אוקיי, שלום לכולם:)

Miss T B

New member
אוקיי, שלום לכולם:)

אז אני טל, נעים להכיר... חדשה פה:) ואני רוצה להתחיל לחצלל... קראתי על ווילד, אבל אשמח לקבל הסבר על מה זה מילד... בקיצור, אני עוד מעט אכין יומן חלומות, אבל יש בעיה קטנה בקשר לזיכרון חלומות... איך אני אוכל לזכור את החלום שלי ? הרי, אני זזה בבוקר, זה מטבעיות... מה לעשות ? ומישהו יכול לספר על הפעם הראשונה שהוא חצלל, ואיך להתחיל את זה ? לעשות משהו מגניב, בתור "התחלה"
?(חוץ מבדיקות מציאות וכל החוקים, קראתי על זה כאן:))

YossiF22

New member
הי

בנוגע ללזכור חלומות תלכי מוקדם מהרגיל לישון שלא תיהי יותר מידי עייפה ,וכשאת מתעוררת ישר תשאלי את עצמך " מה חלמתי היום?" ותנסי ליזכר איזה חמש דקות רק בלהתרכז בליזכר בחלום. שיהיה לך חלום צלול ראשון עדיף קודם לבדוק את הסביבה בה את נמצאת, זה די מעניין. אבל בכל זאת תעשי מה שבראש שלך, תנסי לעוף למשל..

Bluescale

New member
היי נעים מאוד אני פבל

החצלול הראשון שלי היה באיזור גיל 17 (2000/1999) לא זוכר בדיוק. הוא היה בשכונה בא אני מתגורר, די פשוט: רצתי אחרי כמה ילדים ופשוט יריתי באקדח והתעוררתי מהתרגשות. אני מציע לא להכנס לטכניקות מתקדמות (WILD MILD WBTB) ולהתמקד בהתחלה רק על יומן חלומות ועל RC(בדיקות מציאות) השיטה שבה תצליחי לבצע חצלולון ראשון היא בעזרת (DILD - חלום צלול מתוך חלום) כשאת מבינה שאת חולמת והופכת את זה לחלום צלול. בהצלחה, התהליך הזה לוקח ברוב המקרים עד שבועיים + -. פבל.

Miss T B

New member
אוקיי, תודה לכם:)

עכשיו רק קראתי שלא לנסות להתקדם עם טכניקות מתקדמות, אבל משום מה כשעשיתי בלילה את הווילד אז אחר כך הרגשתי את עצמי נרדמת ואז הרגשתי כאילו קרן אור כזו חודרת לבטן שלי(אני יודעת, זה נשמע דבילי
)... ואז חזרתי לחלום רגיל, שאותו אני אכתוב עוד דקה ביומן החלומות:) ואיך אני יכולה לעשות דילד ?

Bluescale

New member
דילד

זה בעצם כניסה למצב חלום צלול בעזרת התובנה שזהו חלום וזוהי הטכניקה הכי בסיסית ליצירת החלום הצלול הראשון שלך. תעקבי אחר החוקים הבסיסיים שהם בדיקות מציאות (RC) בכל שעה שעתיים או ע"פ הפעלת טריגר (לדוגמא, בכל עת שאראה מראה, אבצע בדיקת מציאות בעזרתה), רישום ביומן החלומות אכן יקדם את הנושא מהר יותר מכיוון שכך יווצר קשר חזק יותר לעולם החלומות שלך ותצליחי לזהות חלום בקלות יותר ולכן לבצע RC ולהכנס ל DILD. פשוט תמשיכי בדרכך. בהצלחה, פבל

MetalSinagouge

New member
שאלה אלייך בקשר לRC.

אז ככה: כבר כמה פעמים שקמתי בבוקר ואמרתי לעצמי: "היום אני מתחיל משטר אימוני RC", ולא התמדתי (הבנתי שצריך 3-5 שבועות עד שזה יהפוך להרגל ויחרט בתת מודע). שיטת הRC המועדפת עליי היא שעון, כאשר כל פעם שאני רואה מה השעה אני גם מעביר ביני לבין עצמי מבחן הגיון (כמו למשל לנסות לזכור באיזה מיקום הייתה הפעם האחורנה בה עשיתי RC). השעון שלי הוא מאוד "שמיש" בזמן שאני בבית ספר, כי אני בודק מה השעה כל חמש דקות ועושה בדיקה. כשאני בבית\לא לומד הבדיקות מציאות (נכון לעכשיו, היום השלישי של סשן הRC) מתבצעת בתדירות מעט יותר נמוכנה- כל 15 דק' למשל, או 20. שאלתי היא האם בגלל לעשות בדיקות מציאות לעיתים כ"כ קרובות (פחות משעה-2) יכול לפגוע איכשהו בכל המנגנון של הפעולה?

Bluescale

New member
מנגנון ההתרגלות

אתה מרגיל את המוח שלך בעצם לקרוא תיגר למציאות ובעצם למצוא פיסות של מידע לא הגיוני שיצביע על כך שזה חלום. העיקר שישנו איזשהו דפוס פעולה ומודעות למעשיך ולעולם החלומות שלך. אני למשל עושה בדיקות מציאות פעם בשעה שעתיים בערך. אני לא חושב שזה יפגע במערכת הזו של ההרגל. פבל.

MetalSinagouge

New member
תודה על התשובות :)

אני רק מפחד שזה לא יהפוך לאוטומטי, למרות שאני מרגיש שאני משקיע בזה מחשבה. למשל לפני 2 לילות קרה שאפילו שמתי לב מתי קמתי משינה ונמנמתי לכמה דקות (?) כדי לקום שוב. שעון יד דיגיטלי לפנים! :)

Miss T B

New member
דרך אגב -

ביומן חלומות, חייב לרשום את הפירוש לכל חלום?

MetalSinagouge

New member
לא צריך פירושים כלל!

את כמובן יכולה לפרש, ובפורום חלומות גם יוכלו ללמד אותך איך לפרש לעצמך חלומות (ללא שימוש במילוני חלומות למיניהם), אבל זה לא נחוץ. בכלל בימים האחרונים אני רושם יומן רק מתוך סמליות. כשאני קם בבוקר אני קצת מתקשה להבין מה כתבתי :) שזו דוגמא רעה לאיך לנהל יומן.

Miss T B

New member
אני יודעת לפרש חלומות../images/Emo13.gif

ותודה, ולמה לקום ישר ולכתוב ? קודם להתרענן קצת, רק קמת מהשינה

MetalSinagouge

New member
כדי שזה יהיה טרי :)

לפני איזה כמה לילות ממש נרדמתי באמצע הרישום לאיזה כמה שניות ונוצר כתם דיו. אני גם כותב בחושך שזה בכלל... בגלל שיש לי חוש אסתטיות עצבני אני אחרי כמה לילות מעתיק הכל לדפדפת בצורה מסודרת.

למעלה