אוקיי יש לי שאלה...

DhoBit

New member
אוקיי יש לי שאלה...

היום ראיתי תוכנית בערוך אחת על החיים במים עמוקים באוקיינוסים... עכשיו.. לא הבנתי איך יצורים חיים בכאלה לחצים שפשוט לא הגיוני לחיות שם... הרי הלחץ עליהם הוא עצווום.. איך זה שהם לא נמחצים??

טל ר

New member
הלחץ בפנים = ללחץ בחוץ

לחץ גבוה אינו גורם למחיצת חומרים לא דחיסים (נוזלים ומוצקים), רק חומרים דחיסים (גזים), מאחר ומחיצה נגרמת מהפרש לחצים, והלחץ בתוך החומר שווה ללחץ מחוץ לו (ולכן אין כל אפקט של מחיצה).

הכוונה ל

כך שאפשר להכניס בנפח X יותר חומר מ-X זאת אומרת נגיד בבלוני חמצן של צלילה אם אני לא טועה הלחץ של הוא 250 זאת אומרת שאם הבלון הוא של 6 ליטר, אז לקחו והכניסו שם 6 ליטר של חמצן 250 פעם. הכוונה בדחיסים היא שאפשר להכניס אותם יותר פעמים מ-1 בתור נפח מסויים. מקווה שיצא לי מובן, למרוחת שלא נראה לי
והערת אגב: יש נוזלים שכן אפשר לדחוס , למשל שמן עבודה אני יודע שאפשר לדחוס, על פי העקרון הזה פועלים כל הכלים ההידראוליים למיניהם...

טל ר

New member
שמן הוא לא דחיס

כל הכלים ההידראולים פועלים על לחץ שמן - לנוזל יש לחץ, אך לחץ זה אינו גורם לו לשנות את נפחו.

טל ר

New member
דחיס

חומר דחיס הוא חומר המשנה את נפחו כתלות בלחץ בו הוא נמצא.

CommandeRiker

New member
אבל רגע..

הראו לנו במעבדה שאפשר לדחוס מים במזרק, ואפשר להפוך נוזל למוצק ע"י הפעלת לחץ עליו..

טל ר

New member
לדחוס מים במזרק?

באופן זניח לחלוטין. הפעלת לחץ על מים תשנה את נפחם באופן שאינו בר-מדידה. לגבי שינוי מצב צבירה מנוזל למוצק עקב לחץ - אתה צודק, אך יש צורך בלחצים גבוהים ביותר (לא הראו לכם את זה במעבדה).

למעלה