אוראו טבעוני?

אוראו טבעוני?

לפי מה שהבנתי יש עוגיות אוראו טבעוניות ויש כאלו שלא. אבל האם האוראו הלא טבעוני הוא כזה רק כי יש בו רכיב חלבי או שמעוד סיבות?
הסיבה שאני שואלת היא כי ראיתי עכשיו אוראו במילוי שוקולד וברכיבים לא ראיתי משהו חלבי אבל היה כתוב שמן דקלים, שאני יודעת שגם הוא בעייתי.
האם יש אוראו שאינו חלבי וגם שלא מכיל שמן דקלים?
(למי שתהה איפה בכלל ראיתי עכשיו עוגיות אוראו, זה היה בטיב טעם, כופרת שכמוני
)

Rock Solid

New member
תשובות

כן - יש רכיב חלבי בגרסה הלא טבעונית.

לא - אין אוראו בלי שמן דקלים.

שמן דקלים הוא טבעוני - אין בו רכיבים מהחי.

Rock Solid

New member
אכן יש בעיה כזו

וזו כנראה סיבה מצוינת להימנע ממנו, אבל על פי הגדרה הוא עדיין טבעוני, בדיוק כמו שתותים הם טבעוניים למרות שהחקלאים (כנראה) הורגים בע"ח כדי לגדל אותם.

vegetalien

New member
לא חושב.

עלינו לזכור שאיננו חיים בוואקום, ונכון להיום אין אפשרות להימנע מפגיעה בבעלי חיים במטעי הירק והתבואה.

העניין של האם ראוי לצרוך מוצרים טבעוניים מסוימים שיש לגביהם מחלוקת (שמן דקלים/קוקוס/כמהין/קקאו/קפה ובטח יש עוד) נתון יותר לבחירה אישית.
אני, למשל, נמנע תמיד מקקאו וקפה, ואין לי מוצרי קוקוס ו/או שמן דקלים בבית, אבל את שני האחרונים לא תהיה לי בעיה לאכול אצל חברים. בשביל כמהין אין לי כסף, וגם נראה לי שבמקרה שלהם, מדובר בניצול בעלי החיים.

אז כל אחד עושה את הבחירות שלו. ישנם גם אלו שהולכים על דאמפסטר דייבינג, ואינני רואה בזה רע (כולל עם מוצרים מן המת, כי ממילא הם הלכו לאשפה).

Not All Me

New member
אין לי מחלוקת איתך על זה

פשוט תהיתי למה אוזכרו תותים דווקא, ואם יש לגביהם סיפור נורא במיוחד.

vegetalien

New member
בתור מוצרי מזון?

לא יותר מדי (אף שאינני מתלהב מערכם התזונתי).
קוקוס - ישנם אזורים מסוימים בעולם שמשתמשים בהם בקופים מאולפים על מנת לקטוף את האגוזים.
קקאו/קפה - שיעור גבוה מאוד של עבדות ילדים. יש לציין שמזונות אחרים אינם חפים בהכרח מעבדות ילדים, אבל נראה שהשיעור נמוך יותר.
מה גם שאורז, למשל, הוא מזון בסיסי (אף שניתן בהחלט לחיות בלעדיו), ואילו קפה וקקאו - אינם אלא מוצרי תפנוקים ומותרות (ועם המכורים בפורום הסליחה).

Not All Me

New member
גם אני שמעתי על זה

ולכן משתדלת להימנע ממוצרים שמכילים שמן דקלים.
אגב, אוראו הוא בין הבודדים שנתקלתי בהם שמפורט בו באופן מפורש שהוא כולל שמן דקלים. הבעיה היא, שאין חובה בארץ לסמן את שמן הדקלים במפורש, ולכן יש הרבה מוצרים אחרים שעליהם כתוב "שמן מן הצומח" או "שומן צמחי חצי מוקשה" וכו', ובהרבה מקרים גם שם מדובר בשמן דקלים.

נדמה לי שגם בלוטוס יש שמן דקלים, אגב. לא זוכרת אם זה נאמר שם במפורש.

כן, גם זה ידוע

זאת אחת הסיבות שאני שואפת להפחית ככל הניתן צריכה של מזון מעובד (הלוואי שהייתי מצליחה להמנע ממנו לגמרי).
אגב, מעניין למה בהרבה מקרים חברות מסוימות בוחרות לא לציין במפורש שמדובר בשמן דקלים אלא כותבות "שמן צמחי". הרי לרוב האנשים לא ממש אכפת מזב"ח כך שלא זה מה שהיה פוגע במכירות שלהם. כנראה שגם בריאותית השמן הזה כל כך גרוע שיש חברות שבוחרות להסתיר את זה

kagome10

New member
שמן דקלים זה בערך השמן הכי גרוע

וזו הסיבה שאני מנסה להימנע ממנו - זה השמן הכי זול והכי לא בריא שיש בערך <אלא אם כן יתחילו לשים במזון שמן מכונות>. ההנחה שלי היא שאם לא רשום איזה שמן אז זה שמן דקלים - כי אם היה שמן טוב יותר אז היו רושמים, ויותר גרוע מדקלים כבר אין.

לא ידעתי על הבעיה הזב"חית עד היום. נו, עוד סיבה להימנע...

vala hopa

New member
לא ידעתי על שמן דקלים

ואני קניתי שמן דקלים לחג (כשמן שאינו קטניות).
אני יודעת שבמוצרים כשרים למהדרין יש לפעמים שמן דקלים ולא תמיד אוכל להמנע מכך, אבל לפחות בפסח אוכל מפסח הבא להקפיד לקנות רק שמן אגוזים שאמנם יקר יותר בכמה שקלים אך לפחות ללא הרג של קופים.

למעלה