אוקיי, נשברתי - אבק

אוקיי, נשברתי - אבק

אתמול נשברתי והזמנתי את אבק. בינתיים, היום גיליתי שיש קטע שלהם שאפשר לשמוע ב"מתקדם" והוא ממש מצויין אבל אני לא בטוחה איך אני אמורה להרגיש לגביו, בתור פעילה למען זכויות בע"ח, אוף איך אני יכולה להנות ממוזיקה שמתארת דברים איומים? בשביל מה זה טוב?!

איך אפשר

אפשר ליהנות ממוסיקה שמתארת דברים איומים אם מנתקים אותה מהקשרה ומסתכלים על היופי שיש בה, ויש בה יופי. אבל גם אם לא עושים את זה וחווים את החוויה במלואה, יש בה תמורות רבות. אולי לא בהכרח הנאה, אבל אפשר להעריך ולהתפעל וגם להבין, שזו החוויה שאני באופן אישי הכי אוהב. בסך הכל אני גם מעדיף ליהנות כמה שיותר, בלי קשר למה שקורה מסביבי.

בד"כ אני יכולה להתנתק

אבל כשהנושא הוא ויויסקציה נראה לי שזה יהיה קצת יותר קשה.

yehuda kotton

New member
ויויסקציה

מתוך היכרות עם אודי ססר (שכתב את השיר) אני יכול להבטיח לך שהשיר לא נכתב כדי לפאר ניסוים בבעלי חיים, בדיוק ההפך. לידיעתך, בחיים "האמיתיים" אודי הוא רופא ואני מניח שנושא השיר הוא דרכו להסב תשומת לב לזועות הקשורות בניסוים מיותרים בבעלי חייב. אם תאזיני באוזניות תוכלי לשמוע הרבה חיות. מישהו אמר לי שהאלבום נשמע כמו גן חיות. ההאזנה לשיר היא לא קלה בהקשר לנושא השיר אבל המטרה היא בהחלט לא להפחיד. אגב, לא נפגעו בעלי חיים בעשיית האלבום.

נו באמת, זה היה ברור

שהשיר הוא נגד ויויסקציה. לא עלה בדעתי שהוא יפאר ניסויים בבע"ח! אבל כשהמוזיקה אמורה לתאר את הזוועות של הניסויים... קטע אינסטרומנטלי שמתאר מוות בעינויים... עזבו, קשה לי להסביר.

עצה, טיפ וחתיכת Advice

נסי להתעלם משמות השירים לחלוטין. דמייני שלקטעים קוראים "אחת", "שתיים", "שלוש" וכו' וכו'. כמו שבטהובן כתב "סימפוניה מספר שלוש" ולא "חתולים בקופסת שימורים". אגב, זאפה עשה קריירה שלמה מגיחוך על המנהג לתת שמות לשירים, גם כשלא צריך. מזל טוב על הרכישה - אני ממליץ להאזין לאלבום כמו שאת רואה סרט קולנוע, דהיינו לא לעשות שום דבר אחר באותו זמן. לא לעבוד, לא לנקות את הבית, לא לאכול ולא לדבר בטלפון.

שני דברים יש לי להגיד לך.

1. אני לא רואה סרטים. (אה, אני גם לא מנקה את הבית ומדברת בטלפון בעצם.
) 2. לעשות משהו אחר בזמן שמקשיבים למוזיקה? השתגעת? אני בד"כ מנותקת לגמרי ובוהה בחלל. לפעמים קורה שמישהו בא ותולש לי את האוזניות מהאוזן כדי לדבר איתי ולא מבין למה אני בהלם - אמרתי להם אלף פעם - לא מושכים למישהו קסדה של מציאות מדומה באמצע, זה יכול לגרום לנזק מוחי. 3. השמות של זאפה רק עושים את זה יותר מעניין.

cut2

New member
אני מרגיש לגביו בסדר גמור

אין שום סתירה בין מודעות ודאגה לבעלי חיים וזכויותיהם להאזנה למוזיקה שמתארת מעשים כויויסקציה. בשביל מה זה טוב? זה טוב כי זה מציג את הזוועה מול הפרצוף; צריך לדעת להתמודד גם עם זה. אנחנו לא חיים בעולם סטרילי, וחוסר מודעות זה לא דבר חיובי בד"כ.

למעלה