אורות התקווה של "עלם"

אורות התקווה של "עלם"

לידיעתכם ולשמיעת דעתכם: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2895457,00.html בקצרה, "אורות התקווה של עלם" הוא פרוייקט שבמהלכו שולחים הודעת סמס (מיסרון, בעברית נאה) למוקד מסויים עם סכום תרומה (5 או 10 שקלים), כשכל תרומה מדליקה נורה בדגל ישראל ענק הממוקם ליד תחנת הכוח בחדרה, ויודלק במלואו ביום העצמאות. מה דעתכם על הרעיון?

גואנו

New member
דעתי ../images/Emo3.gif

אחלה רעיון ז"א במקום לשלוח ילדים אומללים לעבור מבית לבית ולשמוע "אמא לא בבית" או "אין לי כסף קטן" וכו' שולחים פשוט הודעת אסאמאס, בלי הרבה תירוצים למטרה טובה (שלא כמו לבזבז 2 שקל על הודעה בשביל להעיף מישהו מפרוייקט וואי או משהו..)

גימיק נחמד.

אבל זה כל מה שזה. למרות כל הערכתי לפעילות ההתנדבותית בעלם. כך לא עושים היסטוריה. אני עדיין מאיץ בחברי התנועה להתגייס להתנדבות מלאה. כך נוכל להשריש את האידאולוגיה שלנו עמוק בתוך כל מתנדב או מסתייע. החשיבות של ההתנדבות היא עצומה כאקט של סיוע בפועל לבניית חברה טובה יותר, אבל זהו רק חלק. ללא מאבק לצדק לא יהיה צדק לעולם. נורא פשוט לזרוק אחראיות עצומה של דאגה לשכבות חלשות ונוער בסיכון ומצוקה לעמותות ולארגונים וולונטריים. אך חשוב מאוד שזה לא יהיה הסטטוס קוו, הפעילות ההתנדבותית לעולם לא תהיה שלמה ללא דרישה לצדק. על כן עלינו כתנועת נוער לסייע ככל שנוכל בשיפור המצב, ולהאבק ככל הניתן על מנת לשנות את המדיניות.

גואנו

New member
אוח

סורי תומר, אבל זו פלצנות לשמה לא שאני טוענת שאתה לא צודק, יש דברים בגו' אבל למה כל דבר אצלך נשמע לפעמים כאילו אתה עומד על במה גבוהה עם מיקרופון מהדהד ודגל גאווה מאחוריך? אוקיי, אז זה גימיק והוא מונע בטח מכל מני אינטרסים של אי אילו אנשים במערכת אבל אחד האינטרנט שם הוא גם לעזור לנוער במצוקה וזה לא משנה באיזו דרך, העיקר שעושים את זה אז במקום להתלונן על האיך, למה שלא פשוט נגיד "איזה יופי" על התוצאה? הרי בסופו של דבר גם כל העניין עם מד"א הוא גימיק אומנם גימיק בעל מטרה טובה, אבל גימיק מסחרי משהו שמנסה להוציא כמה וכמה שיותר כתבות וחשיפה תקשורתית אז לפעמים דווקא ה"איך" לא חשוב.

אה.. סליחה!!

אבל גימיק כזה שנשיא המדינה הוא הראשון לתרום? הרי זה לאינטרס של המדינה שישאר הסטטוס קוו כפי שהוא בנושא העמותות. מעבר לכך שהמשאבים לא מנוצלים בצורה הראוייה (כספי תורמים הולכים בכל זאת לאנשים העובדים בעמותות, במקום שהמדינה תממן את פעילות הסיוע), זאת הונאה, ובסופו של דבר עניין ההתרמות ימאס על הציבור, שגם ככה מאבד את אמונו בעמותות לאחר שפרסמו את משכורתם של המנכלים שלהן. רק על ידי תרומה לא תהיה עזרה אמיתית. ככה המצב לא ישתפר.

למעלה