אוקיי

aviax1

New member
אוקיי

אני ממש לא אי מיני או משהו כזה :p . פשוט חשבתי אם אני יכול לשאול כמה דברים :
1)ניסיתם כאילו דברים או היה לכם אופציות מספיק טובות לפני שהחלטתם על הנטייה שלכם ?
2)אפשר באיזשהי בדיקה לגלות אם מישהו הוא כזה?
3)זה משפיע על עוד משהו על החיים שלכם ?(נניח פחות לחוצים או משהו כזה ) ?

תשובות

1. זה כמו לשאול הומוסקסאולים אם היו להם מספיק אופציות טובות לפני שהחליטו על הנטייה שלהם. הם לא צריכים לנסות שום דבר על מנת לדעת למי הם נמשכים מינית. ואותו כנ"ל לגבי אלו שלא מרגישים משיכה מינית - הם יודעים שהם לא נמשכים.

2. אין שום בדיקה מדעית/רפואית שיכולה לגלות לך מהי הנטייה המינית שלך (סטרייט, בי, הומו, א-מיני וכו'...). ה"בדיקה" היחידה והמקובלת היא פשוט לשאול את אותו אדם "מה הוא מרגיש" - וזה מספיק לכולם (הרי לא תפקפק בבן אדם שייטען שהוא סטרייט. גם אם לא קיים יחסים עם אף אחד).

3. אני חושבת שהדבר היחידי שזה משפיע, זה שיש לנו יותר זמן פנוי לחשוב ולהתעניין בדברים אחרים שיש בעולם, חוץ ממין.
לגבי השפעה על מצבי רוח ואופי - אין שום הוכחה שנטייה מינית משפיעה על מצב רוח או שהיא אחראית על עיצוב האופי של האדם.

queen helen

New member
בטח שיש

תשאלי את אנסטסיה!

את הפוסטמה הזו צריך להעיף מיד מהממשלה

וכך גם את כל ההומופובים שנמצאים שם.
פשוט בושה וחרפה למדינת ישראל.

queen helen

New member
את כל המפלגה הזאת, ויפה שעה אחת קודם!

חוץ מלהפיץ שנאה ולפלג את המדינה, הם לא עשו דבר טוב אחד!

אממ.. אני חושבת שהם מובילים יותר מכל מפלגה

אחרת את עניין הנישואים האזרחיים.
אז נכון שהם די התקפלו והחוק שעבר הוא ממש אנמי ופותר בעיה רק ללא יהודים, אבל זה גם משהו - לא?

queen helen

New member
משהו קרה עם החוק הזה?

שמעת מאז על זוג אחד שהתחתן באופן אזרחי?
כי אני לא!

ולמה זה צריך לעזור ללא יהודים?

הרי לאף אחד לא אכפת איך "לא-יהודיים" מתחתנים.
כל המטרה של החוק הזה זה לפטור את היהודים הנורמליים והשפויים מהתלות הלא ברורה הזו ברבנות.

תשובה לשתיכן:

לקווין:
החוק עבר. ואין לי מושג אם מישהו התחתן או לא, אבל זה לא אומר שאין לו משמעות והעובדה שלא שמענו על זה לא אומרת שזה לא קרה. זה רק אומר שזה לא מעניין באמת מישהו שהעובדה ששני 'גויים' (רחמנא ליצלן) מתחתנים בנישואים אזרחיים.

להמבורגר:
לך לא איכפת מזה שמי שלא יהודי ולא ערבי פשוט לא יכל להתחתן במדינה הזו בשום צורה!
אבל להרבה עולים מרוסיה למשל (אממ.. אממ.. קהל היעד של המפלגה) שיהדותם מוטלת בספק או מוחלטת שלא, לא היה איך להתחתן, גם לא עם מישהו אחר שהוא לא יהודי מאחר והנישואים כאן בארץ נעשים אך ורק דרך מוסדות דתיים. (יהודים או ערבים - לא זוכרת את השמות של אנשי הדת הערביים, אבל ניתנה להם סמכות מקבילה לרבנות)
הם אולי מיעוט שלא זוכה ליחס כלשהו וכותרות כלשהן כאן במדינה, אבל גם להם מותר להתחתן..

המפלגה במקור ניסתה להעביר חוק לנשואים אזרחיים לכולם, אבל כמובן שהמפלגות הדתיות נעמדו על הרגליים האחריות ויחד איתם כל בני בריתם.
כדי לא לפרק את הקואליציה, הם ירדו מהחלק של 'כולם' והעבירו חוק שלדתיים לא מזיז בכל מקרה, שמאפשר למי שהוא 'פסול חיתון' ע"פ הדת להתחתן בנישואים אזרחיים.
אתם אולי לא מודעות למצוקה של אותה אוכלוסיה, אבל היא קיימת ולא הייתי מזלזלת בזה.

hatzilonit

Member
מנהל
יש מצב ללינק של נוסח החוק?

או לפחות את שמו כדאי לחפש באינטרנט?
מתי הוא עבר?

כי חיפוש "נישואים אזרחיים" נותן הרבה דברים לא רלבנטיים...

אין לי לינק לחוק. אני יכולה לחפש כמוך...

פשוט בזמנו עקבתי אחרי החקיקה שלו, כי אני ממש רוצה כבר לראות כאן נישואים אזרחיים והתבאסתי לגלות שקצצו לו את הכנפיים לחלוטין.
מנגד, התפלאתי לגלות שפסולי חיתון לא יכלו להתחתן עד היום בשום צורה.
זה ממש אבסורד.
אז שמחתי עבורם שלפחות זה הסתדר.

hatzilonit

Member
מנהל
לא נראה לי שהחוק עבר

גם לא עבור "פסולי חיתון" *

(*-עצם המושג הזה פ-ס-ו-ל בעיני. פסול חיתון=נשוי או מתחת לגיל הסכמה. כל השאר שטויות)
אני די מחוברת למדיה בשפה הרוסית ולא דיברו שם על זה כלל ...

בערך של הוויקיפדיה על נישואים אזרחיים זה לא מוזכר וזה מה של- Ynet היה לסכם לפני כחודש...

קיצר, היה חוסר שוויון זכויות ונשאר חוסר שוויון זכויות.

כבר עדיף היה שהמדינה תפסיק לקרוא לעצמה "
דמוקרטית
", לפחות היינו מקבלים נקודות על הכנות

queen helen

New member
אם מישהו היה מתחתן, בטוח כבר היינו שומעים

נכון לעכשיו, אני לא חושבת שאפילו טרחו להכין איזהשהי רגולציה שתתמוך בזה.
אז מבחינתי עד שיוכח אחרת המפלגה הזאת לא עשתה שום דבר טוב, אבל הרבה מאד דברים רעים.

p019

New member
זה גם נשמע לי שייך לפסולי חיתון מבחינה הלחתית

מה דעתכם על החוק הבא - כל מי שהאורטודוקסים לא מוכנים לחתן - שיתחתן אזרחי.

זה לא פותר את כל הבעיה - כיוון שיש אנשים שהאורטודקסים מוכנים להתחתן אבל לא רוצים להתחתן כך. לדוגמה - אם אני הייתי במצב שהייתי רוצה להתחתן הייתי מעדיפה חתונה רפורמית - בלי מכתב כתובה שבו מוכרים וקונים אותי עם רב שחושב שהוא הגיע למופע סטד-אף.

אבל בכל זאת - זה קידום משמעותי שיעפשר שכל פסולי החיתון להתחתן בלי לטוס לחול. ואז יהיה אפשר לדרוש גם נישואים חד מיניים.

orald

New member
מה עם נישואים אזרחיים לכל דורש?

ושהרבנות תלך לעסוק בפרו ורבו מצידי.

Apikachu L

New member
אבל זה רק כאשר שני בני הזוג הם פסולים...

אני לא מזלזלת במצוקה של האוכלוסיה, אבל החוק הזה הוא מאוד מאוד חלקי. והוא ממש לא מספיק. אבל טוב שעשו משהו לפחות...

זה בדיוק מה שכתבתי. זה נכון שזה מאוד חלקי

וממש טיפה בים, אבל לפחות עבור אותם א/נשים זה משמעותי מאוד.

למעלה