אוקראינה

ashmash

New member
אוקראינה

שלום חברי פורום יקרים. אני מתכנן לתקופת הקיץ, טיול שורשים למערב אוקראינה (אזור לבוב [חבל גליציה כמדומני] ואזור בוקובינה). שתי שאלות, האחת ספציפית, השנייה כללית: 1. ויזה - מחיר, תנאים וכו' (ראיתי שצריך הזמנה מאוקראינה - איך משיגים אותה ובקיצור, הפרוצדורה נראית מסובכת משהו). 2. המלצות כלליות, אם אני באוקראינה - מה לא לפספס?

sela v

New member
מכיוון שארצנו מרובה

באנשים שהיגרו אליה מאזור זה של העולם לא כזה מסובך להגיע לאוקראינה כמו שזה נשמע. יש טיסות מלבד לקייב, גם לאזורים התיירותים ליד הים השחור. לא כל מי שהגיע ממדינות אלה שמר על האזרחות הקודמת, אבל עדיין רוצים לבקר במולדת הישנה, לכן כל סוכנות שיש בה רוב של דוברי רוסית, תוכל לעזור לך להשיג ויזה, וכרטיסי טיסה זולים ליעד זה. הם כבר ידאגו להזמנה. ההזמנה זו סתם דרך איך לסחוט מהתייר עוד קצת כסף, והם דואגים שתקבל הזמנה. באזור רחוב נורדאו בחיפה יש כמה סוכנויות שיכולות להשיג ויזה, ואפשר לנסות גם ישירות בשגרירות או בקונסוליה (יש אחת בחיפה). כדאי לבדוק במספר סוכנויות לגבי המחיר של הויזה.

SPnage

New member
לגבי ויזה

אמנם לא הייתי באוקראינה אלא ברוסיה אבל כל הקטע של ההזמנה זה סתם בירוקרטיה מעצבנת. הכי טוב זה לעשות את הויזה בסוכנות נסיעות דרך סוכן שמתעסק בנושא. אני עשיתי בסוכנות איסתא בבן-יהודה בת"א, והסוכן שהיה מקושר מקושר לשגרירות כבר דאג לכל הנושא של הזמנה והבירוקרטיה. עלות הטיפול של הסוכן היתה 30$, שזה גם היה המחיר לקבלת זמנה בכל מקום שבדקתי (וכמובן אחרי זה צריך לתזז אל השגרירות). אמנם זה היה לרוסיה אבל אני מניח שהפרוצדורה דומה.

ashmash

New member
רוסיה

אני זוכר שכאשר הייתי בשנגחאי, פגשתי בחור אחד בלגי די מבוגר שרצה לחזור לאירופה דרך הרכבת הטראנס סיבירית והוא סיפר לי על הטירחה הרבה וכל מיני מסמכים שהיו חסרים לו, כדי שבקונסוליה הרוסית (שנמצאת בבניין ממש יפה ליד המלון בו לנו) ינפיקו לו ויזה לרוסיה. מצד שני, אותו בלגי סיפר לי על העקרונות שלו שהוא לא עשוה ביטוח רפואי, כי אם משהו יקרה לו, הוא מעדיף לקחת מטוס חזרה הביתה ולשלם (נימוק די טיפשי בהתחשב בעובדה שהוא לא יודע באיזה מצב הוא יהיה ולעיתים המתנה לטיסה יכולה לקחת נצח).

למעלה