אורות צפוניים

BigBadWolf

Member
אורות צפוניים

בדצמבר צפוי להיות Solar max, עלה לי הרעיון (הקצת מטורף מבחינת טמפרטורה) לנסוע ללפלנד בתחילת החורף כדי לראות אורות צפוניים, זה צפוי להיות הזמן הכי טוב ב-11 שנים הקרובות!
אני מחפש את המקום האידאלי לנסוע אליו, זה אומר להיות בין קווי גובה 66 ל-69 צפון במקום בלי אורות מלאכותיים וכמה שפחות עננות. האחרון הוא זה שאני עדיין תקוע עליו, מישהו מכיר אתר טוב שניתן למצוא בו כיסוי עננות ממוצעת לפי חודש שמכיל הרבה מיקומי מדידה (בלפלנד)?

בנוסף, אם מישהו כבר עשה טיול שכזה אשמח לשמוע עצות\המלצות. הכי הייתי רוצה מקום עם הרבה טבע יפה בכל הכיוונים.

Tris1

New member
אורות צפוניים

קודם כל, מניסיון אפשר לראות את אורות הצפון גם אם אתה נמצא מאוד דרומה מחוג הקוטב. אני לא מכיר אתר שמפרט את כיסוי העננות (בטח לא בלפלנד). בהרבה אזורים בקווי רוחב כאלה אין ממש שירותי תיירות ותחב"צ בחורף (לפחות בצפון אמריקה יש גם כבישים שסוגרים). נראה לי הכי חשוב מבחינתך זה לברר איפה יש כבישים פתוחים ושיש עליהם מספיק תנועה כך שאם אתה נתקע מסיבה כזאת או אחרת יש סיכוי סביר שמישהו יעבור לפני שתקפא.

natyh

New member
חפש חומר על

הארגןגאווידה נורווגיה ,אני חושב שמעט תופתע .

BigBadWolf

Member
עד כמה שאני קורא יש בלפלנד הרבה תיירות חורף

קודם כל, מטרת ההצפנה היא להגדיל את הסיכויים כמה שיותר. בסך הכל אני אסע לשבוע-שבועיים (עוד לא החלטתי בדיוק) ואני רוצה לראות כמה שיותר אורות צפוניים בזמן זה. אפשר יהיה לראות אורות צפוניים גם דרומה יותר אבל ברמה פחותה ויהיה צורך ביותר מזל (בסופה סולארית חזקה ניתן יהיה לראות אורות גם בכל ארופה, אבל מה הסיכוי שזה יקרה כשאהיה שם). הכוונה שלי כרגע היא להגיע לכפר מסויים שנמצא בקו גובה 68, בדיוק בתוך ה-Butter zone.
לגבי כבישים סגורים וקשיי הגעה - נאמר לי שהלפלנדים מקפידים על פינוי כבישים ושיש שם באזור תיירות חורף ענפה. ההגעה כוללת טיסה לשדה תעופה קרוב (הם פתוחים גם בחורף) ומשם נסיעה (לא כל כך ארוכה) על כביש ראשי לכפר חשוך שמהווה מוקד לתיירות חורף.

guprnds

Active member
קבל המלצה

תיירות הזוהר הצפוני מפותחת מאוד בטרומסו (נורבגיה) ובלפלנד השבדית בעיירות יוקמוק, פוריוס, ובלודג' היפה של אביסקו.
תוכל עוד להתרשם מארץ אורות הצפון כאן וכאן.

BigBadWolf

Member
יצא לך להיות באביסקו?

אם היית שם אשמח לקבל כל מידע\עצה שיש לך לגבי המקום

BigBadWolf

Member
קיץ זה קצת שונה אבל ננסה בכל זאת

מתי היית (כלומר באיזו שנה)?
מה רמת המחירים שם באזור (אוכל, מלון, סיורים \ פעילויות עם מדריך)? אתה יודע אם יש הנחות לסטודנטים? הבנתי ששווה מאוד להיות חבר ב-STF ושיש הנחות משמעותיות ביותר לחברים.
מבחינת מגורים, יש שם מקומות חוץ מ Turiststation, Fjällturer, Mountain Lodge? או שאלו המקומות היחידים? על איזה אתה ממליץ? לפי מה שקראתי הם לא בדיוק באותו מקום (שתי תחנות רכבת בשביל 85 תושבים???) איזה מהם יותר קרוב למרכז\איפה שמוצאים פעילויות (טיולים וכו')? כמה זמן הליכה ביניהם בערך?
אני מניח שלא תדע, אבל אתה במקרה יודע אילו פעילויות חורף מוצעות שם חוץ מצפייה באורורה? אני מחפש בעיקר טבע, נוף וחיות בר.
אם יש לך עוד איזה המלצות אשמח גם לדעת.

תודה

guprnds

Active member
o.k....

ביקרתי באביסקו לפני כשלושה שבועות ולפני שלוש שנים, גם אז זה היה באוגוסט אם אינני טועה.
יש שם אמנם מעין עיירה קטנה אבל אני ביקרתי רק בלודג' היכן שמקובל להתחיל או לסיים את הקונגס-לדן. הלודג' הזה קשור במרכז מחקר לאורות הצפון. לא רחוק מהלודג' ממוקם רכבל המוביל למרפסת תצפית אורות-צפון בראשו של הר קרוב. נדמה לי שכל הפעילות הקשורה בטרקים ובתיירות אורות הצפון מרוכזת בלודג'. לפעילויות השונות המוצעות, ובכללן תצפיות באורות הצפון ראה הקישור "פעילויות".
מחירים: אם אתה מגיע לכמה ימים שווה בהחלט להיות חבר ב-STF. ההנחות מצטברות. למחירי לינה ראה קישור מצורף. באביסקו יש גם חנות ציוד מצויינת בה ניתן גם לרכוש ציוד וגם להשכיר (כולל מוצרי מזון). המזון זול, הציוד יקר אבל איכותי. במקום גם אתר הסעדה מצויין (ולא מאוד יקר) וגם בית קפה (די יקר). לא מכיר מגורים מחוץ ללודג', אבל אין זה אומר שאין.
בחורף אביסקו ניראת כמו אנטארטיקה.... מפסגת הר התצפית באורות הצפון יהיה לך נוף משגע. אבל כל פעילות "בטבע" בחורף תצריך ידע ונסיון בספורט חורף. יתכן ותוכל לקחת שם הדרכות, אינני יודע, צריך לבדוק.
גישה: תוכל לטוס לאליווארה או קירונה מסטוקהולם. משם אפשר להמשיך ברכבת לעבר נארוויק שבנורבגיה (ולרדת בדרך), יש גם אוטובוס. לחליפין תוכל אולי לטוס לנארוויק (לא עשיתי זאת) ולנסוע בכיוון ההפוך לשבדיה.

sailor

New member
הקוטב הגאומגנטי נמצא במיצר בין קנדה לגרנלנד

והוא מקור האורורה בוראליס. יש באזור ישוב אחד בקנדה ומולו אחר בגרנלנד.
http://www.earthquakescanada.nrcan....ique/events/images/19331120_1933baffinbay.jpg
יש עוד מקמות אליהם ניתן להגיע בארץ באפין . יש טיסות אספקה קבועות למקומות שכוחי אל אלה.
כדאי לבדוק מה מציעים שרותי התירות הקנדיים.
גם נורד קאפ בנורבגיה ואיי סבאלברד (שפיצברגן) הם מקומות מצוינים לענין זה, כפוף כמובן למז"א.

לא הייתי מרחיקה עד שפיצברגן...

הייתי שם לפני כחודש, ויקר-יקר-יקר. היה שווה את זה, כי כבר עשיתי טיול סביב כל קבוצת האיים - אבל בחורף עם המגבלות ורק בשביל אורות הצפון, הייתי מעדיפה להישאר ביבשת: זה זול יותר, גם בעלויות טיסה וגם בשהייה. מצפון סקנדינביה אפשר גם לראות את האורות הצפוניים, ובוודאי גם מצפון קנדה ואלסקה.

למעלה