אוקיי, מתחילים!

• פותח הנושא LCA
  • פורסם בתאריך

LCA

New member
אוקיי, מתחילים!

בתור מטפלים/ מתרגלים / או סתם אנשים מהשורה, כולנו נתקלנו בתופעת ``פטרת ציפורניים``. אז- מהי התופעה הזו? היכן עוד היא יכולה לצוץ? מה זה אומר מבחינה הוליסטית על האדם הסובל מזה? מהן דרכי הטיפול בה? האם יש לבנות לזה תוכנית טיפולים ומה היא תכלול בתוכה? ‏ קדימה מטפלים, לעבודה!

csh018

New member
פטרת ציפורניים- איכסססססססס וצריך לציין שזה

הסימפטום!!!!! הציפורן היא מראה של הגוף. וכאשר אנו מזהים בעיה כלשהיא זאת אומרת ישנה בעיה יותר עמוקה. הפטרת זה סוג של פרזיט שכיף לו לגדול או יותר נכון יש לו אקלים מתאים לחיות במקום זה. יש פטרת ברגליים, ויש בציפורני הידיים (הם היותר קשות לטיפול). הטיפול בפטרייה הוא ארוך מפני שחיי "מדף" של הפטרייה הוא חצי שנה , ולכן יש לטפל לאורך כל התקופה יש שלב שהמטופל מתחזק את עצמו עצמאי ולא בעזרת מטפל. הטיפול שלי הוא סימפטומאטי לנקודה ע"י פורמולה של שמנים שלשמחתי אני חווה הרבה הצלחות. ופה יש שלב שהמטופל לוקח אחריות על הטיפול ודואג להיגיינה כף הרגל ע"י רחיצה ייבוש טוב טוב, גזירת ציפורניים+ שיוף התעבות הציפורן, החלפת גרביים (גרבי כותנה ..יש בעיה עם הנשים וגרביוני הניילון בחורף ) בתזונה מבקש לרדת משמרים ומאכלים עם עובש ( דומה קצת לקנדידה) ומריחת הפורמולה על כל האזור טוב טוב פעמיים ביום. והחלק הנוסף בטיפול הוא חיזוק מערכת החיסון שלא תאפשר לפרזיט לחדור לגוף. כמובן שמנסים לזהות כמה זמן קיימת התופעה? ומה קרה? ובהתאם לחזק. יתכן שהמקור הוא לא מערכת חיסון אך מערכת הולכה קרי בעיה בכלי דם ( כתוצאה מסכרת, אורטופד ידית) ואז כמובן שצריך להתייחס בטיפול גם לגורמים אלו. רעיון מעולה LCA יום שמח שלומי

csh018

New member
שאלה לקאריני1982

מה את חושבת תפקיד הציפורניים?

csh018

New member
אני גם לא יודע, אבל אני חושב

שזה מתקופה קדומה יותר שהציפורנים עזרו לנו ב... או שימשו להגנה. ולכן בהיבט ההוליסטי שוב אני חוזר למערכת הגנה חלשה. ואשמח לקרוא מעוד חברים תשובות. ערב טוב שלומי

anti gravity

New member
פטרת

לדעתי אפשר להבין את המשמעות ההוליסטית של פטריות בצפורנים אם מבינים את מהות הפלישה בין האלמנטים. במקרה הזה לאלמנט האוויר (אצבעות הרגלים) פלש אלמנט מים (הפטרת). ברוב המקרים אני אצפה לראות עוד סימנים לפלישה זו לדוגמא חריצים קטנים על הצד השני, יתכן פטריות בין האצבעות, ריח חזק ולא נעים שעולה משם ועוד. המשמעות של חדירת אלמנט מים לאוויר היא כמובן שיבוש תהליכי החשיבה ה"טהורה" וערבובה עם עולם הרגש, או באופן מדוייק יותר פחדים. בגדול ניתן לומר כי מים באוויר יוצרים ערפל. פטרת בצפורניים בד"כ אינו מצב של מעכשיו לעכשיו, בדרך כלל מדובר על מצב של "מים עומדים" כלומר שקיעה והתבססות של פחדים לאורך זמן. באופן כוללני ביותר מדובר על אדם שמתמקד בעיקר בעולמו הרגשי ומזניח לרוב שיקולים אחרים. הדברים כמובן מסוייגים, יש לבדוק כמה אצבעות נגועות בתופעה ואילו אצבעות בדיוק. הטיפול בפטרת צפורניים כפי שנאמר כבר קודם מאוד דומה לטיפול בקנדידה והוא ארוך, מייגע ומצריך השקעה מיוחדת. מכיוון שזו פטרית שמר יש להמנע מכל מה שמכיל שמרים, קמח לבן, סוכר, חומרים שעברו תסיסה כמו סויה למשל וושתיה קלה מוגזת. אם עמדתם בדיאטה הקלילה הזו כל מה שצריך עכשיו זה להתמיד בחיטוי טוב של המקום אחרי מקלחת ובמהלך היום אחרי גריבה ממושכת של גרבים וכיוב', פעמים ביום שמן עץ התה...ואתם מסודרים

avorly

New member
LCA, שוב המון תודה על הפינה

מאוד מאוד מאוד אהבתי את הרעיון. לדעתי - כך נחכים כולנו. לגבי פטרת-
פטרת ציפורני רגליים לא עוברת לציפורני הידיים.
הטיפול לא רק שימפטומטי, אלא גם בעזרת הרפלקסולוגי, ניקוי כבד ופינוי.
ברפלקסולוגיה הציפורניים מקושרות לשיניים. אולי יכול להראות על חולשת שיניים? חוצמזה- אם מישהו יכול להחכים אותנו יותר בקשר ההוליסטי של ציפורניים, אשמח.

פטרת

כפי שאני מבין יש חשש הידבקות מפטרת ציפורניים בעת הטיפול ולכן מומלץ להישתמש בכפפות סטריליות! מה דעתכם?

avorly

New member
חברים - תענוג לקרוא אתכם ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

למעלה