוכרת איננה נפוצה. דבר נוסף, שמעתי אפילו על דייטה מבוססת אורז לבן לריפוי סוכרת קיימת, כך שאתה יכול להסיר דאגה מלבך.
3. אם הדייטה מכילה רק או כמעט ורק אורז לבן עלולים להתפתח חסרים בוויטמינים אז רצוי להוסיף בעיקר ירקות המכילים גם סיבים. דייטה דלה בסיבים היא לא כל כך מומלצת, אבל דייטה דלה בוויטמינים פשוט תהרוג אותך.
4 כורכום הוא אוכל מומלץ בריאותית ואפילו נמצא כמונע מחלות כמו סרטן.

Gidi Shemer

New member
אם מותר הערה קטנה

ואני יודע שאני מתקטן פה על מילים, אבל רק כדי שלא יחשוב מישהו שאם הו מתחיל להרביץ כורכם לא יהיה לו סרטן-

כורכום אינו "מונע" סרטן. לכורכום יש פעילות אנטי-דלקתית, וכאחד שכזה הוא בהחלט יכול להיות גורם שפועל להפחתה בסיכויים של גידול סרטני להתפתח. יש עדיין הבדל גדול בין זה לבין מניעת סרטן.

אני מניח שזו לא היתה גם הכוונה שלך, אבל במקרה הזה עדיף הדיוק.

תשובה

ההבדל בין אורז לבן למלא זה בתכולת הסיבים התזונתיים. חשוב- שיהיה לנו גם טעים!! לא הייתי מתפשרת על הטעם !! ניתן לקבל מספיק סיבים גם מירקות פירות ומוצרים אחרים. בתאבון עם אורז לבן !! כורכום לתיבול רק יכול להועיל.

למעלה