אוקיי..עכשיו אני פה

תות551

New member
אוקיי..עכשיו אני פה

שוב אחזור על הסיפור העצוב שלי, אני ובעלי נשואים שנים רבות, יש לנו ילדים בוגרים ואפילו נכדים, אנחנו באמצע שנות החמישים שלנו, אכן התחלנו צעירים מאד. השנים חלפו כמו אצל כולם, עליות ומורדות, שמחות ועצב...אבל לפני כשנתיים נפל דבר, נפל עלי כמו אבן ענקית. גיליתי שבעלי שבמשך כל שנות נשואנו היה נאמן, לי למשפחה...יצר איזו שהיא מערכת יחסים עם בחורה מעבר לים..מדינה רחוקה. ה"יחסים" כללו שיחות ארוכות, שאני בחושי הבלשי גיליתי, ולפי דעתי גם היה סקס ביניהם במסגרת פגישות "העסקים" שלהם, למרות שאני לא מוכנה להשבע על כך, וזה גם לא משנה, כי בעיני שיחות הן יותר אינטימיות מסקס..שגיליתי את הסיפור הוא הבטיח, נשבע ואמר שהדבר לא יחזור, אבל לא עמד בהבטחתו, והדבר הביא לידי מריבות בלתי פוסקות, יחסים מאד מתוחים, למעשה חוץ מלגור יחד לא היה ביננו הרבה. הלכנו לטיפול זוגי, בעלי שיתף פעולה יפה מאד עם המטפל, אבל תכלס בשטח לא היה שינוי. גיליתי את השקרים וההסתרות שלו כל פעם מחדש, בכי, צעקות, תחנונים...שמעתי הבטחות אבל בשטח...שום דבר. לפני כחודשיים הדברים הגיעו לי עד מעל הראש ואמרתי לו לעזוב את הבית. זה הדבר הכי טוב שקרה ביננו , כן...אין לי בעיה עם זה שהוא איננו בבית, יש לי בעיה עם הגעגועים למשפחה הנהדרת שהיתה לנו, יש לי געגועים לזוגיות, אני כל כך מקנאה בזוגות שאני רואה..נורא. בהתחלה הוא ניתק איתי כל קשר, אפילו לא ענה לי למסרים ששלחתי לו, עד שאני החלטתי שאני מפסיקה לרדוף אחריו....מדי פעם הוא מרים לי טלפון בתירוץ זה או אחר, ואני משתדלת מאד להיות אדישה ולא להגיע לידי עימות איתו. קשה לי נורא..קשה לי. לפני כמה ימים הוא היה בבית לקחת משהו, ואז הוא אמר לי שבקרוב נשב לדבר...אני לא יודעת אם הוא באמת רוצה לדבר לשפוך הכל ולנסות לאחות את הקרע הענק , את חוסר האמון שנוצר בי, או...מה שאני מאד פוחדת זה שהחגים קרבים ובאים והוא לא רוצה להיות לבד, בלי המשפחה הקרובה לו. בינתיים הוא בארץ (אנחנו גרים בחו"ל), לא יצר שום קשר, כלום. אני פוחדת מהרגע שהוא יחזור..מה יהיה? לתת לו צ'אנס? לדבר? להכריח אותו לספר לי את כל האמת? לתת לו אולטימטום?? בתוך תוכי אני לא רוצה להתגרש, וכך גם הוא אומר...שאני צריכה לתת לו שקט, להרגע..בינתיים הוא הרגוע ביננו ואני פקעת עצבים, אני מסתובבת עם גוש בבטן שלא מניח לי. אני אובדת עצות...מה לעשות? האם יש מישהו אי שם שעבר "חוויה" דומה? האם למישהו יש עיצה בשבילי? אני כבר לא יודעת מה לעשות..אני מאד רוצה להציל את הנישואין, קשה לי הלבד הזה...קשה לי נורא, אני לא רואה את עצמי מסיימת את חיי בלעדיו, הוא האיש שבו בחרתי להקים משפחה, עם הטוב והרע שבו..כל מה שאני רוצה זה שישים את הקלפים על השולחן, יתנצל, יסביר..לא יודעת..יגיד משהו בנושא, הוא מאלה שחושב שאם לא מדברים על הבעיות הן נעלמות איכשהו..אני בעד לדבר ולנסות לתקן...אנא....עזרו לי בבקשה, אני מיואשת לגמרי.

את מתגעגעת למשהו שלא היה לך..

אם במשך שנים הייתה לו מע' יחסים עם מישהי אחרת סימן שהזוגיות שלכם לא הייתה נהדרת. אולי חסרה לך ההרגשה שהייתה לך כשלא ידעת שהייתה לו מישהי.. אז תכלס, הייתם בטיפול, בעלך שיתף פעולה עם המטפל אבל, לא היה שינוי מצידו המשיכו השקרים וההסתרות. כתבת כשוא עזב "זה הדבר הכי טוב שקרה ביננו"..... הנה לך התשובה שלך. את רוצה שהוא יתנצל וכו'.. אבל הוא עשה זאת בעבר ושוב לדברייך חזר לשקר ולהסתיר וכמו שהבנתי גם ללא סקס.. לכל פרידה מתלווה תחושת כישלון זה טיבעי. וברור שקשה להיפרד גם ממשהו שלא עשה לנו טוב ואני ממש בעד לתקן, אבל יש מקרים ש...

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני חושב שאת כרגע חיה בפנטזיה

גרשת אותו מהבית. פירקת את הקשר. לא ברור לי איך זה הדבר הכי טוב שקרה ביניכם? את מפנטזת שהוא יתנצל ויסביר.... למה שזה יקרה? זה לא קרה כשגרתם יחד, ועכשיו ששילחת אותו לחופשי, את חושבת שהוא פתאום יתן לך כל מה שרצית ממנו שנתיים והוא התעקש לא לתת לך? איך את רוצה שיעזרו לך? פירקת את הזוגיות שלך, ועכשיו את מתגעגעת אליה. מה את רוצה שיגידו לך?

רפסודיה

New member
בקשר בין שניים יש שניים

הסיפור שלך עצוב ובהחלט מבינה את הצער והכאב שאת מרגישה בעקבות אובדן מבנה המשפחה הקודם והתפרקות הקשר הזוגי. אך התפישה שלך את האפשרות להמשך קשר זוגי ביניכם נראית לי מאוד חד מימדית. את מבקשת שיקרו שני דברים בלתי אפשריים: 1. שהכול יחזור להראות בדיוק כמו שהיה לפני שגילית שיש לו מערכת יחסים אחרת. ואני מדגישה את המילים יחזור להראות שכן גם בזמנו, כשמעל פני השטח נראתם כמו "משפחה נהדרת", מתחת לפני השטח היו דברים אחרים, אולי המסגרת המשפחתית סיפקה תחושה טובה מספיק שכיסתה על התרוקנות הזוגיות מתוכן? כדי להבליט את קיומו של חלל בקשר שלכם ארכז את מה שסיפרת לתוך שני משפטים: קשר ארוך שנים, משפחה נהדרת, חוץ מלגור ביחד לא היה בינינו כלום, יש לו מערכת יחסים אחרת שאינו מוותר עליה, העזיבה שלו את הבית זה הדבר הכי טוב שקרה בינינו. 2. הדבר הבלתי אפשרי השני שאת מבקשת הוא שהשינוי יבוא רק מצידו, או אם לדייק את מבקשת שבעלך לא יעז להשתנות לך, ולצאת מתוך התבנית שלו כפי שהיתה כל השנים עד כה. כלומר שהשינוי שכבר קרה לא היה קורה. אמרת על בעלך ש: "הוא מאלה שחושב שאם לא מדברים על הבעיות הן נעלמות איכשהו..אני בעד לדבר ולנסות לתקן..." ה"דיבור" שאת רוצה שיקרה ביניכם אמור לדבריך להתקיים כך: שיתנצל, יסביר ויתקפל ישר חזרה למקום הקודם שהיה בו פעם. גם את ההליכה של שניכם לטיפול זוגי את תפשת כמו: "הלכנו לטיפול זוגי, בעלי שיתף פעולה יפה מאד עם המטפל, אבל תכלס בשטח לא היה שינוי...שמעתי הבטחות אבל בשטח...שום דבר". ואיפה את בתוך הטיפול הזוגי? או איזו התבוננות אפילו מינימלית או ניסיון שלך להבין מה החלק שלך במערכת היחסים הזוגית שלכם? הבנה בסיסית מה בכלל היה ביניכם ומה חסר ביניכם בכל המובנים של קשר בין שניים ? לא רק שאינך יודעת באמת מה בעלך חושב או מרגיש זה גם לא נראה שממש מעניין אותך. חיית וראית את החיים שלך דרך פריזמה צרה מסוימת, קרה מה שקרה ונוצר שינוי וכעת את מנסה לאלץ את המציאות כך שהכול יחזור לזרום באותה הדרך ההיא, שגם אז "תכלס בשטח" לא ממש עבדה. אינך יכולה לאלץ את האחר לתוך התבנית שלך וככה את רק ממשיכה לתקוע גם את עצמך ואת חייך. את ממשיכה להתעסק בו ובתהייה אם הוא רוצה לאחות או לא, האם הוא רוצה להיות לבד בחגים. אם את באמת מעוניינת לדעת מה הוא רוצה, שאלי אותו שאלות ישירות וענייניות, ובאמת הקשיבי לתשובות. בלי להחליט עבורו מראש מהי התשובה ה"נכונה" שעליו לדעתך לספק לך. נראה לי שמה שהכי יעזור לך יהיה לשאול את עצמך מה את רוצה עבור עצמך, איך את מציירת את תמונת חייך עוד חמש שנים למשל? איך את רוצה לחיות? מה שיכול לקדם אותך הוא אם תהיי מסוגלת להרחיב את ממדי הסתכלותך על החיים שלך, ולהעז להביט לא רק בריק שביניכם אלא גם בריק שאת מרגישה בתוכך. אם תוכלי להתמודד עם הלבד שלך ולצקת תכנים חדשים לחייך.

בשרידי כוחותייך האחרונים

את נצמדת ללוחמנות שלך, לאסרטיביות, לדעתנות - את לא באמת יכולה "להכריח" אותו לעשות משהו, בוודאי לא להציב אולטימטומים, בואי בינתיים נסתפק בזה שהוא יחזור הביתה ובפעם הבאה תשתדלי לרסן את החושים ה"בלשיים" שלך. תפנימי - את לא באמת בעמדת מיקוח בסיפור הזה.

שילה1

New member
תות-כעת בדיוק הזמן ,גם לפני החגים וגם

במערכת הזוגית,לערוך את חשבון הנפש שלך.רק אתשלך ,כמובן,את שלו-יעשה הוא. ובכן-את נשואים כך וכך שנים,הכל היה מעלה,לטענתך,אלא שלו כנראה משהו היהחסר,ולכן חיפש ומצא את ההשלמותשלו. חושייך הבשליים אולי לא היו מחודדים מספיק בשנים עברו.היתכן? והיום-בעלך עזב,שניכם גרים בנפרד,וטרם החלטתם מה יקרה. נראה לי שאת עדין מתאבלת על המערכת שקרסה,ומפתחת לך כל מיני תאוריות בתלתי אפשריות ולא מציאותיות. אז יש כמהי אפשרויות: 1.קבלי את המצב כפי שהוא,קחי בחשבון שימשיך בכך,ואז תאלצי לקבל את דרכו. 2.תחליטו על נישויאם פתוחים-ואז כל אחד ינהל את חייו הרומנטים מחוץ לבית ושמרו על זוגיות בבית וכלפי הילדים. 3.תגורו בנפרד,וכלאחד ינהל אתחיו מבלילהתגרש. 4.תתגרשו,תעשו זאת בדרך נעימה ומהר,תוך שמירת קשר עם הילדים והנכדים,ואולי קשר קורקטי ביניכם. 5.תלכי את לטיפול,כדי להתחזק ולקבל כלים להתמודד עם המצב6.תחליטי להמשיךלהרגיש כקרבן,וכך לת לחיך לעבור... מובן שקיימת אפשרות של שילוב בין האפשרויות.

תגידי לי, מותק -

זה שאת משרשרת באופן קבוע תגובות אלי זה כי אין לך מושג איך משרשרים או שאולי יש כאן איזו כוונה נסתרת שטרם עמדתי על טיבה
?

למעלה