אורז `אחד-אחד`

מאפין

New member
אורז `אחד-אחד`

לפתע איבדתי את הטאצ` בבישול האורז שיצא `אחד-אחד` ואין לי מושג מה נשתנה. היחס שתמיד עבדתי על-פיו היה על כוס אורז 2 כוסות מים, קצת שמן ומלח - רתיחה ובישול על אש נמוכה. עצותיכם לקבלת הטאצ` מחדש, יתקבלו בברכה.

אמירה

New member
היי מאפין, הטיפ שלי לאורז אחד אחד

הוא לעטוף את מכסה הסיר במגבת מטבח (ולקשור למעלה, שלא יתנפנף מעל הלהבה) כל זה בזמן הבישול. מה שזה עושה, זה מונע מהאדים המתעבים על המכסה לחזור כמים לאורז.דרך אגב זו שיטת בישול המקובלת על יוצאי פרס, שידועים בהכנת אורז כהלכתו.

מאפין

New member
תודה אמירה, נראה פטנט טוב

אני אנסה ואדווח. בד``כ אני שמה את המגבת בין הסיר למכסה בתום הבישול.

רובנס

New member
מאפין כוס אורז כוס מים לפי גיסה

עיראקית ומאז יוצא אחד אחד שוטפים אורז משרים אורז במי ברז בינתים מרתיחים מים עם מלח ושאר תבלינים ואם רוצים עם בצל מטוגן אזי קודם מטגנים מוציאים בצל בצלוחית וממשיכים רגיל כאשר מבעבע מוסיפים אורז ללא המים על אותה להבה מביאים לרתיחה מכסים ומנמיכים להבה עד לספיגת נוזלים מעבירים ללהבה קטנה נמוכה ומאדים מערבבים את האורז כך בעזקת כף מחוררת מרימים מתחתית הסיר את האורז הופכים ובתנועות קלות מנערים וכך מסביב עד לסיום מכבים להבה מאפין אם תרצי מתכונים לריזוטו או אורז נוסח עירק אשמח לתת

מאפין

New member
מאוד מעוניינת במתכונים לריזוטו

ולאורז נוסח עירק. לגבי הריזוטו קניתי אורז מסוג זה וטרם השתמשתי. לגבי עירק - האם יש בעורקיך שורשים עירקים? אבי עירקי והאוכל שסבתי ז``ל היתה מכינה היה פשוט חגיגה, אלא שלצערי לא הספקתי לאסוף ממנה מתכונים. אשמח אם תעזור לי לשחזר כמה מהם במיוחד כאלו הקשורים לאורז (האוכל האהוב על העירקים). תודה מראש

רובנס

New member
מאפין לא אין לי שורשים כאלה אבל יש

חברים עם אמהות נהדרות וגיסה ואשמח לכתוב לך מתכונים לכזה ומה דעתך על חמין אטריות ועוף לשבת בצהרים פשוט מהיר הכנה וטעים מאוד

מאפין

New member
נשמע טוב החמין - אנא העבר אלי את

המתכון. לגבי הגרסה שלך לחצילים ממולאים, הבנתי מדוע שלי לא הצליחו כשניסיתי מתכון דומה. כנראה טיגון החצילים לפני המילוי עושה את ההבדל. ועוד דבר, לא צריך להוסיף רסק עגבניות לרוטב? זה לא יוצא יבש?

רובנס

New member
אנחנו אוהבים ללא רסק בגלל החומרים

המשמרים והיו זמנים בהם שמתי כף או שניים אבל שובבעיקר עגבניות טריות ולא יוצא יבש ואם כן תמיד אפשר להוסיף עגבניה טריה

mohadib

New member
חומרים משמרים

סליחה על ההתפרצות אך ברכז עגבניות בארץ אין חומרים משמרים אם יש עיניין אספק הסברים בשימחה

droli

New member
אורז לבן פשוט פשוט!

מעט שמן בסיר, מטגנים מעט כוס אורז מוסיפים כוס ורבע מים ותבלינים-מלח/אבקת מרק/פלפל. מבשלים על אש גדולה עד רתיחה. מכסים ומבשלים עוד 10 דקות על אש קטנה. משאירים את הסיר סגור עד לאכילה. האורז ממשיך להתבשל עם האדים. אגב - הבאתי מתאילנד סיר אורז חשמלי-פשוט נהדר. למי שנוסע לשם כדאי להביא. לא עולה הרבה בין 50-100 ש``ח!! ואחלה אורז מתקבל. מיכל

yaron1

New member
ויש את הטריק ההודי

מיועד לאורז בסמטי אבל תוצאות אחד אחד יתקבלו גם עם אורז רגיל. לשטוף את האורז ולהשרות אותו 30 דקות במים. לסנן לתת לו להתיבש (זה חשוב אחרת הוא ישבר) ולבשלת יוצא 1 : 1

אורז אחד אחד באחריות

אני כבר שנים עובד על פי הכללים האלה, והם כללי הברזל להכנת אורז כהלכתו: 1. לא לשטוף את האוז. 2. לטגן בשומן את האורז כ-5 דקות, עד אשר הוא מלבין וחם מאוד למגע. 3. להוסיך לאורז נוזל ר ו ת ח ולא פושר או חלילה קר. 4. היחס בין האורז לנוזלים: 1:1.5 לטבת הנוזל. לא יותר ולא פחות. 5. משך זמן הבישול מרגע הוספת הנוזל החם- 18 דקות בדיוק, מכוסה על להבה נמוכה. 6. לאחר 18 דק` יש לכבות את הלהבה ולא לפתוח את המכסה ל 10 דקות. רק לאחר מכן יש לערבב בעדינות את האורז בעזרת מזלג. אין פאשלות זו הדרך הנכונה והבטוחה להכנת אורז. בהצלחה.

מאפין

New member
לא לשטוף את האורז????.

לא צריך לשטוף את כל העמילן כדי שיצא `אחד אחד`?

מאפין

New member
תודה לכולם - מבטיחה שאנסה את כל

הוריאציות ואדווח לכם איזה מבין המתכונים הוא המנצח אצלי במטבח.

למעלה