אורות ערפל

Sup1

New member
תראה..

בארץ שלנו יש יום או יומים בשנה ערפל כבד שבאמת מצריך להדליק אורות ערפל אני מדבר על אותם אורות ערפל שנצאים מאחורה(האדומים) אלה שנמצאים מקדימה, בערפל כבד בדרך כלל מסנוורים

be_roo

New member
אורות ערפל קדמיים שהותקנו כראוי

לא יסנוורו אם יודלקו כאשר יש בהם צורך.

wil

New member
אורות ערפל קדמיים שהותקנו כראוי

לא יסנוורו בשום מצב אפילו בלילה בהיר לגמרי כשהם מודלקים לצורך דאווין בלבד. כל המטרה שלהם היא להאיר נמוך וקרוב (כ-10 מטר) בזוית כלפי הכביש. אני מודה בכך שבשבוע האחרון יצא לי כמה פעמים להדליק אותם סתם בשביל הדאווין כאשר מזג האוויר סיפק תירוץ מספיק שימנע קבלת דו"ח.
אורות ערפל אחוריים מסנוורים ומעצבנים ויש להשתמש בהם בקמצנות ממש, כלומר רק במקרים בהם באמת יש קושי אמיתי לראות רכבים שנוסעים 50 מטר מאיתנו.

be_roo

New member
כן ולא

לאחרונה גיליתי שהבדלי גובה בכביש יכולים ליצור "מפגש" לא נעים של אלומת האור עם העיניים שלך.

wil

New member
זה אכן נכון

אבל במקרה כזה (של התקרבות לראש גבעה, למשל) גם אורות המעבר הרגילים יסנוורו. כמו שציינתי אני מדליק את אורות הערפל די מעט, ובעיקר במישור החוף בדרכים מישוריות... מקרה נוסף בו אורות הערפל שימושיים הוא בנסיעה בחניון התת-קרקעי של המשרד שלי, יש שם כמה סיבובים עוורים ללא הפרדה בין כיווני התנועה, ועם אורות ערפל נוצרת אלומת אור על הרצפה שתיראה גם לרכב המגיע מאחורי הסיבוב.

be_roo

New member
אורות הערפל חזקים יותר

המקרה היחיד בו הדלקתי אורות ערפל כשלא היתה בעית ראות כללית היא בנסיון לתמרן בכביש חשוך מלא בורות מלאים מים ב-10 קמ"ש, כדי לנסות להבחין בהם לפני ה"בום"

be_roo

New member
באובך הנוכחי? מיותר ואסור

אם תהיה סופת חול שתביא כלך שמצב הראות על הכביש גרוע, אז יש סיבה להדליק אורות ערפל. זה שהראות גרוע 50 מטר מעל פני האדמה ואתה לא רואה את עזריאלי לא רלוונטי.

NewUser4

New member
ואם כבר, אז מהו ערפל?

ערפל (או מצב של ראות לקויה) אינו מצב שאינך רואה כביום בהיר. רבים הנהגים שמספיק קצת אובך ומדליקים את כל אורות הערפל ברכב, אין בכך שום צורך. ערפל הוא מצב בו אתה ממש לא רואה 10 מטר קדימה. זהו מצב של ערפל המצריך הדלקת אורות ערפל (ולא אורות מצוקה או כל מיני אילתורים למיניהם). מצב כזה קורה בארץ באופן די נדיר, מספר פעמים בודד מאוד בשנה.

be_roo

New member
אנשים כל כך להוטים להדליק אורות

ערפל.... יוצא לי לנסוע לעיתים באיזור מחלף קסם על כביש 5. יש מקרים בהם ענן קטן מרחף לו 30 מטרים מעל הכביש. כבר נתקלתי בנהגים שמבחנים בו וממהרים להדליק את אורות הערפל. מעניין אם הם גם מפעילים את הוישרים כאשר הם שומעים ברדיו שיורד גשם במטולה....

NewUser4

New member
אגב וישרים.

לפני כמה שבועות (או חודשים) באמת שרר ערפל כבד בשעות הלילה המאוחרות. מלבד זה שאנשים החלו לנהוג עם אורות מצוקה ואורות גבוהים, היו כאלה שהחליטו שהם נוהגים עם הוישרים מופעלים, ולא מעט כאלה, דווקא די הרבה.

Sup1

New member
הלכת רחוק מידי

לפני כמה ימים שהיה סופת חול אנשים התחילו להתחרפן.

אוראל1988

New member
לא יודע מה איתך

אבל לי זה עזר ע"י כך שהמגבים פינו את האדים שהצטברו על החלק החיצוני של השמשה.

Freemee

New member
אדים זה לא ערפל

אדי מים כבדים אכן יכול לעזור וישר וגם יש מפשיר אדים וזה לא קשור לערפל. ערפל זה לא משהו שמצטבר על המכונית.. ערפל זה מצב ראות.

offirla

New member
מבחינה חוקית - לא!

תקנה 107 לתקנות התעבורה קובעת כך... 107. זרקור, פנס ערפל ופנס לנסיעה אחורנית סעיף (ד) - הותקנו ברכב פנסי ערפל כאמור בתקנות 347 ו-347א מותר להפעילם רק במקרה של ערפל או כשיורד גשם שוטף או שלג. אלה המצבים היחידים בהם מותר להפעיל פנסי ערפל!

למעלה