אוקיי...
בגלל ש...

אוקיי... ../images/Emo9.gif בגלל ש...

אני רואה שיש פה הרבה אנשים שיש להם המממ... בגרויות... אז אני פותחת בזאת את: שרשור הבגרויות השלם!!!!!!!!!!!!
תעלו לפה סיכומים ו... שאלות ושיט והעיקר שנעבור את זה בשלוםםםם!!!!
ונתחיל מזה: הבגרות בהיסטוריה למי שיש סיכומים שיעלה לפה בקובץ או שיכתוב אותם ושיהיה לכולם המון בהצלחה מחר... קצת על הבגרות: (ממש קצת אבל...): היא מחר. ה-8.6.06 הבגרות מתחילה בשעה 14:30 מסתיימת בשעה 16:30 הארכות זמן (חע חע לי יששש!!!) עד השעה 17:15 (ז"א: 45 דקות!! יאאא חישבתי!! רואים?! אני גאון!!
) בהצלחה לכולם!!

ashkeloni

New member
...

בגרות בהיסטוריה מחר. שבוע הבא 20 עמודי גמרא בבגרות בתושב"ע. וגם 3 שאלונים בביולוגיה
אחרי זה בגרות בספרות. אחר כך בגרות בע"פ בביולוגיה. אחרי זה 006/007 במתמטיקה, נקווה לטוב

וואו!!..

שיהיה בהצלחה אני אומרת!!
גם חברה ממש טובה שלי לומדת תושב"ע... יש לך סיכומים להביא למה במקרה?? (רואים חביבי, זה העיקרון של השרשור: ש-י-ת-ו-ףףףףףף!!!
)

ashkeloni

New member
../images/Emo122.gif

בינתיים אין לי אפילו סיכום אחד
בעייתי
צריך לדבר עם המורה שיביא לי סיכומים או משהו, נקווה לטוב

אני אתחיל: תקופה 4: ../images/Emo151.gif תהנו!

המזרח התיכון בשנות ה-50 וה-60: 1.מגמות איחוד בעולם הערבי: 1. הליגה הערבית: א. התנגדות למדינת ישראל. ב. דיון בבעיות פנימיות בעולם הערבי, ביוזמת בריטניה. 2. הקמת קע"ם (קהילה ערבית מאוחדת): איחוד העולם הערבי תחת מנהיגות נאצר (מצרים+סוריה) השפעה מהמלחמה הקרה (בריה"מ). 3. הבעיה הפלסטינית: אחרי מלחמת ששת הימים נסיגת ישראל והקמת מדינה פלסטינית. מגמות פיצול בעולם הערבי: 1. המלחמה הקרה: א. מצרים וסוריה לא השתייכו לגוש המדינות התלויות בבריה"מ. ב. כמשקל נגד יזמה בריטניה את "ברית בגדד". 2. אופי המשטרים: משטרים מהפכניים של קצינים (נאצר) מול משטרים מלוכניים אשר חששו ממהפכה. 3. חתרנות נאצריסטית: בתוך מדינות ערב שנטו למערב (ניסה להפיל אותן). 2. 1952, הפיכה צבאית! (הדחת המלך פארוק): האידיאולוגיה של נאצר במדיניות פנים: דגל ב"סוציאליזם מערבי"- שילוב של תפיסה מרקסיסטית (כולם שווים, בלי שום הבדל!, סוציאליזם בקיצור.) עם קפיטליסטית (לאדם מותר להחזיק רכוש אך יש להגבילו). כך גם למדינה-- הכל בבעלותה אך יש גם יוזמה פרטית. 3. 4 מהלכים שביצע נאצר במדיניות פנים: 1. רפורמה חקלאית בשני שלבים: א. אגררית- חלוקה מחדש של קרקעות במצרים (צדק חברתי) והחלשת מעמד העשירים שהתנגדו לו. ב. תוכניות פיתוח בחקלאות- שיטות והדרכה של הכפריים. שני מהלכים אלה עונים להשקפתו הסוציאליסטית של נאצר. 2. רפורמה כלכלית: א. הלאמה- הכל בבעלות המדינה חוץ מתחומים זעירים בבעלות פרטית (חקלאות, סחר פנים ותעשייה). ב. הגבלת רכוש פרטי- מיסוי על בעלי הכנסות גבוהות. המטרות של שני סעיפים אלה: *שליטה על הכלכלה. *הגבלת רכוש פרטי. *מדיניות הלאמות ליצירת צדק חברתי. 3. רפורמה בחינוך: רוב האוכלוסיה אנאלפבתית בתקופת המלך פארוק, נאצר שם לו למטרה ביעור הבורות-- חוק חינוך חובה, הקמת בתי ספר והוראת האידיאולוגיה הנאצריסטית. 4. חקיקה סוציאליסטית: התחומי השכר, סעד, פנסיה ובריאות. (מרפאות בכפרים, הדרכה ועוד). אופי המשטר של נאצר: משטר בעל מאפיינים טוטליטריים, נשען על תמיכת הצבא ומשטרה חשאית, מפלגה אחת, צנזורה וכלכלה מכוונת. מדיניות חוץ: פילוסופיית שלושת המעגלים בה נתונה מצרים (ע"פ סיפרו של נאצר): 1. המעגל הערבי (חזון האחדות). 2. העולם המוסלמי (קשרי דת והיסטוריה). כוח פוליטי- מצרים המנהיגה. 3. העולם האפריקני (שחרור מעול המערב והנהגת מצרים הגדולה והמפותחת). למעגל הערבי ייחס חשיבות 4. התנגדות למערב האימפריאליסטי (סילוקו מהמזרח התיכון) ישראל-- יציר של האימפריאליזם ולכן נגד קיומה. משטרים ערביים שמרנים-- היה נגדם 5. מדיניות של אי הזדהות לעולם הנתון במלחמה הקרה. אך למרות הניטרליות נטה יותר לגוש המזרחי בהנהגת בריה"מ (במיוחד אחרי שארה"ב סירבה לעזור כלכלית בבניית סכר אסנאן) 3 צעדים שלו בהם ניסה לקדם את מצרים כמנהיגת העולם הערבי: 1. הלאמת תעלת סואץ-- דרש מבריטניה לעזוב את האזור ("מבצע קדש"- מלחמה נגד בריטניה צרפת וישראל), למרות שהובס ניצח ניצחון פוליטי- הייתה נסיגה בלחץ ארה"ב ובריה"מ-- קרנו של נאצר עלה. 2. הקמת קע"מ: הקהילה הערבית המאוחדת: 58- הסכם עם סוריה, קיווה שמדינות נוספות יצטרפו ובמדינות רבות נתגבשו זרמים "נאצריסטיים" (תומכי האידיאולוגיה שלו). *הקמת פדרציה (איחוד מדיני) בין שתיהן (מצרים וסוריה). *נציא ברוטציה (נשיא מתחלף). *צבא מאוחד. *פרלמנט משותף למשך 4 שנים. 3. מתחמת ששת הימים: 67- תוקפנות סורית נגד ישראל, ישראל מגיבה בעצמה ונאצר מרכז כוחות בסיני כדי לאיים על ישראל (מנהיג העולם הערבי, קריאת תיגר על הקהילה הבינלאומית- סגירת מיצרי טיראן וסילוק משקיפי או"ם מסיני). מפלה קשה לרעיון האחדות הערבית תחת מצרים. דוגמא לפעולה שביצא נאצר למימוש שאיפתו להנהגת אפריקה: 55-- השתתף בוועידת בנדונג באינדונזיה (ההתארגנות הראשונה של העולם השלישי) וועידה זו הייתה הבסיס להקמת "ארגון המדינות הבלתי מזדהות" מאוחר יותר. נאצר הופיע בוועידה זו כמנהיג המדינה הגדולה באפריקה. 6. מדיניות הביטחון ומלחמות ישראל: בשנות ה-50 וה-60 היו שתי גישות בטחוניות בהנהגת המדינה: 1. גישת הבטחון הבסיסי: *לשמור על סטטוס קוו. *לשמור על גבולות שביתת הנשק, לשאוף להפוך אותם לגבולות המתבססים על הסכמי שלום. *צריך צבא חזק ומודרני ככוח התרעה. 2. גישת הבטיחון השותף: *עמדה אקטיבית, ליטול יזמה צבאית. *להגיע להסכמי שלום מעמדה של כוח. *יש לחדש את כוח ההרתעה שלה, עימות צבאי כדי להראות עליונות. 7. מתחמת יום הכיפורים 6.10.1973 הגורמים: הצד המצרי: 1. מוצא של חוסר ברירה: פרצה ביוזמת מצרים (סאדאת) כדי לבסס מעמדו ולהתיר את הסבך בזירה הבינלאומית כי: 2. סאדאת הושיט יד לשלום וישראל לא התייחסו לקריאותיו (ואף פעלו להיפך- הקמת ימית). 3. בעיות פנים במצרים: מהומות, התחזקות האחים המוסלמים ועוד... 4. שינוי כיוון במדיניות החוץ של מצרים: משתוף פעולה עם בריה"מ עברו לשיתוף פעולה עם ארה"ב, סילוק היועצים הצבאיים הסובייטים התפרש כחולשה). 5. המלכוד-- בזירה הבינלאומית! מצוי בלא שלום ולא מלחמה, תקועים באמצע.

Bakura

New member
../images/Emo96.gif יש לי ביום שישי מבחן על

חקר המוח. *נאנחת*

הקפצה הקפצה!!!!

תענו תענו תענו!!!! לא ישבתי סתם וכתבתי סיכום שלם על הקקע הזה!!!!! יאללה כל מי שיש לו היסטוריה ב' שיענההה!!!!!!!!!!!!!! רררררררר..
בכל מקרההה.... אני גאון ואני יודעת את החומר טוב אז מי שצריך עזרה אני ערה כל הלילה ואני אעזור בכיף!!

Riku FanBoy

New member
אני סיימתי בשנה שעברה, אבל...

http://www.haemek.yifat.k12.il/5/his/Ya/tkufa2a.htm ליד המילה tkufa ישנה הספרה 2. היא ניתנת לשינוי, כך שכללי זה יוצא 1-3. הדבר הזה הציל לי את הבגרות בהסטוריה שנה שעברה וגם לעוד מלא אנשים שאני מכיר. בהצלחה לכולם!

Aneduune

New member
את לא לבד

לאנורא, בהצלחה לכולם^^ יש לי גם חברים שעוברים בגרויות^^

Adi Chan

New member
*מגחכת*

אין לי כלום יותר...עד שנה הבאה^___________________^ בהצלחה לכל מי שעושה בגרויותD: אבל אל תשכחו שזה רק לימודיםD:

למעלה