אוקיי

alones20

New member
חלקית

בנות יבצעו מארבי איסוף בהתאם לזמן שהוגדר למארב, אבל לרוב הן ישתתפו במארבים הקצרים

paint

New member
בעיקרון

הבנתי שיש מודיעין גם בתוך החילות השונים. בים באוויר וביבשה.. כששאלתי, אמרו לי שאין קשר לחיל המודיעין. נכון..? (ואם כן, אז למה זה ככה...?) אם אני עוברת מיונים בחמ"ן, ואני רוצה למשל מוד"ש, אני צריכה לחתום ויתור בחיל מודיעין ולפנות ליחדות השדה..? יהיה לי יותר קל להכנס לשם אם עברתי מיונים בחמ"ן..? אם אני רוצה לותר על התפקיד הספציפי בחיל המודיעין, יוכלו לכוון אותי לתפקידי מודיעין אחרים שקשורים לחילות..? שוב, אני מקווה שהבנתי נכון, ושאני לא סתם מתבלבלת... תודה!!

alones20

New member
אוקיי

בגדול יש לנו ככה: יש את זרוע האויר וזרוע הים, להם יש את המודיעין שלהם, מודיעין של חיל האויר, אחראי על המידע הרלונטי לחיל האויר בפרט, כנ"ל חיל הים, ויש את חמ"ן כמו שאמרת, זה המודיעין הכללי, הוא נוגע לכל הצבא והמדינה בכלל, חיל מודיעין השדה, אחראי על איסוף מידע משטח האויב, ברגעי ההתרחשות או לפני ההתרחשות, מה שנקרא "עדכון מהשטח". ניתן לעבור, ושוב כמו שציינתת זה מותנה בחתימת ויתור על תפקידך בחמ"ן ויצירת קשר עם לשכת הגיוס שלך ובקשת גיבוש לוחמות .

paint

New member
אהא. הבנתי.

תודה רבה. חוצמזה, אולי תוכלי לעזור לי עוד קצת..? אני חושבת שתדעי את התשובות, לכן הבקשה.. כתבתי עוד כמה שאלות, יורת בהמשך הדף.. "סדר בבלגאן" אם תוכלי לעבור גם שם..בבקשה. שוב תודה! סופסוף,מישהו לעזרה. (אל תעלבו כאן בפורום,
עדין לא היתה שאלה שהעלתי לכאן ולא קיבלתי תשובה.)

alones20

New member
חח, אני בן

ונדמה לי שפספסתי את השאלה שאם התמיינת לחמ"ן יהיה לך קל להכנס למוד"ש ? אז לא, פשוט לשני הדברים צריכים לעבור מיונים שונים

paint

New member
אוקי.

חח.. כן. רק עכשיו שמתי לב. אין לי מושג איך הסקתי שאתה בת ככה סתם. סורי.. ותודה.

SKOOP16

New member
עוד שאלה שמטרידה

ובטח אני לא הראשונה ולא האחרונה שישאל. מבחינת כושר... מרחף מעליי מן פחד כזה שבגלל שהכושר שלי כרגע הוא לא במיטבו יהיה לי מאוד מאוד קשה להשתלב בטירונות. מי כמוך יודע בטח על החששות לפני הגיוס, והחשש הכי גדול שלי הוא להשתרך מאחור בזמן בר אור או מסע ולהרגיש תחושה של תחרות. אשאל אותך בכל הכנות, בתור אחד שיודע כמובן, האם אכן יש תחושה של תחרות בין חברי הצוות במד"סים וכו', האם אלה ה"סוסים" ה"תותחים" שתמיד מסיימים ראשונים הם תמיד בראש, כלומר יקבלו את הפק"לים הטובים ביותר וכיו"ב? ועוד שאלה- אחרונה, עד כמה הכושר שלי כרגע יכול לשקף את מידת היכולת שאליה אני יכולה להגיע? תודה, ויום טוב. ליטל

alones20

New member
תרשי לי להרגיע אותך

הכושר נבנה ומתחיל באפס, לא משנה מה מידת הכושר, יש רף מסוים וסרגל מאמצים שלפיו עובדים (תמיד חשוב ונחמד להיות בכושר,אבל זה לא מה שיגרום לך להשתרך מאחור), תחרותיות בצוות? תמיד יש תחורתיות זה חלק מעניין של שיפור עצמי, אבל אין קשר בין קבלת פק"לים, זה כבר עניין של חיילו, וכמו שאמרתי זה דבר נרכש שכולם מתחילים מאפס הכושר שלך לא יכול לשקף את המידה אליה תוכלי להגיע, הכל תלוי ברצון שלך ובנחישות, אין טבלה מסוימת, זה נכון שיש אנשים בכושר טוב וכאלה שבכושר פחות טוב, המטרה שלנו להביא אותך לרף כושר ולעמידה בסרגל מאמצים מסוים שהצבנו לעצמנו, עמדת בזה? מצוין, עברת את הרף? נפלא לא עברת? אנחנו מסיקים מסקנות.

alones20

New member
שבמחזור הבא

נבנה רף מסוים וסרגל מאמצים חדש, שכולם יעברו אותו, כי אם את לא עוברת האשמה היא של הסגל

RENI1

New member
עוד שאלה בבקשה :)

סעיף ראייה יכול לפסול אותי משיבוץ בצוות רגלי? (פרופיל 97)

C a R T e R

New member
אלון ברשותך שאלה לגבי שיבוצים

כאשר אתה מגיע לביסלמ"ש פרופיל 82 לדוגמא, שואלים אותך אם אתה רוצה רגלי או רקוניסט או שהפרופיל ישר משייך אותך לרגלי. הרי ההכשרה של רגלי היא 04 ושל רקון היא 03, אז מי שפרופיל 82 ושובץ לרקון ולא רוצה זאת. אייך ישנה לרגלי. מעבר לכך החלוקה לגדודים מתי נעשית, ובאיזה שלב מקבלים את הדירוג של 3 הגדודים כהעדפה. עד כמה שאני יודע, בשבועיים הראשונים כבר שואלים אותך לגבי הגדודים, וישר בשבוע הראשון ממיינים את הרכובים והרגליים, ולפי מה שאתה אומר, לאחר שהאתה ברגלי צריך להתבלט כדי שיקחו אותך ליעודית או למובילה בכל גדוד שתגיע אליו בעתיד, אמת?

מוסיף שאלה לשאלה

( כותב מהניק של אחותי בגלל זה השם הנשי.. ) עד כמה מתחשבים ברצונות שלך בין הגדודים? והאם ניתן לעבור גדוד לאחר השיבוץ? ואם כן עד כמה זה מסובך אם בכלל? ושאלה אחרונה האם יש אמת בשמועה שלמקום מגורים יש השפעה על השיבוץ לפי הגדודים? זתומרת האם זה שאני גר בדרום אומר שיש סיכוי גדול שישבצו אותי לנשר גם אם אני לא רוצה?

alones20

New member
אוקיי

מנסים להתחשב כמה שיותר ברצונות שלך, אבל בראש ובראשונה צורכי הצבא, אי אפשר למשל שכולם ילכו לשחף או לניצן, ולנשר לא יגיע אף אחד. לא, לא ניתן לעבור גדוד, אלא אם זה מקרה ממש חריג . השמועה הזאתי הייתה אמיתית עד מחזור הגיוס אוגוסט 2004, כיום אין שום משמעות להיכן אתה גר

למעלה