אוקיי...

chilli peppa

New member
אוקיי...

אני עדיין מתלבט בין ה ipod ל iriver בעיקר מסיבות כלכליות. אתם יכולים להציע לי אתר מחו"ל כדי שאני אוכל לראות הצעות מחיר אחרות, ואולי יותר זולות?

weird dust

New member
חו"ל זה מקום גדול ../images/Emo6.gif

ובחו"ל יש הרבה מקומות שאין להם אתר אינטרנט. באילת מאוד זול ככה שאם יש לך חברים, משפחה או כל דבר אחר שיש לו כרטיס תושב עדיף לקנות שם.

weird dust

New member
כן יש מחיר קבוע

אבל בגלל מיסים המחיר משתנה בעיקרון. באמריקה הוא 400 דולר באירופה הוא 400 יורו זה "אותו" מחיר בעיקרון בשביל המקומיים אבל לא בשבילנו ואנחנו מביאים את האי פוד מאירופה ככה שמשם וכולל ה17 אחוז המחיר בשמיים.

iYakir

New member
המיסוי על נגני MP3

הוא לא רק 17-18 אחוז אלה קרוב ל-33 אחוז...

weird dust

New member
אל תיקח אותי במילה אבל:

לפי מה שאני יודע יבואנים מקבלים הנחה במיסוי יבוא ואז אין עליהם את המס 33 אחוז. בארץ החוק מחייב 17 אחוז מס בחנות אז בואו ניקח את זה ככה: 2250 שח=500$*4.5 2632.5=2250+17% (17 אחוז זה 382.5 שקל) בקיצור המחיר כאן בחישוב מאוד דומה למחיר המקורי בחנות פשוט בלי הרווח של היבואן ובעל החנות. (2799 שח בחנות). עכשיו הגיע הזמן לעסוק ב33 אחוז: כאשר אדם מייבא באופן אישי הוא צריך לשלם מכס, על דיסקמן נייד או משהו כזה יש 33 אחוז מס (שזה אומר שלא צריך לשלם גם את ה17 אחוז) ואז המחיר שוב לא רחוק מהמחיר בארץ: 500+33%=665 665*4.5=2992.5 ששוב המחיר לא רחוק מהמחיר בארץ רק שאתה אמור להרוויח החוקים האלו נועדו להקשות על יבוא אישי ושאנשים יקנו בצינורות המקובלים (זאת לא הסיבה האמיתית במקור זה היה אמור להקל אבל עשה ההיפך)

chilli peppa

New member
זה אחלה

למצוא איפוד שעולה 290$ אבל המשלוח לישראל עולה עוד 100$

JustThomas

New member
nahhh... אי הברחתי אותו לארץ

יותר נכון הבריחו בשבילי. הוא לא עושים בעיות בד"כ מעל 200 דולר, וגם יותר מזה הם אדישים ולא טורחים לבדוק.

למעלה