אוקי. (אולי ט')

אוקי. (אולי ט')

האופוריה של השחרור ירדה. עכשיו צריך להתמודד עם המציאות וזה לא קל.
קשה לעמוד בתפריט הזה מחוץ למחלקה. שם זה היה קלי קלות... כולם הולכים לאכול יחד באותה שעה, אין בכלל שאלה של בחירה ורצון, הכל בדוק ומדוד, הכל בטוח.
בבית אין את זה יותר. לא לאכול זה לא אופציה. פשוט לא. אבל עניין הכמויות משגע אותי... אני לא יודעת אם לקחתי יותר או פחות ממה שצריך. אני יודעת בהגיון שזה לא באמת משנה , אבל זה מפחיד.
בבית יש המון אוכל. המון. יש דברים שפתאום בא לי והם לא בתפריט וזה מתסכל ומפחיד.. מה פתאום "בא לי" מעבר למה שכתוב? השתגעתי? איבדתי שליטה?
יום שלישי אני מגיעה למעקב וכבר מהיום אני מפחדת מהשקילה. מתחננת שהמספר לא ישתנה. אם אני ארד, זה ילחיץ אותי. אם אעלה- זה עוד יותר ילחיץ אותי.
אני יודעת שהמספר לא באמת משנה, וששינוי קטן לפה ולשם זה טבעי. אני יודעת את זה בהגיון, אבל פתאום אני שוב לא מתחברת לזה ברגש.
לצאת מהבית זה גם מלחיץ. צריך להתלבש יפה, לא בפיג'מות כמו במחלקה. אני מסתובבת ברחובות ורואה נשים יותר רזות ממני וזה מטריף אותי. פתאום גל ענק של קנאה.
במחלקה זה ידוע שהרזון הוא לא טבעי ולא בריא. בחוץ לא. משכנעת את עצמי שאני בסדר, שאני צריכה ללמוד לאהוב אותי כמו שאני, אבל הקול הקטן והמעיק הזה עוד שם.
אני מניחה שזה טבעי והגיוני מה שקורה לי. יצאתי מסביבה מאוד מוגנת ותומכת, ועכשיו אני צריכה להסתדר עם עצמי. הגיוני שמשהו ביציבות השבירה שבניתי לי באשפוז יתערער. הגיוני שפתאום הקולות החולים יצופו שוב בצורה חזקה יותר.
מזכירה לעצמי אלף פעמים ביום שהחיים האמיתיים הם מחוץ למחלקה ושאני רוצה להיות חלק ממני.
הכל מבולבל - כיף, שמחה, פחד, תסכול, תקווה, ציפייה.
נאחזת חזק בידיעה האחת שנראית שנראית לי ודאית כרגע- למחלה אני לא רוצה לחזור.

קולדון

New member
היי מותק..

קודם כל, לגבי הבילבול עם האכילה והכמויות, איך הדריכו אותך באישפוז מהבחינה הזו? אין לך תפריט מדוייק פחות או יותר?
יש איזה מישהו שאת יכולה לצלצל אליו ולבדוק את העניין?
כי כל העיקרון של הצמדות לתפריט הוא המנעות מכל המחשבות והשיקולים השונים. אם עצם התפריט מבלבל אותך הוא צריך להיות יותר ברור לך ומדוייק.

דבר שני- לגבי מה שכתבת, הקנאה בבנות רזות "...במחלקה זה ידוע שהרזון הוא לא טבעי ולא בריא. בחוץ לא."
אני לא מסכימה איתך. גם חשבתי ככה בעבר, אבל שתדעי שהחשיבה החולה נראית לנו אולי מאוד נורמאטיבית ומובנת מאליה, אבל הרוב המוחץ של האנשים לא יראה בחורה רזה מאוד ויחשוב שזה נורמאלי.
הוא יראה בחורה במשקל תקין, ויחשוב שהיא רזה. ויראה בחורה במשקל תקין בטווח היותר גבוה שלו, ויחשוב שהיא ממוצעת.
ואישית, לקח לי המון המון זמן להבין שאיך שאני ואולי עוד כמה אנשים ספציפיים שאני מכירה רואים את הדברים, זה לא השיקוף הכללי.
ואפילו אצלי- זה כבר בכלל לא כמו שהיה קודם. אני רואה בחורה כמוני למשל, שאני במשקל תקין ובריא, במשקל שפעם היה נראה לי שאני בכלל לא רזה על פי הגדרה אובייקטיבית, ואני מסתכלת אחרת, ובחורות שחשבתי פעם שהן שמנות (בגלל שהייתי חולה) לא נראות לי ככה יותר.
להיפך, הן נראות לי יפות.
אין לך מה להתבייש או לקנא. את צריכה להיות הכי גאה בעצמך בעולם. ולדעת שהראייה שלך תשתנה לגבי זה. זה לא שמעכשיו תצטרכי להתמודד עם שנאה עצמית וגלי קנאה. זה משהו שאם תתני לו ותעבדי בשבילו- תוכלי לראות בעיניים אחרות, שפויות ואוהבות יותר.

backtoblack

New member
היי ט'

"הרוב המוחץ של האנשים לא יראה בחורה רזה מאוד ויחשוב שזה נורמאלי.
הוא יראה בחורה במשקל תקין, ויחשוב שהיא רזה. ויראה בחורה במשקל תקין בטווח היותר גבוה שלו, ויחשוב שהיא ממוצעת.
ואישית, לקח לי המון המון זמן להבין שאיך שאני ואולי עוד כמה אנשים ספציפיים שאני מכירה רואים את הדברים, זה לא השיקוף הכללי."

לא מסכימה, בגלל מודל היופי בתקשורת רוב האנשים חושבים שבחורה במשקל תקין וממוצע היא מלאה ואף שמנה

במיוחד באיזור המרכז בטווח גילאים עד גיל 30

קולדון

New member
אנשים לא מתייחסים לדוגמניות כאל הממוצע.

ובמציאות- תמיד תמיד תמיד, יגידו שהן צריכות לאכול קצת וכו.
כשהייתי בתת משקל יצא לי לדגמן. זה אולי מוצא חן בעיני מעצבי בגדים או גייז, ואולי זו עדיין הבחירה האולטימיטיבית של סוכניות הדוגמנות, אבל במציאות- ההערות שקיבלתי תמיד היו תהיות אם אני חולה במשהו, ושאני ממש יפה ושחבל שאני לא אוכלת יותר.

מה שכן, דוגמניות הן לא רק רזות, הן גם נבחרות לפי יופי ואסתטיקה של הפנים. לכן הן עדיין יפות למרות שהן רזות מידי, ויכולות להיות סוג של מודל יופי בגלל דברים אחרים.
אנשים נורמאטיביים לא רואים זרועות קייסמים בתור משהו אידיאלי.

backtoblack

New member
קיבלת את ההערות האלה

כי קינאו בך, לאנשים תמיד יש משהו רע לומר לאנשים שמקנאים בהם.

ואומנם לא כולם רואים "זרועות קיסמיים" בתור משהו אידיאלי, אבל יש הרבה שכן ואני מדברת על גברים סטרייטים צעירים.

ראי טוקבקים ותגובות על אסתי גינזבורג/נועה תשבי וכו', דוגמניות רזות להפליא אך עדיין רואים אותן כמלאות ולא רזות (שאין מצב שהן עוברות את ה-38-40)

חורה

New member
לאו דווקא

זה תלוי בבן אדם
גם כשאני הייתי תקועה עם המחשבות הקיצוניות כל מי שהייתה ממוצעת הייתה מבחינתי שמנה ולא מושלמת

backtoblack

New member
מבחינתי לא

אני רואה בנות ממוצעות כממוצעות.
לפעמים אני יושבת עם ידידים והם אומרים לי "היא מלאה" על בחורה רזה מבחינתי. ואז אני חושבת שהתפיסה שלי מעוות הפוך.

KAS3

New member

lital172

New member
אני מתרגשת בשבילך כל כך

את עוסרת תהליך בריא וכל כך מבורך. יש לך מיליון סיבוץ להתגאות בעצמך. בין כל החששות שכתבת והפחד מאיך להתמודד. אני שומרת דבר אחר מדהים וזה חיים. החיים שבך ואין מרגש מזה. והכי יפה שאת מרגיעה את עצמך ועונה לעצמך על הפחדים. והתקווה? התקווה עולה למעלה מעל הכל. ואנחנו כאן לעזור לתמוך. ולחבק אותך....
לאט לאט את בסדר גמור.

No longer

New member
את יודעת

אני זוכרת הודעות, על בסיס שבועי שלך, לפני האשפוז הזה. לרוב ממעטת במילים, לרוב חשיבה מאד טוטאלית, לרוב הכל נורא ואיום ואיך עוברים את זה בכלל.
תראי את ההודעה הזו שלך, תראי כמה הגיון -בריא-. תראי איזו התקדמות עצומה. את יודעת להצביע על הדברים שמפחידים אותך, את יודעת ממש למנות אותם ולהסביר. ויותר מזה, את יודעת גם לענות לעצמך. את יודעת להשתמש בכלים החדשים שלך מול המחלה.וזה בדיוק העניין.

הרי כולנו ידענו שהאושר הענקי הזה הוא אופוריה מהשחרור, גם את. וידעת שהוא ירד עם הזמן, ידעת שהאשפוז הוא לא כפתור קסם שמוחק את ההפרעה, אלא רק נותן לך כלים. אז הינה, הגעת לרגע האמת [ונסי לא לפחד מהדרמטיות הזו, אלא להבין את הנקודה שלי: ] ואת עומדת בו, את עומדת ברגע האמת. את יודעת לנתח, להבין ולפנות אל עצמך באופן כל כך שונה מלפני האשפוז.

אני לא מקווה שהמספר לא ישתנה. כי את לא רוצה לעמוד במקום, כי יש משהו מאד נוח בלעמוד באותו מקום בלי לזוז. באיזשהו שלב המקום הזה נהיה חמים ורך ותופס את הצורה שלך ולא ממש מתחשק לקום ממנו. ויש לך עוד דרך להמשיך בה, עם כל המחמאות על ההתקדמות האדירה באמת שלך. אז אני מקווה שתתמודדי עם הפחד, היום ולא בעוד חודש. אני מקווה שתתמודדי עם הפחד, כי אני רואה שיש לך את הכוחות. גם אם לפעמים זה קצת מיטשטש לך.

חלומות, אנחנו נשב, ונאכל, ונעשה את זה שוב ושוב בכל פעם שתעלי קצת ותפחדי מהאופציות שיש בעולם הזה. ואין לך סיבה לפחד כי יש כאן דברים יפהפיים.

חורה

New member
כל הכבוד על המאמץ

ועם הזמן, זה עובר
תראי באכילה יום יומית כמו אימון
עם הזמן יהיה לך יותר קל ותראי תוצאות
בהצלחה

Hilla1987

New member

המשפט הזה: "נאחזת חזק בידיעה האחת שנראית שנראית לי ודאית כרגע- למחלה אני לא רוצה לחזור. "
זה בעצם אומר הכל...

אני פשוט יודעת שבחרת בחיים ואני גאה בך מאוד ואת בדרך לאט לאט קחי נשימה והשתמשי בכלים שרכשת באשפוז.
אני לא באמת יודעת מה להגיד עוד חוץ מזה שאני איתך לאורך הדרך ומקשיבה לך...

למעלה